Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
ali imam granicu koju nikad ne prelazim, a to je objava fotografija. To mi je neprihvatljivo.
Isto tako nemam profil na fejsu, jer mi je to preveliko zadiranje u intimu.
Čuj, oni koji objavljuju fotografije (ja ih objavljujem na fejsu i to uglavnom fotke svog djeteta) neće objaviti fotku sebe, ne znam, u gaćama i grudnjaku... Pa valjda se pravi izbor. Ti si taj koji pravi izbor fotki i sigurno nećeš staviti, ne znam, svog ljubavnika ili svekrvu bez zubala. Osim toga, ti si taj koji prihvaća/ne prihvaća prijatelje, a postoji i mogućnost da ne može svatko u bilo kojem trenutku vidjeti tvoje fotke ili info koje ti zabraniš. Ne znam u čemu je problem.

Hoćeš li ti objaviti fotografiju s rođendana na kojem se vidi torta koju si mu napravila ili ćeš to opisati, svejedno je. Ok, možda će u kutu ćoriti nekakav polupijani gost o kojem inače ne bi ni riječ rekla na forumu, ali onda nećeš staviti takvu fotku.
Ja sam oduvijek voljela gledati fotografije čak i ljudi koje malo ili uopće ne poznajem jer mi je baš super promatrati taj trenutak kojega je osoba koja je fotografirala uhvatila, kontekst fotografije, okolinu, izraze lica, sitne detalje za koje nikada ne bi pomislio da će završiti na toj fotografiji...

Što se tiče privatnosti na forumu... Što tko dela, pred njeg pada, poslovica je koju mi je baka često govorila. Istina, na forumu sam jako, jako kratko i za sada bih se mogla potpisati pod svaki svoj post. Možda sam se na jednom topicu prezaletjela pa napisala ponešto viška o MM-u. Ništa što već njemu samom nisam rekla i što ne zna on i nama bliski ljudi. Bed je takva iskustva dijeliti s nepoznatim ljudima, no forum doživljavam kao mjesto u kojem ćemo razmjenjivati iskustva kako od recepata za kolače tako do bračnih problema.

Mnogi će od nas uspoređivati muževe, staž dojenja, opseg bokova pa će nam biti drago/žao što je naš muž takav, a ne takav što smo duže ili nismo uopće dojile što imamo jače/tanje bokove od većine žena ovdje... A kako sve to postići ako ne pišeš o sebi. Naravno, ima vas koji takve info uopće nećete dijeliti s ostalima i to je ok, ali čemu osuda onih kojima to nije nikakav problem.

I još nešto, stalno se spominje život na forumu i stvaran život. Za mene je to sve stvaran život jer nitko od nas nije u transu dok visi na forumu. Netko poput mene gubi noć i umjesto da spava, sjedi za kompom... netko na uštrb svog posla posta na nekoliko topica, netko umjesto da kuha ručak, stavlja recepte... Nadam se da nitko ovdje nema izmišljeni svijet koji predočava svima nama. Svi smo vi ovdje u realnom vremenu i govorimo o relanim problemima, doživljajima, radostima, tugama...

Meni je baš drago što je sve baš tako i radujem se svakom vašem novom postu i poštujem svako vaše mišljenje s kojim se mogu, a ne moram slagati. A sad, hoću li nekoga prepoznati ili ne, ne trudim se i totalno mi je svejedno.