Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: Treba mi savjet

Datum pristupanja
    May 2010

Početno Treba mi savjet

Jana(3mj) već dva dana po danu slabije doji, i nema baš volje vuči, sve je to jako kratko i osjećam da ne pojede dovoljnu količinu. Dali je moguće da je to zbog ovih vručina? Ako da što da napravim, da joj češće nudim? Po noći papa normalno, dva puta se budi, pa u 6 i onda počinje to slabije papanje.Strah me da mi se količina mlijeka ne smanji, već imam osjećaj da je. Nekad po danu kad bi kao više pojela imam feeling da nakon kratkog vremena guta u prazno. Malo me strah jer ionako ne dobiva na težini nešto previše, evo 3mj dobila samo 360g, tako da ima oko 4850g.
    Helpajte, taman je štrajk prošao,sada ovo, pa sam malo

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ono kaj ti ja mogu reci iz svog iskustva je da bebe s vremenom krace doje..prva dva mjeseca je kod nas dojenje trajalo satima a kasnije se svelo na 10 min..probaj cesce nuditi svakako i dulje je drzati na istoj cici da popije masnije mlijeko

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

hvala ti na odgovoru, evo sad sam je jedva natjerala da jede, valjda će to proći, malo me strah da nije gladna, danas stvarno jako malo jede.
    dali će mi se količina mlijeka smanjiti ako ona manje pojede? i koliko treba da se to mlijeko opet vrati u malo većim količinama? po vagi, znam je izvagat, obučenu prije i poslije podoja pa je jela oko 30 ml po obroku, malooo

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

za tezinu nazalost ne bi znala reci ali sigurno ce ti se brzo javiti rodina savjetnica za dojenje..ti svakako malenoj cesto nudi cicu pa kolko ide ide..ovo sto kazes za smanjivanje mislim da beba gotovo uvijek moze cacicati vise..mi smo imali fazu kad je skroz smanjila dojenje (doduse mi imamo malo vise mjeseci) pa u virozi nije htjela nista osim cice pa si je opet navukla puno vise mlijeka..dakle mislim da je ponuda- potraznja, kolko cica toliko se i proizvodi..

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

ivanam, mislim da bi bilo najbolje da nazoveš SOS, ukoliko već nisi, cure su super, uvijek tu i spremne pomoći...
    Sretno!

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Po našem iskustvu znam da ti je kilaža bebina dobra i tu se ne brini.
    Naša Lara je sa 2 mjeseca natukla 6500 grama a rodila se sa 3450 grama i 49 cm duga.
    Ja sam dojila na zahtjev, Lara je rođena u 5 mjesecu nekad je pocikila više, nekad manje.
    Kad bi pocikila više znala bi povratiti i tada sam znala da joj je dosta, a o tome imaš na temi " Preuhranjena beba" autor : Damir ( moj suprug), kod općenito o dojenju pa si pročitaj.
    Ali iskreni mislim da nemaš razloga za brigu, kod mene se uspostavila ponuda sa potražnjom, tj. laktacija tek sa Larinih 10 mjeseci a do tada je Lara uvijek varirala sa dojenjem, znači nekad bi pocikila više a nekad manje.
    A tu su i savjetnice pa slobodni nazovi i pitaj za savjet svima su nam do sada uspješno pomogle.
    Ja Laru još dojim ali pokušavamo postepeno to privesti kraju.
    Sretno

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

ej ivanam-evo i ja imam slićan problem sa svojim sinčičem,rodila sam ga sa 4350 i dug 52 a prije 3 dana je navršio 4 mjeseca i teži 5900s tim da je u zadnjih bjesec ipo dana dobio samo 350 grama.ali je narastao 5 cm tako da je predug za svoju dob 67 cm-doktorica mi je savjetovala vočne kašice ali ja je ne slušam-ne želim još-ali iskreno i ja sam već luda jer mi odbija dojku ako pojede to je premalo i izgleda ovako-ume pa pusti uzme pa pusti pa onda a guuuuuuuuuu pa malo liže.i s obe stane uglavnom ajme-izdajanje mi ne ide-nece izlazi mlijeko možda 10-tak mililitara i on to na bocu smlati.INACE JE HIPERAKTIVAN VRTI SE PREKO CJELOG KREVETA S LEĐA NA STOMAK I OBRNUTO.Evo što mene brine-primjecujem da mi se kolićina mlijeka smanjila i neznam može li ponovno nadoć-neka mi netko odgovori,preovat cu sintocinon sprej bar da postojece mlijeko lakše izadje-zašto pitammože li se kolicina ponovno mpojavit -evo zašto-nemojte me izvikat-ali jućer sam mu provala dat adaptirano i pojeo je 50 mililitara-ne želim to jer ga baš želim dojit-luda sam za njim,i iman osjecaj koda ko mama ne vrijewdim kad ga ne mogu dojit a nisam ga ni rodila prirodno tako da mi je dojenje ostalo jedino zbog cega se osjecam dobro-ajde sad vi meni pomozite-mali je užasno grintav,ćini mi se da ga i muće zubi,sve grize a i vruce je-što da radim da dajem adaptirano iliu da nastavim ali bojim se dA JE GLADAN

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj ivanam prvotno napisa Vidi poruku
    po vagi, znam je izvagat, obučenu prije i poslije podoja pa je jela oko 30 ml po obroku, malooo
    ovo sam i ja radila sa starijim, i nikako mi to nije bilo pametno. meni je ponekad znalo ispadati da je prilikom dojenja jos i smrsavio (pao na kilazi u tih pola sata/sat sto je visio na cici). tako da se zbog toga pokusaj ne brinuti i sto je manje vazi.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

zašto uopće vagati?

na dnevnoj bazi mogu biti ogromne oscilacije i samo te uznemiri

a kaj se tiče promjene, moja curka koja je veliki proždrljivac (ima već 3 g.) NIJE večerala 3 dana zaredom sad kad je postalo jaako vruće
    tako da je moguće da je zbog vrućine

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj 80hope prvotno napisa Vidi poruku
    i iman osjecaj koda ko mama ne vrijewdim kad ga ne mogu dojit a nisam ga ni rodila prirodno tako da mi je dojenje ostalo jedino zbog cega se osjecam dobro-ajde sad vi meni pomozite-mali je užasno grintav,ćini mi se da ga i muće zubi,sve grize a i vruce je-što da radim da dajem adaptirano iliu da nastavim ali bojim se dA JE GLADAN
    draga 80hope, daj nazovi sos telefon, bit će ti lakše! ko što cure vele stvarno ti mogu pomoći da se ne brineš oko dojenja

a, ja bi ti samo dodala, nemoj se osjećat loše, pa ti si mama prekrasnog bebača i nije bitno kako si ga rodila, RODILA si to je najbitnije i uživaj u ovom prekrasnom poklonu, TO ŠTO SI MAMA!
    pa i čak onda i kad plače, jer mora plakat (kak će ti inače reć da mu nešto smeta? ) i kad je grintav - to je skrooz normalno

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ivanam i 80hope, koliko djeca često piške, koliko imate mokrih pelena? Sve preko 6-7 lagano popišanih pelena upućuje na dovoljnu količinu.
    Neka djeca jednostavno manje jedu i manje dobivaju, ali to ne mora značiti da su gladna. Također, prva dva mjeseca je prirast najveći, zatim se malo smanjuje, a nakon 6 mjeseci djeca bi trebala otprilike udvostručiti porođajnu težinu i nakon toga dobivaju na težini sve sporije.
    Pokušajte se što manje sekirati oko toga, što češće dojiti u miru i tišini, a pogotovo su bitni noćni podoji, tada djeca sišu u snu i ne odvalči im ništa pažnju, a mlijeko se tada najviše stvara.
    Količina mlijeka se ne smanjuje samo tako, niti djeca koja su već prošla prve poteškoće nakon poroda i uhodala su se u sisanju ne prestaju samo tako jesti. Neka su neprestano na cici zato što traže blizinu majke, a druga pojedu tek toliko koliko im je dovoljno. Vaša su vjerojatno u drugoj skupini.
    Pokušajte ipak izbjegavati adaptirano, jer će se dijete najesti i preskočiti sisanje, a to će vašem tijelu značiti da treba smanjiti količinu mlijeka!
    I svakako potpisujem cure - nazovite sos telefon.

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

mislim da popišanih pelena ima oko 6 tokom 24 sata, neke su više mokre neke manje, ali ima ih. znam da griješim što važem ali to je takva opsesija da jednostavno vuče da je stavim na vagu. užas. morat ću je jednostavno eliminirat iz stana. bili smo na sistematskom i pedica kaže da je ona vjerovatno takva beba ali ipak nadohrana čim uđe u 4mj. a ja blenula. mislim jeli normalna?
    jana i dalje jede kad joj se da, doslovno tako, nekad joj ne možeš ugurat ciku u usta ni da si dupli a nekad je prihvati bez problema. Radili smo i pretrage i to je sve ok, nije čak ni anemična, ali ipak postoji sumnja na uroinfekt po nalazu urina ,pa smo radili urinokulturu pa ćemo vidjet.ona je vesela uglavnom, ne doima se gladna.
    Samo me užasno nervira da mi ponuda-potražnja još jako varira, nikako da se uspostavi, nekad imam mlijeka a ona neće, a drugi dan kad je raspoložena za jesti nema dovoljno, do kada tako????

'

Mrva avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

tako ti je i kod mene... cice čas pune čas prazne

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Kako to mene živcira, taman misliš vau evo mlijeka, ona malo slabije povuče, ili se ne probudi dva puta, nego jedamput po noći, i eto ti ujutro nestašica, a popodne cijediš doslovno.....

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

ej POMIKAKI što se tice pelena ima ih sigurno 6-7 popišanih,i 2 stolice dnevno,znam da bi triba udvosrucit težinu ali on sigurno nece to uspit ni blizu jer sad mu je 4 mjeseca a teži 5900 a rodia se 4350-znaci triba bi d0bit oko 3 kg u 2 miseca-nema teorije.ali vec sam rekla-zato mu je visina iznad prosjeka.recite mi još dali sintocinon sprej mogu ovako kupit ili mora na recept-hvala vam svima na podršci-e i zvala sam sos i to ohoho puta-potrošila telefona i telefona i cure su famozne i govore mi isto šta i svi ali šta cu i dalje se brinem a on i dalje slabo jede i malo dobiva na težini a ja se osjecam grozno jel neznam što radim krivo-zašto neče jede-pa djeca u africi bi jedva dočekala jest a ovaj mršavko ništa-inace i otac mu je žgoljav i cjela njegova obitelj i vjecno je pisalo NEUHRANJENI-pa možda su i geni-uh zašto nije ko mama-teška kategorija
    Posljednje uređivanje od 80hope : 16.06.2010. at 11:55

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

cure moje, nije točno da SVE bebe udvostruče svoju težinu do 6 mjeseci, većina da.. ali ne svi

naša je curka podvostručila težinu s 8 mjeseci
    a porođajnu vratila tek sa 6 tjedana!!

i sve je bilo suuper...zato ne brinite!!!

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Sintocinon ide bez recepta, bar sam ga ja kupila bez.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj mama pticica prvotno napisa Vidi poruku
    cure moje, nije točno da SVE bebe udvostruče svoju težinu do 6 mjeseci, većina da.. ali ne svi

naša je curka podvostručila težinu s 8 mjeseci
    a porođajnu vratila tek sa 6 tjedana!!

i sve je bilo suuper...zato ne brinite!!!
    Naravno, ne sve. To bi bio "idealan" slučaj, a manja odstupanja su dozvoljena. E sad ja nisam savjetnica pa ne znam kolika
    Dakle kod tebe tek s 8 mjeseci?

Cure ne živcirajte se, meni zvuči da je u redu, samo vam bebice nisu proždrljivci. Ako su malo mršavije to nije opasno po zdravlje.

I kako to mislite da nemate mlijeka i da djeca gutaju u prazno? Ako je zbog mekanih dojki, to nije nikako znak da nema mlijeka, isto ni ako se ne možete izdojiti.
    Ako dijete siše redovito već više mjeseci, znači da se proizvodnja mlijeka ustalila, to ne nestaje preko noći. Dijete ima svoj ritam koji je malo drugačiji od prosjeka, ali dok je ono zdravo i dobre volje (bar dio dana) znači da je sve u redu.

Najbolji znak su pelene: treba ih biti 6-7 mokrih dnevno, ali samo malo mokrih, kao kad u njih ulijete 2 žlice vode. To je minimum. Ako imate toliko mokrih pelena ili više, znak je da je sve ok!

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

curke hvala vam-nadam se da ce i moj bar s 8 udvostrucit!!!e i niste mi rekle ako djete počne tražit više mlijeka-može li ono ponovno nadoć-i ima li koja dalmatinka da mi kaže može li se sa 4 mjeseca bebač bar umoćit u more ili mu je kjoš prehladno

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Naravno da može (mislim na mlijeko ), kako dijete više cica tako se stvara veća količina mlijeka. To obično izgleda tako da dijete počne sisati svako malo, nervozno je, plače, stalno traži još, i onda opet ide ovakva tema: nemam mlijeka A nije tako, nego dijete raste (to se zove skok u razvoju) i treba povećati brzo količinu mlijeka, pa radi na tome.

Može i u more, samo ovisi o temperaturi vode. Ne bih ga puno toćala sve dok meni nije u moru i više nego ugodno. Za početak malo noge, to može već sada... I nikako na sunce! Najbolje vrijeme za kupanje s djecom meni je pred večer, kad je voda topla a sunce nisko.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

e hvala ti pomikaka-a kada si ti poćela nadohranu-ja mislim sa 5-5,5 mjeseci-jel to rano

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Pomikaki da ti objasnim to što mislim pod smanjenom količinom mlijeka... npr. jučer i danas baš nije bila previše voljna cicati,tj. pojela bi koliko joj je bilo dovoljno i automatski imam osječaj da ima manje mlijeka kada bi htijela više, guta u prazno, ne čuje se onaj zvuk kao da guta tekučinu,koji inače čujem.Ima dana kad jako lijepo jede i kad se probudi dva puta po noći i onda ima mlijeka, vidim kako su mi cice pune.
    Dva dana da manje jede i ponuda potražnja se opet smanji, i onda dođe podoj pred spavanje i kada bi htijela više pojesti nema dovoljno, nemam onaj feeling da su cice pune. neznam dali sam to dobro objasnila.
    Problem broj dva je taj da mi desna cica šteka sa proizvodnjom, oduvijek, i neznam kako da to riješim,uvijek ima manje u njoj, i imam osječaj da teško izvuče ono kasnije mlijeko iz nje, kad prestane teći, dali su ti kanalići drugačiji pa mlijeko slabije ide, ili šta drugo neznam.
    Meni se ta ponuda-potražnja još nikako nije ustalila a kada će......dont know. Znam da mlijeko ne može nestati preko noći, ali kada bi bar bilo u dovoljnim količinama.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •