Stranica 9 od 11 PrviPrvi ... 7891011 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 401 do 450 od 521

Tema: Što treba novorođenče?

piki avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    690

Početno

Moj je imao kombinezon, to valjda je pidjama za te malecke i po danu i po noci. Nisam mu oblacila odjecu "za velike" tj.hlace, trenirke , majice i sl. do 2-3 mj.

arlena avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Bas sam sarafala po netu za robicu i na nextu ima zbilja predivnih stvari a i cijene su ok. Jedino sto je sve rasprodano sto mi se svidja :/ pidjamice su im bas prekrasne! I bodici!
    Ono sto mene buni su velicine! Znaci beba se treba rodit 30.05. ,koliko sad treba meni dugih i kratkih rukava bodija i kojih velicina?! Kupila sam dugih rukava 5 kom 62.i 5 68. To je kao za kasnije a za prva tri mj,npr? 50 i 56 al koliko konkretno cega bodicavili bodibenkica (dugi rukav,kratki rukav),hlacica,majica,carapica,tih jednodjelnih odjelca? Ono,da joj imam za presvuc bez da moram stalno prat

Moe avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

A propos pidžama, to smo od prvog dana prakticirali da se zna kad je noć i kad se spava :D
    Volim kad nakon kupanja obučem djetetu čistu pidžamu, i opet ujutro kad se probudi da joj obučem "dnevnu" odjeću.

arlena
    Moja je rođena oko tog doba i bio je jako vruć lipanj, tako da sam joj oblačila mahom kratke rukave danju, a noću pidžamu preko.

Veličinu 50 ne bih uopće uzimala, jer (prosječna) beba već sa 2-3 tjedna nosi 56, a za to kratko razdoblje možeš potfrknuti rukav ako malo dugačko;
    Dalje (56) bih uzela tipa set 5 bodića (ili bodibenkica) kratkih, 5 dugih rukava, 3 hlačice sa stopalima, 3 tajice, 3 majice, 6 čarapica, 3 pidžame. Ma možda je i to previše, al više od toga ne bih.
    Ako zaškripi ćeš obući 62 dok se ono drugo opere/osuši...
    A vrlo vjerojatno ćeš i dobiti od ljudi koji će dolaziti vidjeti bebu odjeće veličine 62-68...
    Najmanji problem je skoknuti kupiti ili naručiti ako ti nešto usfali kad se beba rodi.

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

..
    Citiraj Moe prvotno napisa Vidi poruku
    A propos pidžama, to smo od prvog dana prakticirali da se zna kad je noć i kad se spava :D
    Volim kad nakon kupanja obučem djetetu čistu pidžamu, i opet ujutro kad se probudi da joj obučem "dnevnu" odjeću.
    Ovako isto sam i ja radila.

A moji su isto prvih mjeseci bili samo u tuticama.....to mi je bilo najprakticnije. S tim da sam birala tutice koje se kopcaju s prednje strane, ili iza, ali kao obrnuto T......u njima sam najlakse presvlacila bebe. One koje su na naramenice (pa ispod ide bodic ili majica) se moraju cijele skinuti kod presvlacenja, a u ovim prvim bebi izvadis noge i guzu i presvuces pelenu.

arlena avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj Moe prvotno napisa Vidi poruku

arlena
    Moja je rođena oko tog doba i bio je jako vruć lipanj, tako da sam joj oblačila mahom kratke rukave danju, a noću pidžamu preko.

Veličinu 50 ne bih uopće uzimala, jer (prosječna) beba već sa 2-3 tjedna nosi 56, a za to kratko razdoblje možeš potfrknuti rukav ako malo dugačko;
    Dalje (56) bih uzela tipa set 5 bodića (ili bodibenkica) kratkih, 5 dugih rukava, 3 hlačice sa stopalima, 3 tajice, 3 majice, 6 čarapica, 3 pidžame. Ma možda je i to previše, al više od toga ne bih.
    Ako zaškripi ćeš obući 62 dok se ono drugo opere/osuši...
    A vrlo vjerojatno ćeš i dobiti od ljudi koji će dolaziti vidjeti bebu odjeće veličine 62-68...
    Najmanji problem je skoknuti kupiti ili naručiti ako ti nešto usfali kad se beba rodi.
    HVALA !! Ovako konkretno mi treba!! ne cini mi se to previse,cak sam ja mislila i vise toga al naravno pojma nemam koliko dugo stane u odredjenu velicinu. Ovo mi se cini cist ok ako to nosi cca mjesec dana. Znaci 56 bi bilo za bebicu od mjesec dana ,62 za dva mjeseca ? Jel sam dobro pokopcala?

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Na jednoj od etiketa piše ovako:
    50: 0-1 mjesec
    56: 1-2
    62: 2-4
    68: 4-6
    74: 6-9 ...
    Ali opet ovisi koliko brzo raste beba. Frendica ima dugačku malu i njezina je prerastala robicu jako brzo. Zato je na prijelazu godišnjih doba teško predvidjeti koju će veličinu nositi (za ljeto možeš pretpostaviti jer ti je termin krajem svibnja, al za jesen već teže).
    Kod nas u stanu ljeti nije jako vruće, pa ne očekujem da će mala biti nužno po cijele dane biti u kratkim rukavićima. A možda i ljeto bude blago kao i ova zima.

Moja mala nema previše robice u vel. 56, a ak joj usfale hlačice, obući ću joj 62 i potfrknuti gornji dio. Isto i s rukavićima. A već 62 smo dobili hrpetinu toga. Mala će imati modnu pistu u kimbaču.
    Što se količine robice tiče, ne mora biti da će beba promakati i morat se tak često presvlačiti (moje nećakinje su bile "nepromočive"). To ćemo saznati u hodu.

Mi ćemo dobiti još jednu pošiljku robice. Stvarno imao sreće s opremom - čak smo kadu i podlogu za prematanje dobili (uz kolica, krevetić...). A robicu ću poslikati tako da znam što sam od koga posudila.

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Kakvu torbi za pelene imate ili planirate kupiti?
    Ja se premisljam izmedu jeftine koja mi se bas i ne svida (DMova, ne volim te s poklopcem, ni jedna druga jeftinija mi nije lijepa) i bas super torbe, ali skuplje. Koristit cu torbu dugo, jos i s iducim djetetom, al svejedno nisam sigurna da li da potrosim puno love. Al opet, dugo cu ju koristiti. Nikak se ne mogu odluciti, kao da auto kupujem.

arlena avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Ja sam skuzila tek kad sam kuc dosla da nemam torbu uz kolica ,ni suncobran :/ he he koji trgovci ,a mogi su mi to sve prodat na licu mjesta vidjela sam tu iz dm,pa nije losa ,a svidja mi se i gracova da mi ide uz kolica ,al nijedna nije skupa pa mi je svejedno. Al mislim da ti to ovisi o tebi ,dal zelis kupit postenu stvar pa je imat godinama il ces kupit sad neku koja ti je ok i cijenom i izgledom pa je svrknut kad ti dosadi i kupit novu meni je ta torba u ovoj drugoj kategoriji

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Ne volim te s poklopcem, u takvoj sam nosila knjige na faksu. Zao mi je 500 kn, al vidim da su dosadne torbe iz baby ducana toliko. A kad god idem nekam s bebom, nosit cu njenu torbu i za svoje stvari. Ne mogu se odluciti.

thunder buddy avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

A zašto ne bi nosila bebine stvari u svojoj torbi? Pelenama je svejedno u čijoj su torbi

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj thunder buddy prvotno napisa Vidi poruku
    A zašto ne bi nosila bebine stvari u svojoj torbi? Pelenama je svejedno u čijoj su torbi

Pri kupovini torbe razmislite i hoćete li koristiti nosiljku (to ćete najbolje znati kad vidite koga ste rodile, ali bitno je i gdje živite i kuda ćete se sa bebom kretati) ili samo kolica. Ukoliko je nosiljka u igri, zgodne su torbe koje se mogu nositi i kao ruksak jer ove sa ramena klize.
    Povoljnih a neloših ima i na ebayu, prijateljica kupila set od tri veličine za sitne novce.

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

s oba djeteta sam koristila torbu koja sam kupila u kompletu sa kolicima...

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Imamo posudena kolica, a torbu frendica jos uvijek koristi za malu.
    Hocu bas torbu za pelene jer ima puno pretinaca i ne moram ju otvarati da dodem do dude, bocice i sl. Mislim da cu se pocastiti skupljom. Za prosli rodendan (okrugli) sam si mislila kupitina snizenju jednu skupu torbu, al nisam pa se budem nagradila za bebicu. Ionak ce mi trajati godinama.

arlena avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Dal mi treba ljetna vreca za spavanje za ljetnu bebicu? Ili ih samo pokrijete dekicom?
    I drugo pitanje madrac od mem. pjene ili s oprugama? Il nesto trece? Za kindac

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj arlena prvotno napisa Vidi poruku
    Dal mi treba ljetna vreca za spavanje za ljetnu bebicu? Ili ih samo pokrijete dekicom?
    meni je vreća bila korisna jer su mi sve bebe bile ljetne i nemirne pa bi brzo bacili dekicu sa sebe.
    uostalom, zadnjih godina je vrijeme totalno čudno. u sred ljeta može biti i pakleno i zima.
    madrac-svejedno kakav, samo da nije premekani. bebe su lagane pa baš ne opterećuju madrac.
    glavno da ima perivu navlaku.

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Da mm vidi pitanje o madracu poludio bi, tj. da vidi da ja odgovaram.
    Ja sam, naravno, kupila madrac. Hespo od memorijske pjene, madrac je odličan.
    Međutim beba ne spava u kindaću.
    A za vreću se slažem s gitom.
    Ja sam oba dečka rodila ljeti i od prvog dana sam ih pokrivala ili stavljala u vreću jer nije bilo toplo.

arlena avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Hvala vam vreca je onda na popisu za kupnju

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Ameri su jako protiv pokrivanja dekicama, poplunima i sl. jer beba kak se rita može pomaknuti pokrivač preko glave i ugušiti se.
    Ja još ne znam čime ću pokrivati svoju malu. Imala sam posuđeni jastuk, al sam ga oprala i upropastila. Možda kupim vreću, vidjet ću. Jedino se ne kužim u veličine - smije li biti veća ili mora biti baš taj broj.
    Ne mogu vjerovati da ja štreberica koja sam odavno napisala popis stvari koje trebam još nisam nabavila par stvarčica.

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Arlena, gdje ćeš kupiti vreću? Ja sad baš gledam Ikeu, imaju dobre cijene. A možda kupim neku kojoj se skidaju rukavi. Ak mi drugo dijete bude zimsko, nekak si mislim kak će joj biti zima za otkrivene rukice.

arlena avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Vidim da ima u bubamari ljetna ,bez rukava,mala,do 6 mj. Ne vjerujem da ce joj biti zima,obuces bodic dugih rukava i pidjamicu ak je hladnije. Il upalis grijanje
    Mi jos nismo kupili kinderbet ni madrac ni posteljinu ni ... ustvari nista ni nemam osim kolica i nesto bodija. Gledam po netu jer mi se sad ne ide opet do Osijeka pa cu kombinirat dostavu iz bubamare i baby centra i lokalne trgovine baby opremom. Tjesim se da imam vremena,termin je 30.05

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Tak sam nekak i mislila. Il ju zamotati u dekicu (ak će se htjeti onak pripijeno zamotavati, neke bebe to ne vole). Mi smo posudili kinderbet, kolica, čak kadu s "tračnicama" koje idu na običnu kadu da se ne saginjem preduboko, jastuk za dojenje, sve živo. Frendica je rodila prije 3 godine i ponudila nam je sve što ima, a još jedna se javila s robicom od njene male. Kupila sam samo plahte, neke sitnice, malo robice (predivne pidžamice, mekane i slatke, iz H&M-a). Fale mi još stvarčice za pupak, odijelce kad ide iz bolnice (neutralno, da bude i za iduću bebu, i to ću ostaviti za uspomenu) i torba za bebicu (nju ću naručiti prek interneta).
    Nezgodno je kad ti dućan nije blizu pa moraš naručiti prek interneta. Kad gledam web str. tih dućana, sve mi se nekak čini skupo i slab je izbor. Ja imam sreću da su mi Baby centar i Magic baby u shopping centru za 15 min. vožnje, Bubamara 30 (a za to sam već lijena).

arlena avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Da ,to mi je grozno jer uzivo stvari izgledaju drugacije nego na slikama. Imamo jednu trgovinu s opremom al ta je tek skupa . Robice cu nesto dobit na posudbu,tako da ce mi trebat samo "za kod doktora i grad "
    Kinderbet sam mislila narucit iz bubamare ,kod nas su takvi 1500 kn a tamo vidim 1000-1200 ,javi ako budes isla da mi pogledas uzivo

Moe avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Vreću nisam imala kad se rodila (u lipnju), dok je tak mala ne zna još zbaciti dekicu sa sebe (koristila sam tanke pamučne Cartersove), gledala sam da ju umotam kao palačinkicu :D a neko vrijeme sam koristila i swaddleme, super stvar.
    Bilo je dana/noći kad se nije dalo disati od vrućine ni s klimom... pa je i dijete sukladno tome bilo odijeveno.
    Kažu da (malom) djetetu treba tek malo više robe nego u čemu smo mi. Znači ak je vama ugodno u tankoj majici kratkih rukava, njoj obucite duge rukave. Ak ste vi u dugima - njoj bodi kratkih rukava i preko tanku majicu dugih rukava. Kužite što hoću reći :D
    Nemojte bacati novce na posteljinu, u startu trebate samo plahtu.
    Kad se počne ritati s 3-4 mj ćete kupit/stavit ogradicu, a poplun i jastuk (kao i navlake za to) meni ne treba ni sad kad ima skoro 2 godine.

arlena avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

He he logicno za posteljinu i jastuk ( ne treba jel al je tako slatko ,pogotovo s tim ogradicama ,ne mogu odoljet
    Super za savjet s oblacenjem. Jos su mi rekli da ako su bebi rukice hladne da joj je hladno.

Kayyya avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

madrac s oprugama ili latex, ali latex treba dobro zaštititi od propišavanja jer se lako uplijesni ako dobije porciju pišanja, dakle opruge s najbolji izbor.

nikako memorijska pjena tj. PU (poliuretan)!!
    to isparava, a poliuretan nije nimalo dobar za zdravlje, trebaju ga i odrasli izbjegavati (usprkos velikoj popularnosti).
    madrac kupite što prije i neka se dugo i dobro zrači. malim bebicama je nosić vrlo blizu madraca i sva isparavanja iz njega udišu.

vreća za spavanje je najbolji izbor, ima ih tankih ljetnih, tek toliko da je beba pokrivena, a nema opasnosti da navuče išta preko glave

Kayyya avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

He he logicno za posteljinu i jastuk ( ne treba jel al je tako slatko ,pogotovo s tim ogradicama ,ne mogu odoljet
    Super za savjet s oblacenjem. Jos su mi rekli da ako su bebi rukice hladne da joj je hladno.
    dal je bebi hladno se provjerava na stražnoj strani vratića, tu treba biti topla.. ni znojna ni hladna

za oblačenje prvih cca 3 mj. vrijedi pravilo od jednom sloju više nego odrasli, osim ako je baš vrućina za umrijeti - onda je i bebama vruće naravno.
    ja sam rodila u 8. mj. i mala je odmah bila samo u bodiću kratkih rukava i tankim čarapicama. rođena je jako velika (4,5 kg) pa je njoj možda bilo toplije nego mrvama koje se rode s manje od 3 kg, ali sve to mama lako procijeni koliko treba robice obući

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

moe, jesi kupila bas swaddlere il tanke dekice i zamatalice. Ja bih svoju nutelicu zamotala u palacinkicu.

Moe avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Sadie prvotno napisa Vidi poruku
    moe, jesi kupila bas swaddlere il tanke dekice i zamatalice. Ja bih svoju nutelicu zamotala u palacinkicu.
    Evo moje palačinkice u Carters dekici ovog tipa
    A SwaddleMe sam baš imala original, super je i kad imaju grčeve.
    Posljednje uređivanje od Moe : 13.03.2015. at 21:41

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Slatka ti je palcinkica. Moram se brzo odluciti koji cu swaddler s koje stranice da mi stigne na vrijeme.

artisan avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Da se ja malo ubacim moja princeza je stara 2,5 godine, a sada cekamo bracu...
    uglavnom vecinu opreme imam od nje, a dio robice ipak moram kupiti jer je
    dosta curicasta njezina, pogotovo ova veca. Kad se rodila nosila je 56, 50 nisam ni kupovala, a rodina se sa 3.5 kg i 51 cm. Taj 56 nosila je 2-3 mjeseca. Inace ona meni dosta dugo nosi robicu u jednoj velicini. Rodila se u kolovozu tak da sam imala cca 3 bodija kratkih rukava ostalo duge-cca 5-6 komada. I to one bodi benkice iz hm-a dok nije malo ocvrsnula, onda sam krenula s onima koji idu preko glave. Dolje sam imala brdo onih hlacica sa stopalima iz hm-a. To mi je bilo najzgodnije. Kasnije tutice, kad je zahladilo.
    torbu imam iz dm-a i ta mi je super bila Tako da cu je i dalje koristiti.
    vreca za spavanje je dobra stvar kasnije, prva 3 mjeseca bas se i nije puno micala...
    toliko za sad od mene

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

meni su bodiji 56 koristila cca 20ak dana...kasnije su bili premali...a beba rodena 52/3500 .. koja torba iz dm?
    p.s. jel preporucljiva vreca za spavanje kod malenih do 3 mj? jer moja beba se otkrije rukicama vec a ima 1.5mj..
    ja sam kupila dosta 56 i zeznila sam se jer zbog sirokog povijanja pelena zauzme mjesto i bebi je malo 56.
    jel vi siroko povijate?

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Siroko mozeš povijati i preko bodića,ne mora biti isključivo ispod..steta ne iskoristiti robicu..

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

kiri, to je dm-ova torba za pelene. Ima u vise boja, kosta oko 165 kn (+bon za 25% popusta + 15% na zutu srijedu). Ima i podlogu za prematanje. Stoji kod pelena, u najlonu. Bude uvijek otvorenih pa se moze vidjeti. Ne izgleda jeftino, ima dosta pretinaca.

Ja sam sad skuzila da ipak nemamo autosjedalicu pa jurim u shopping ovaj vikend. Taman ce sjest naknada.
    Posljednje uređivanje od Sadie : 19.03.2015. at 00:29

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Za to siroko povijanje, cula sam da se treba ak dr.kaze, ali isto tako da treba svim curicama, neovisno o tome sto kazu u bolnici. Sto je na kraju istina?

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

artisan, baš mi je koristan tvoj post o korištenju bodića za bebu jer će i moja beba biti rođena u kolovozu.
    Mene zanima, kada se beba iznosi iz rodilišta u autosjedalici, kad se beba stavi u AS, mislim jel se stavi na nešto mekano ili u nešto, kako to ide? Moja će biti ljetna beba.
    Ne znam jel se o tome već pisalo, ako je, nisam vidila.

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

As ima kao spusvasti presvuceni ulozak za mini bebe, koji se makne kad malo naraste. MM ce donijeti robicu i as u bebaliste pa ce ju sestre staviti, svezati, pokriti dekicom (bit ce malo frisko) i onda as ucvrstimo u autu. Imat cemo isprobavanja prije toga, narafski.

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Znači ne treba ništa posebno kupovati za to ispod bebe kad AS ima to mekano, Sadie kako kažeš. Eventualno neku malu plahticu da se ne isprlja. Sadie, gdje ćeš kupiti AS i kolike su cijene, okvirno?
    Ja moram kupiti kolica i AS, krevetić imam. Nisam još ništa gledala, al ne znam dal da preko njuškala gledma neke korištene već, a jeftinije ili kupim novo? Moje prije su neke te veće stvari kupile preko njuškala i kažu da su zadovoljne bile.

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Onda kupi kolica s jajetom (as). Ja sam posudila kolica s navodnim jajetom za bebu od 6mj,pa zato trebam as. Kod as je bitno da nije bila u sudaru, da je od pouzdane osobe i da nije starija od ne znam koliko godina. Da nemamo kolica, vjerojatno bismo kupili nova na rate jer nam to nije strasno za dvoje djece. Imas temu as pa pogledaj http://forum.roda.hr/threads/83652-K...jedalice/page6. Cure su mi fakat detaljno odgovorile o as za bebice.

artisan avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

U as ne treba nista ispod, cak ni ne bi se smjelo stavljati nista tipa dekice jer beba moze lakse skliznuti prilikom ne daj boze sudara. sestre stave bebu u rodilistu unutra. Izvjezbajte vezanje prije, mi smo vjezbali al ocito ne dovoljno jer smo je kad smo dosli doma jedva izvadili, pa je bilo panike, cak smo mislili rezat pojas od auta, ali smo ipak uspjeli... smjeh zivi
    Posljednje uređivanje od artisan : 20.03.2015. at 05:06

Kayyya avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Sadie prvotno napisa Vidi poruku
    Onda kupi kolica s jajetom (as). Ja sam posudila kolica s navodnim jajetom za bebu od 6mj,pa zato trebam as. Kod as je bitno da nije bila u sudaru, da je od pouzdane osobe i da nije starija od ne znam koliko godina. Da nemamo kolica, vjerojatno bismo kupili nova na rate jer nam to nije strasno za dvoje djece. Imas temu as pa pogledaj http://forum.roda.hr/threads/83652-K...jedalice/page6. Cure su mi fakat detaljno odgovorile o as za bebice.
    as ne bi smjela biti starija od 6 god., zbog zamora materijala.
    imaš naljepnicu na njoj na kojoj piše god. proizvodnje

arlena avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Negdje u podsvijesti mi je ostalo da sam procitala da beba u kinderbetu treba spavati pod nagibom od 45 stupnjeva. Jel to istina?

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Ne, spava na ravnome, na madracu bez ikakvih tankih jastuka i slicnih uzdizala. Samo ne na trbuhu zbog sids-a. 45 stupnjeva je nagib u as.

arlena avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

evo ga iskopala sam staru temu http://forum.roda.hr/threads/22190-P...e-pri-spavanju , ne nađem ništa novije s rode ali ima na drugim stranicama , a znam da se raspravljalo o tome
    a postoje i potporni jastuci al oni su pod nagibom od 15 %

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

meni su i patronažna i pedijatrica preporučile da bebin madrac "nakosimo"
    to je najlakše postići stavljanjem debljih knjiga ispod podnice
    beba i dalje spava na ravnoj površini (bez ikakvih jastuka i sl.) ali nakošeno, što joj omogućava lakše disanje ako hrhlja, ako je prehlađena, ako se zgrcne i sl.
    osim toga, nedavno su mi bebu u rodilištu na sv. duhu donijeli u krevetiću koji je isto tako "nakošen" (oni metalni su bili skroz ravni a ovi plastični su bili ko jedna kosina)

arlena avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Hvala na odgovoru
    Znaci ipak je to i dalje tako. Mislila sam da jednu stranu podnice spustimo za jednu rupu,tako bi dobili mali nagib

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

s time da ta kosina funkcionira uglavnom dok se ne počmu koprcat, onda spuznu dole
    barem moji jesu
    (dakle, cca 1 mjesec)

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Zanima me postoji li klokanica za novorođenče, cca mj dana staro?
    Jer mi je muka od pomisli da ću kolica morati 50 puta dnevno spuštati niz katove (nemamo dizalo) i vući ponovno gore.
    Klokanica bi mi bila puno praktičnija, ali ne znam je li djetetu neudobno tako rano staviti ga u nju?

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

zutaminuta, bebu možeš praktički od prvog dana nositi u marami, moguće i u slingu ako se može najestit da drži glavicu

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Kupi elastični maramu, lako se namješta, bebi i tebi je udobno. Možda usred ljeta vruće, ali ima pravila položaj a ro je izuzetno važno.
    Vidim rabljenih po 150-200 kn.
    One su od pamuka s malo elastina i lijepo se peru.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Hvala.

Vidim ima na YouTubeu dosta videa kako se mota.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •