Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Svrbež i ljuskanje bradavica

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno Svrbež i ljuskanje bradavica

Možda to zapravo nema nikakve veze s trudnoćom, ali javilo se prije nekih mjesec dana (trudnoća 13 tjedana) - užasno, užasno me svrbe bradavice na grudima i izgledaju kao da se gule, na njima su bijeli tragovi, kao ljuskice kože. Što je to?

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

To i mene muči i traje već skoro godinu dana, ali ja nisam trudna nego dojim. Bila sam na brisu bradavica, koji nije pokazao ništa, ni gljivice ni bakterije. Mažem s Melemom pa je podnošljivo. Pratit ću temu, baš me zanima (a ne da mi se ići dermatologu) što bi to bilo.

I čestitam na trudnoći!

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja u prvoj nisam imala ništa na bradavicama sad od početka imam kao da se nešto skorilo pa bi nakon nekog vremena otpalo...našla sam negdje da je to priprema bradavica za dojenje..

Namažem i bradavice uljem kojim mažem trbuh i cice al kao da to ne utječe na išta..

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ne znam da ti pomognem oko ovoga samo sam došla da ti čestitam na trudnoći
    Ali evo ipak par ideja - Možda da probaš da ih prebrišeš 2 puta na dan i tako nekoliko dana sa rastvorenom sodom bikarbonom u vodi? Ili sa nekim čajem od npr. kamilice ili žalfije ili majčine dušice? Ili sa DM-ovom lanolinskom kremom za bradavice?

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Meni je pomogla (kršitelj koda)ova krema za bradavice u jako malom pakiranju i košta 100kn. Drugi dan kao da se ništa nije dogodilo, bradavice opet normalne. Bademovo ulje mi nije pomoglo u istom slučaju.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Hvala na čestitkama i savjetima. Meni će otpasti bradavice od češkanja, a da ne spominjem da ne djelujem nimalo damski Bi to moglo imati neke veze s candidom? Da se manifestira samo na bradavicama?

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Kod mene nije candida. Otiđi kod doktora da budeš sigurna.

dee dee avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ista stvar i kod mene. Ja sam trudna 29 tjedana a češkam bradavice skoro od početka trudnoće. Ne svrbe stalno, ali nekada su za poluditi naročito nakon tuširanja. I ljuskaju se također. Malo pomogne melem ali u principu već sam navikla iako je svrab nekada jako neugodan. Ja vjerujem da je to priprema za dojenje.

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ja ponekad osjetim svrbež pa se namažem bademovim uljem, a ponekad skužim da mi je to od grudnjaka pa ga promijenim.
    Posljednje uređivanje od mašnica : 29.04.2010. at 13:36

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

idi uzmi bris, da budeš sigurna. Moze biti itekako candida, ali i ne mora.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

drage forumasice i ja imam taj problem ostane mi na crnom grudnjaku sve ljuskice i grudi su mi pune kvrga. sto se tice ljuskica to sam u prvoj trudnoci rijesila sa melemom i bilo mi je ok,ali sada su sasvim nekakve cudne eto toliko od mene,pozdrav i svako dobro...

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Bila sam u međuvremenu kod doktorice koja mi je rekla da je to možda candida i da probam mazati s Canestenom. Mažem zadnjih nekoliko dana i čini mi se da je bolje. Također mi je savjetovala da cijeli taj "rožnati" sloj skinem pri tuširanju, tj. da lagano isfrotiram bradavice jer će mi se desiti da će kod dojenja beba to skinuti i onda će ostati mlada, osjetljiva koža pa će dojenje biti bolnije.
    Ista doktorica mi je i u prvoj trudnoći savjetovala pripremu bradavica i iako sam ovdje čitala da nije potrebna, ipak sam ju poslušala i čini mi se da je to pomoglo. Napominjem da sam imala vrlo urednu trudnoću, zatvorena do poroda (i za vrijeme ), mislim da žene koje su otvorene ili imaju rizične trudnoće ne smiju to raditi.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •