Pokazuje rezultate 1 do 50 od 221

Tema: Privatnost na forumu

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Možete onda slobodno ukinut skoro cijeli forum, jer se cijelo vrijeme priča o djeci, i to vrlo intimne detalje.
    Što će ta djeca jednom reći na to? Nema veze jer nisu punoljetna, i trenutno mi odlučujemo za njih.
    a što je sa onim silnim muževima, čija se privatnost nemilice razvlači po forumu? Nitko se nije
    baš založio za njih?

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Iskreno, ne znam što reći. Čemu onda sve ovo? Nisam čitala tko je o kome pisao u prijašenjim postovima, ali ne mogu vjerovati da nitkod od vas nije spomenuo neku osobu iz svoje okoline, u kakvom god kontekstu.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Gdje je kraj? prvotno napisa Vidi poruku
    ali ne mogu vjerovati da nitkod od vas nije spomenuo neku osobu iz svoje okoline, u kakvom god kontekstu.
    Naravno da je, ali postoji velika razlika u onome što je spomenuto.
    Nije isto ako ja kažem da moja najbolja prijateljica koristi xy tablete za suđe, ili da sam nezadovoljna našim vrtićem, ili pišem o tome da li mi bliska prijateljica doji ili ne,... ILI kad netko piše o totalno intimnim stvarima vezanim za neku osobu koje skoro nitko ne zna i nije zgodno da se saznaju (kao npr. tvoja tema, ili kad netko piše o prijateljici koja razmišlja o rastavi, a to još nitko drugi ne zna,...)
    Jedno su nevažni podaci, s drugo je totalna intima druge osobe, koje ako se saznaju mogu spomenutoj osobi nanjeti direktnu štetu ili minimalno neugodnost.
    A i slažem se s curama koje kažu da se ljudi lako prepoznaju na Forumu.
    Ja osobno jako pamtim sitnice i nevjerojatno je po kakvoj sitnici možeš prepoznati o kome se radi.
    Posljednje uređivanje od Anemona : 28.04.2010. at 08:19

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Možda se ni Anemoninoj bliskoj prijateljici ne bi svidjelo čitati na forumu doji li ili ne.
    Molim vas da me ispravite ako griješim, ali mi se čini da bi i mi na svojevrstan način pridonijeli tome da se homoseksualnost (i nadalje) ne prihvaća u ovim krajevima - ako bi moderatori izbrisali temu kako ste predložili.
    Sigurna sam da je u moru postova na ovom forumu bezbroj intimnih detalja o životima drugih ljudi, bilo članova obitelji, prijatelja, poznanika... Znam da sam ja u ovo kratko vrijeme pisala i o svojoj obitelji, mužu, djeci, prijateljima, ne samo o sebi. Kako bi izgledalo da se sve to redom krene brisati?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
    Možda se ni Anemoninoj bliskoj prijateljici ne bi svidjelo čitati na forumu doji li ili ne.
    Možda, ali opet brkamo lončiće. Nije to isto.
    Ako je nečija seksualna orijentacija još uvijek tajna, onda neka i ostane tajna, a objavljena na Forumu ima velike šanse da to više nije.
    Ne smatram da bismo mi time pridonjeli da je homoseksualnost i dalje svojevrsni tabu - to nije na nama da odlučujemo.
    Odluku o otkrivanju mora donjeti isključivo osoba o kojoj se radi, a ne njezina prijateljica.
    Posljednje uređivanje od Anemona : 28.04.2010. at 09:08

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Jedno je pisati općenito - jedna moja frendica voli sladoled. Niti znamo koja frendica, niti možemo skužiti, niti je info da netko voli sladoled "pikantna". I najbitnije - tom izjavom ne ugrožavamo ničiju privatnost.
    Sutra, kada nas netko prepozna - a hoće - nitko neće biti u neugodnoj poziciji.

Ovo što pišem čita moja kolegica s posla, best frendica iz djetinjstva i cura koja mi poznaje roditelje. Da ne ubrajam brdo ljudi koji znaju kako se zovem, odakle sam, gdje radim i koji su me vidjeli uživo.
    A bome mi ne bi bilo drago da ijedna od njih čita jesam li ja napeta mužu i s kim spava moja kuma.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja mislim da bi se trebalo sve brisati i to odmah.
    Baš sam htjela pp-ati moderatore kad sam se vratila i vidjela da tema još postoji, ali budući da je i Storma ovdje, evo prijavljujem na ovaj način. Ako treba, šaljem službeni pp istom porukom.

Citiraj Dijana prvotno napisa Vidi poruku
    Možete onda slobodno ukinut skoro cijeli forum, jer se cijelo vrijeme priča o djeci, i to vrlo intimne detalje.
    Što će ta djeca jednom reći na to? Nema veze jer nisu punoljetna, i trenutno mi odlučujemo za njih.
    a što je sa onim silnim muževima, čija se privatnost nemilice razvlači po forumu? Nitko se nije
    baš založio za njih?
    Evo da odgovorim na ovaj post a mogu i na bilo koji drugi, većinom su slična mišljenja. Ovo je dobar primjer. O svojim muževima svašta pišemo. RG je napisala o svom mužu koje je vjere. Ali pretpostavimo da on svoju vjeru ne skriva i da neće imati prolema oko toga. Ja sam o svojem napisala da ga je majka žestoko razmazila i da mi često digne tlak. On je to pročitao pa smo temu nastavili kod kuće.
    O svekrvama da ne govorimo. Ali većinom su to benigni podaci, od kojih može nastati neki trač, ali ne i ozbiljniji problemi.

Ipak, i inače volim upozoriti na sličan način kad se iznose neki nezgodniji podaci o članovima obitelji, upozorila sam ljude i preko pp-a i javno kad bi pisali recimo o djetetu koje krade ili objede na račun bivšeg partnera koje prelaze granice ukusa (nećemo o nickovima, jelte). Dakle ne radim ovo samo kad je riječ o gay populaciji.

Ali ovo je posebno škakljiva tema.
    Radi se o curi koja se povjerila najboljoj prijateljici da je homoseksualka. Moguće da joj je to prvi put da se nekome povjerava. Ako se to sad pročuje, ona može imati problema na poslu, u obitelji. Osobno znam za slučajeve kad su roditelji fizički napali svoje dijete nakon što su čuli slične vijesti. Većina nas zna i za slučaj Ane Dragičević (a tko ne zna neka gugla). Ne igrajmo se s takvim stvarima.

Gjk je dobila dovoljno savjeta i sama kaže da je za nju tema završena. Još jednom, evo u svoje ime, molim moderatore da obrišu cijelu temu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •