Hvala vam svima na podrsci. Uvijek sam znala da sam u pravu i da trebam vjezbati bez obzira na protest bebe, na moje slomljeno srce i na negodovanje okoline. Pa kao da ja ne bih zeljela znati da ce se sve samo od sebe korigirati! Ali ne smijem se igrati sa djecijim zdravljem i riskirati. Nisam taj tip. Nama je receno da neki roditelji odluce ne vjezbati i na kraju bude sve ok. Ali ja nisam takva. Jednostavno sam se uplasila jako. Kod male je bila tako, srednje teska hipertonija GE-a, sto je proizvelo kasnjenje. A oni je stalno porede sa drugom djecom koja nisu neurorizicna...znate ono tipa: pa i od tog i tog malena nije prohodala do 16 mjeseci pa eno je sad, sta joj fali! Taj i taj nije nikad puzao a eno ga zdrav prav! O Boze...
Potpuno mi je jasno, da preskakanje nekih koraka u motorici nije dobro za nju...npr. puzanjem se ispravljaju te asimetrije i ko zna sto jos. Zato je forsiram u cetveronozni, po preporuci fizijatra naravno. Dizanjem na noge, ona nista ne uci. Pa ja mu velim umjesto da je dizes na noge ti joj lijepo pokazi kako da to sama uradi, npr. vjezbaj stajanje na koljenima, iskorak, itd.

Oh Boze...moj tako divni, razumni muzek se pretvorio u tvrdoglavog jarca! A ja znam od kud vjetar puse....no...

Akcijske mjere:

1. Isprintati i svima podijeliti tekst o stetnosti hodalice.
2. Porazgovarati sa fizijatricom (eventualno prije same kontrole) i objasniti situaciju u obitelji - traziti da na nalaz napise NE hodalica.
3. Obavezno sa nama na kontrolu.
4. Nastaviti sa vjezbama kao sto sam i planirala.

Jos jednom hvala svima i ako se ko cega sjeti javite. Mozda ako neko ima neki tekst pri pruci, ako ne nasurfacu.

HVALA!