-
bebu oblaci onako kako je i tebi, ako je tebi vruce sigurno je i njoj..
ja sam na pocetku imala:
-7,8 bodica na preklop- oni koji se ne zakopcavaju preko glave(super ti je otici u hm ako imas priliku i kupiti te prve stvari jer kupis puno za malo novaca ili u marks & spencer- isto je ok cijena)..recimo 5 kratkih rukava, 2,3 dugih rukava (za hladnije dane)..kupovala bi broj 56 (to svim bebama pase a 68 nikako nemoj kupovati, moja beba je sa 6 mj. bila 68 i taj broj je ogroman za malu bebu ispocetka..meni je trebao broj 50 ali to mozes naknadno dokupiti ako ti bude beba manja..
- 4 hlacica stopalica laganih pamucnih..mozda eventualno 2 kratkih hlacica
- par carapica
- pelene pampers od 2-5 kg (moze i druga marka ali mislim da oni jedini imaju taj najmanji broj)
- krema za guzu (ja koristim mustelu jer jedino na nju ne reagira ali imas i jeftinijih ako ti beba nema osip mozes bilo koju- pavlovic, jgl..uzmi jednu na pocetku da isprobas dal bebi pase)
- ono cega ti treba dosta su gaze- ja sam ih imala 25 kom i nonstop je bila puna masina od bljuckanja..pazi da budu mekane dakle ne one grube tetra pelene
- trebaju ti blaznice za cistiti guzu (jer prvo peres obicnom vodom, to sam kupovala u dm-u)
- oprema za cistiti pupak (to ce ti reci u bolnici kaj ti treba- ja sam koristila hidrogen bivacin kako su mi rekli u bolnici, mrezicu iz chicca za pridrzavanje kompresa i komprese)
- kupi i neku laganiju dekicu, vise kackanu za ljeto..
- za tebe svakako neku mast za bradavice- melem, purelan, bepanthen (meni je osobno jedino bepanthen mast pomagala koju bi ispirala prije podoja prvo vlaznim maramicama pa nakon toga s vodom da je bebi cisto za podoj)
nije mi trebalo:
- kapice (nikad nije podnosila kapu na glavi)
- svedske pelene (kupila sam ih skroz bezveze jer nije trebala siroko povijanje tako da to kupi naknadno ovisno sto ti pedijatrica kaze)
- papucice
- bodici koji idu preko glave (uzas, nema sanse da bi to oblacila na pocetku)
- haljinice za bebe manje od 6 mj. (totalno neprakticno, nismo iskoristili nijednu)
- sterilizator (kasnije kad sam davala vodu sam prokuhavala)
- grijac za bocice i kasice
- izdajalica (nikad mi nije trebala niti sam mogla izdajati iako sam normalno dojila, preporucila bi da po potrebi narucis od nekog od tvojih da ti donese u bolnicu)
- grudnjaci za dojenje (bacena lova, puno mi je bolji, ljepsi i jeftiniji pamucni u benettonu, kupila sam 2 za dojenje u aniti- jedan se raspao, drugi nikad nisam ni nosila)
- mala kadica (ako kupis manju racunaj da u roku od 3. mj. kupujes jos jednu..meni su ti dobre ok baby s uloskom)
- mali chicco rucnici (premali za bebe od 3. mj nadalje pa kupi ipak neki komotniji rucnicic)
..bas sam bacila hrpu novaca na gluposti..tako da ono, umjereno, stvarno puno stvari ne treba..a beba tako brzo preraste da je glupo da ne iskoristis ono sto kupis
sretno
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma