Prije godinu ipol dana upoznala sam svog sadašnjeg dečka. Odmah mi je objasnio da je razveden i da ima dijete koje živi sa djetetovom majkom.
On i ja smo razvijali svoju vezu, počeli stvarati vlastite planove, viđali njegovog sina vikendima i praznicima. I onda je njegova žena prije par mjeseci odlučila kako ona nije dobra majka za to dijete i kako ćemo on kao otac i ja kao pomajka bolje odgojiti to dijete. Tako da je sad maleni s nama (3,5 godine).
I sad tu dolaze moje muke - zadnjih mjeseci po cijele dane visim po internetu na rodi i sličnim forumima da pročitam što mogu o odgoju djece od 3,5 godine, o tome kako toj djeci bolje objasniti tko smo mi u njihovim životima, a umirem od straha jer ne znam da li dobro radim to što radim, ne znam koliko smijem, a koliko ne uključit se u odgoj tog djeteta kad dijete ima majku (viđaju se svaka 2 tjedna na par sati - njezin izbor), ne znam koliko imam ja prava prema tom djetetu koje živi sa mnom, kojem perem, s kojim kuham, kojeg uspavljujem.
Također ne znam kako se ponašati u parku ili dućanu kad netko djetetu kaže nešto tipa slušaj majku........... uvijek ih poželim korigirati, ali ja mu nisam majka..... iako obožavam to dijete...............
Osim toga planiramo i vlastito dijete i trenutno mi je dragi u panici da ću "njegovo" dijete zapostaviti kad dođe "naše" dijete..... i ja mu pokušavam objasniti da neću - ali ne znam kako da ga argumentirano uvjerim u to....
kad ionako vidi da obožavam "njegovo" dijete.......
Svaki savjet je dobrodošao........![]()