Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Tako sam ljuta...!!!

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Tako sam ljuta...!!!

Jučer bio MM s malom kod pedijatrice na kontroli nakon antibiotika. Mala još uvijek kašlje i ja mu velim da pita za one granle za iskašljavanje. A ona, ni pet ni šest "Mala je zdrava, ajmo ju cijepiti." Nagađate već da mi potiho izbjegavamo cijepljenje, ali nisam baš muža uvela potpuno u takvo razmišljanje. Nosim mu svako malo članke koje pokupim na netu, al on to ne čita :mlotek:
    I tak cijepi ona nju s Hib, Di-te-per - naravno cijelostaničnim i polio - živo cjepivo :mlotek: :mlotek:
    Ja sam poludjela.
    Jest, da smo si na neki način sami krivi (mogla sam i ja ići s njom), ali poslije svega što se dešava sa cijepivima, ona nema potrebu upozoriti roditelja da barem može izabrati drugo, manje opasno cijepivo.
    Mislim, da sam ja išla, sigurno ju ne bih dala cijepiti.
    I naravno, sad smo cijelu noć stalno pratili kako je ona i još mi preostaje samo 6 do 8 dana paničnog straha da se nekaj ne skomplicira. :užasnuti:

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Poslid, nisam baš to nešto previše pratila, ali čini mi se da se prašina digla "samo" sa Moparu cjepivom (zbog meningitisa). Možda ova druga nisu toliko rizična. Držim fige da sve dobro prođe.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Možda ova druga nisu toliko rizična.
    Po meni i dosadasnjim saznanjima, DiTePer i Polio su jos gori, ali su "zastita" od puno ozbiljnijih bolesti pa ih nekako mozes i progutati. (Tvrdi se da je cjepivo Polia, ovo oralno, jedini uzrocnik novih slucajeva Polia u razvijenom svijetu, za Pertusis nema nikakvih "dokaza" o ucinkovitosti... itd, itd)

TM nije smio dozvoliti da tako brzo nakon antibiotika mala primi cjepivo (imunitet je ionako nacet bolescu i antibioticima), a pedijatrica, ako mala kaslje, nije trebala ni nuditi.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj BusyBee prvotno napisa
    TM nije smio dozvoliti da tako brzo nakon antibiotika mala primi cjepivo (imunitet je ionako nacet bolescu i antibioticima), a pedijatrica, ako mala kaslje, nije trebala ni nuditi.
    i još nije ni nudila alternativno cjepivo! stvarno, nikad ne smiješ doći doktoru neinformiran...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Kad još ne bih znala o kojoj se pedijatrici radi (a vjerojatno se radi o istoj koja je doktorica i mom H), rekla bih da promijeniš pedijatricu. Ovako ti ne znam što reći :/

Mi smo se cijepili alternativnim - ona ponudila.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nema veze je li DiTePer ili Infanrix, ovdje je najbitnije sto dijete nije trebalo biti cijepljeno odmah nakon bolesti (a k tome jos uvijek i kaslje).

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Poslid, evo ti pišem pp

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam protiv takvog cijepljenja koje se provodi u lijepoj našoj. Mislim da bi se djeca trebala cijepiti protiv onih bolesti od kojih su realno u opasnosti i kod kojih cjepivo zaista ima učinka, o čemu bi se jako dugo dalo raspravljati.
    Osim toga mi je nebulozno da našu djecu još uvijek cijepe sa opasnijim starim cjepivima, kad postoje i manje opasna cijepiva, ali ih HZZO ne pokriva.
    Npr. djete dobije prvo cijepivo protiv poliomelitisa neživo - dakle u ruku, a druge doze dobiva oralno, živo cijepivo od kojeg u najgorem slučaju može oboljeti od upravo te bolesti protiv koje se kao cijepilo.
    Zatim Di-te-per je cijepivo protiv bolesti koje su danas 100% izlječive bez posljedica, a samo cjepivo može izazvati komplikacije. Postoje dvije vrste tog cijepiva koje se razlikuju u komponenti protiv Perusisa (velikog kašlja). Ta komponenta može biti cijelostanična, koja ima viši rizik od komplikacija i djelomična koja ima manji rizik. HZZO pokriva samo prvu dozu cijepiva ovu manje rizičnu, a dalje se djeca cijepe sa cijelostaničnim cijepivom.
    Osim te kompinacije postoji i DT cjepivo, koje potpuno isključuje komponetu protiv velikog kašlja i od ta tri cjepiva je najsigurnije. Njime se cjepe djeca od 6 godina na dalje, jer više ne smiju primiti cjepivo protiv Perusisa. A zašto ga onda daju malim bebama?

Mo-Pa-Ru je isto kombinirano cjepivo protiv ospica, zaušnjaka i rubeole, što su danas također 100% izlječive bolesti, bez posljedica. Naravno, sve to, ako se bolest na vrijeme dijagnostitcira i liječi.

Hib bih još prohvatila jer muku mučimo baš s tom bakterijom, pa možda pomogne. Ali ona je sad dobila cijepivo protiv 5 različitih bolesti i sad nek se njeno (neoporavljeno) tijelo s tim bori

Ono što me najviše boli, je da ju je ona cijepila (i to odmah nakon antibiotika i još kašlje) iako zna koliko je mala osjetljiva i da stalno vuče te famozne bakterije kojih se ne možemo riješiti. I to što nije MM-u napomenula da može dobiti i drugo, manje opasno cijepivo, pogotovu nakon svega ovoga što se piše i kad svi znamo da cjepiva od našeg Zavoda ne valjaju.

Tako sam ljuta, a ne mogu si sad više pomoći.

Ova pedijatrica je meni inače dosta OK, ali ponekad sve zas...

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Očito je skužila da izbjegavamo cijepljenja, pa je sad uhvatila MM-a stvarno na prepad, nespremnog.
    Ljuta sam i na njega, jer ne čita ono što mu donosim doma da pročita.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

pa odi razgovarati s njom, nakon što se tu dobro ispušeš.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno Re: Tako sam ljuta...!!!

Citiraj Poslid prvotno napisa
    I naravno, sad smo cijelu noć stalno pratili kako je ona i još mi preostaje samo 6 do 8 dana paničnog straha da se nekaj ne skomplicira. :užasnuti:
    Zašto 8 dana? Ako se ima dogodit nešto "strašno" dogodilo bi se odmah ili prvi drugi dan. Nakon 3. dana više nemaš razloga za paniku.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Poslid, nemoj se sad živcirati - od ditepera je mogla zakuriti nakon par sati, to traje do 3 dana, daješ paracetamol čepiće, a od polio oralnog može imati lagani proljev. Samo pazi na higijenu s pelenama, i to duže vrijeme, jer su one pune virusa - nije velika frka, to je isti virus koji je i ona primila. Ali mu ne bi smjeli biti izloženi ljudi s oslabljenim imunološkim sustavom, pa ako imaš doma nekog na imunosupresivima (na pr nakon transplantacije) i slično, neka ne dođe s tim u dodir. Samo izlučivanje virusa u stolici inače se epidemiološki smatra dobitkom, jer se tako procijepi i održava procijepljenim veći dio populacije.
    Koji je puta da je primila diteper? Ako je prvi, trebala je dobiti inaktivirani polio i onaj slabiji pertusis. To fakat ne izaziva nikakve probleme, malo crvena guza.
    Pazi da te tako ne zaskoči i sa moparu-om.

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Citiraj Arijana prvotno napisa
    Zašto 8 dana? Ako se ima dogodit nešto "strašno" dogodilo bi se odmah ili prvi drugi dan. Nakon 3. dana više nemaš razloga za paniku.
    Zato jer se komplikacije mogu javiti u razdoblju od 48 sati do 7 (a ponegdje i 10) dana.

Mamazika. To je cjepivo koje je morala dobiti s 12 mj, znači treće. Sad ju je naručila za 14.12. na Mo-Pa-Ru.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Citiraj Poslid prvotno napisa
    Citiraj Arijana prvotno napisa
    Zato jer se komplikacije mogu javiti u razdoblju od 48 sati do 7 (a ponegdje i 10) dana.

Mamazika. To je cjepivo koje je morala dobiti s 12 mj, znači treće. Sad ju je naručila za 14.12. na Mo-Pa-Ru.
    A moja taman meni odgodila ponovno moparu sama zbog ovoga šta je bilo..ljubim našu pedijatricu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •