MM me želi rasteretiti kuhačine za rodjendan pa je izrazio želju za roštiljanjem. Dakle uz čevape, pljesku i nešto mesa što da poslužim? Neke salate ? Pliz hitno ideje!
MM me želi rasteretiti kuhačine za rodjendan pa je izrazio želju za roštiljanjem. Dakle uz čevape, pljesku i nešto mesa što da poslužim? Neke salate ? Pliz hitno ideje!
Ja ti mogu samo reci da vam zavidim da u 11. mjesecu mozete peci rostilj!
Salate, kakve god...i povrce (tikvice i patlidzani) na rostilju, pa posoljeno, poliveno masl. uljem i pocesnjaceno...
I luk je obavezan.
napravis 'raznjice' od sampinjona pa speces na rostilju
snite kruha isto ( ne mora biti friski)
mljac mljac
od salata mi radimo samo one 'klasicne'
Povrće na žaru mi je super. Osobno najviše volim tikvice i paprike, ali nemam ništa protiv šampinjona, patlidžana čak krastavca i kapule.
Mi uz roštilj obavezno imamo i nešto kuhano kao npr.
a) mrkva+grašak+mahune+krumpir onako gusto s pasiranim pomidorom
b) đuveč (samo povrće i riža)
Neka vrsta svježe salate obvezno.
NEIZOSTAVNO: narezana kapula i ajvar
(ovaj vikend obvezno će biti roštilj!)
Ja obicno radim raznjice od raznog povrca i tofua: na kockice se (ili kako se vec da) nareze tofu, patlidjan, tikvica, rajcica, paprika, sampinjoni na polovice, luk na kriske, sve se marinira u maslinovom ulju i twist za rostilj, pa se nabada na stapice.
Za prilog obavezno grah salata s dodacima (luk, paprika, feta sir, kukuruz, slanutak...)
Grafče na tafče (ili kako se već piše ) meni mrak![]()
Mislim da ima recept već napisan,meni uz to nije potrebno meso ili grah na salatu;još jednostavnije,možeš napraviti dan ranije.
uz rostilj, pored povrca u bilo kojem obliku odlicno ide marinada:
dosta lista sjeckanog persuna + sjeckanog bijelog luka + vegeta + ulje
sve se izmjesa zajedno i stavi recimo preko pljeskavice ili povrca i fenomenalno ide uz to...
omjer sastojaka zavisi od ukusa
Možeš uz meso staviti peči i ploške izrezanog krumpira. Meni je to super!
To je kod nas obavezno... Inače mi je nekako suho :/mamaNjojza prvotno napisa
meni super ide uz roštilj sataraš
Treba mi ideja aromatični žganci koji bi se rezali na kocke a idu uz roštilj
Napravila s vlascem dio smo poslije prepekli na roštilju