povedi svekrvu sa sobom k doktoru pa kad čuje stručnjake će promijeniti ploču. i prema tebi i mužu. ti kruti ljudi padaju na autoriteta onih ljudi koji im nisu familija. a muža će onda ona riješiti![]()
povedi svekrvu sa sobom k doktoru pa kad čuje stručnjake će promijeniti ploču. i prema tebi i mužu. ti kruti ljudi padaju na autoriteta onih ljudi koji im nisu familija. a muža će onda ona riješiti![]()
kod moje nije upalilo, a sama je dovela pedijatricu kod nas da nas navede na pravi put
ali je pedijatrica bila na našoj strani pa je ostala malo pos...ana.
ali je nastavila po svome.
mislim da u tvom slučaju nije problem u svekrvi nego u mužu...koji misli da njegova mama zna najbolje što je za vaše dijete najbolje. bolje od tebe
dok tm i ti ne sredite malo stvari međusobno, nikad nećete imati mira
Da, to da povedeš svekrvu kod doktora je dobra ideja. SAd sam se sjetila kako je mene moja maltretirala s vodom i čajem u prvih 6 mjeseci isključivog dojenja. Dobro, nije bila toliko nametljiva i bezobrazna da bi joj palo na pamet da uzme vodu pa da M., ali je to stalno provlačila kroz razgovor... Ugl., čak je MM počeo s tim forama, možda da joj daš malo čaja..., onda je bio sa mnom kod pedice i kada je ova rekla, ne, isključivo dojenje, to smo prenjeli staroj pa se skulirala.
Onda sam ju vodila kada je M. imala 6 mj. pa je zbog slabijeg prirasta pedica rekla da joj dajem AD uz dojenje što sam ja kategorički odbacila, odmah pred pedicom. Onda mi je bilo žao što sam vodila sveki. Iako me je uvjeravala kako je M. ok i da se ne opterećujem njezinom težinom, nakon nekog vremena je počela govoriti, vidjet ćeš, ako ne bude dobivala na težini, daj joj AD, nije to nikakvo zlo, možda gubiš mlijeko, bla bla...
U svakom slučaju, budući da TM ne želi s tobom doktoru, zamoli sveki da ide s tobom, ono, kao, treba ti pomoć... Onda se pravi blesava pa pitaj doktora: Mnogi mi kažu da ju smijem stavljati na noge, je li istina... Muž bi joj htio kupiti hodalicu, smijemo li... Trebam li toliko s njom vježbati... itd. Prije toga ga možda nazovi i objasni cijelu situaciju. Ako bude pametna, šutjet će i prihvatiti to što dok. kaže, a ako ne, pravit će se pametna pa ispasti glupa pred dokom.
Sretno!
X muz je taj koji treba shvatiti da ti ne govoris iz kontre svekrvi vec iz ogroomne birge i ljubavi za vase dijete i da ne govoris na pamet vec da su to preporuke lijecnika. To ne vidim kako nametanje misljenja isl vec jednostavno je struka dosla do takvih zakljucaka a i ima logike u tome - kad covjek sjedne i malo razmisli.
i po mom misljenju muz je taj koji bi trebao biti "tampon zona" izmedju zene i svoje majke. Ja nikada ne bih dozvolila situaciju u kojoj bi MM trebao rjesavati nesto takvo sa mojom mamom. Mozd ja imam specificnu sitaucaiju jer je moja mama u drugoj drzavi, ali na svaku moguci savjet s kojim se MM i ja ne bismo slagali je dobila objasnjenje ako nije upalilo bila bih jako izricita. To je nase djete mi ga odgajamo mi so odgovorni za evenutalne greske i tacka. Bake ako zele pomoci "po nasim pravilima" super ako ne mi se mozemo jako dobro snaci i sami one su tu da uzivaju u svojoj unuci - treba dosta da se dodje do toga ali jednom kad se dodje puno je lakse, makar meni.