Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Prematati prije ili nakon podoja?

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno Prematati prije ili nakon podoja?

Vječito pitanje. Imamo malog gladuša koji isti tren kad se probudi hoće cicu. Ne moram napominjati da je prematanje u takvim okolnostima nemoguće.

E,sad dilema - ako ga ne premotam prije, nakon papice zaspi ko top i prematanje ne dolazi u obzir jer povrća. Nakon povraćanja hoće opet jesti. Da ga ostavim do sljedećeg buđenja tako, nema šanse jer bude strašno pokakan.

Ako ga premotam prije, ima čistu pelenu, ali se naguta toliko zraka i plače ko slon, ne može ga se smiriti, a kasnije navali ko lud na cicu i ako iz prve ne uspije naći pravi položaj histerizira, onda ja popizdim i tak ukrug.

Dakle, savjeti?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Imala sam isti problem potpuno, pa sam to napravila ovako:
    Ja mu dam malo cice i u trenutnku kad je prvi put ispusti onda ga dignem da podrigne i idem presvlačiti, ali jako oprezno da slučajno ne povrati (jer dosta povrača). Pokušavam ga ne preokretati previše i ne dizati nogice previše.
    Nakon toga mu opet dam cice da se smiri i zaspe (iako skoro nikad ne zaspe, ali se smiri). I sve pet.

renata avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako se dobro podrigne prije prematanja, mozda nece povracati (bljuckati)
    jel pohlepno jede? mljacka i guta zrak?

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Renata, prije prematanja znači poslije papice ili prije? Pa, podrigne se on, ali opet bljucka i povraća. Nakon koliko vremenski od papice bi ga trebala premotati? Fora je u tome da,ako prođe previše vremena, opet hoće jesti i tak stalno ukrug...

Jede pohlepno,da,strašno. A ako ne uspije iz prve ulovit cicu onda se naguta zraka jer samo otvara usta. Al kad ju jednom uhvati onda je to to. Ali ako ne uspije,onda histerija počinje...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja sestra je stavljala malu na malo povišenje i oprezno prematala, bez naglih okretanja i sl. samo izvuci i podvuci pelenu pod guzu - ne odiži nogice od stola/prematalice

Ako zaspe - pa mislim da je tada najlakše premotati...

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Evo rezultata - kod nas to ne ide baš lako. ZAspi, podrigne, pričekam još malo i idem ga premotat, ali osim što ga nepotrebno razbudim (a onda provedem još sat vremena dok ga ne uspavam), crijeva mu rade pa je lagano mission impossible počistiti svu kakicu jer uvijek dolazi friška ili taman kad to riješim, evo pišulinca. Ostajem pri starom - prematanje prije jela.

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ma kod nas ti je sličan problemčić. Ja sam odlučila prematati prije jela, iako redovito se isprazni čim počne sisati. Što mogu, budući da su podoji dosta često, dok se to malo ne ustali, ostaje malo pokakan do sljedećeg.
    Pokušavamo s tim da ga malo ranije probudimo nego što već sam pokazuje da je gladan, dakle čim se počne meškoljiti, hvatati ručice, iako još nije otvorio oči.Ne uspijemo uvijek pogoditi trenutak, ali ako pogodimo, ne plače previše. Izuzetak je navečer pred spavanje kad ga uhvati totalna nervoza, ne zna ni sam jel bi jeo ili ne bi, jel bi spavao ili ne bi... ma skroz neurotično. Onda ga prvo smirim ljuljuškajući ga pa tek onda krenemo papati (nekad ni to ne uspije pa se mučimo po sat i pol prije nego je sit i zaspe).

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Super mi je kako Odra sve piše u množini: mučimo se, pokušavamo, probudio...
    Vidi se kako tata aktivo sudjeluje u svemu 8)

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ja sam isto kao odra dosla do zakljucka da mi je najbolje probuditi ga prije nego se skroz razbudi, cim se pocne meskoljiti, stavljati ruku u usta, odmah ja hop sisu u usta, on ne uspije ni zaplakati. lakse je tako. ali tek to otkrila nakon mjesec dana, kasno palim.
    premotam ga kako kad, nekad prije, nekad poslije, nema pravila bas.

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj schlatkica prvotno napisa
    Super mi je kako Odra sve piše u množini: mučimo se, pokušavamo, probudio...
    Vidi se kako tata aktivo sudjeluje u svemu 8)
    Baš tako! Super mi je kako želi biti dio svega otpočetka, kad je kod kuće, obavezno on premata, a čak ga i u noći znam probuditi (kad skužim da je frka zbog prljavih pelena) da ga on previje (oguglao je na noćni plač vrlo brzo )

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj schlatkica prvotno napisa
    Imala sam isti problem potpuno, pa sam to napravila ovako:
    Ja mu dam malo cice i u trenutnku kad je prvi put ispusti onda ga dignem da podrigne i idem presvlačiti, ali jako oprezno da slučajno ne povrati (jer dosta povrača). Pokušavam ga ne preokretati previše i ne dizati nogice previše.
    Nakon toga mu opet dam cice da se smiri i zaspe (iako skoro nikad ne zaspe, ali se smiri). I sve pet.
    Ja radim isto kao schlatkica kada bebu presvlačim po noći, a inače po danu presvlačim prije hranjenja, a onda se opet zna desiti da moram i nakon hranjenja jer se pokaki, ali ju onda nastojim ne tumbati previše da se ne izbljucka.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •