-
nisam citala odgovore pa ne znam ocu se ponavljat.. moj mali je sisao palac, nisam dala dudu - i vidla pedijatrica na kontroli s 2 mj i rekla da mu kupimo dudu, da bolje to nego palac. duda se poslije makne i gotovo - neko prije neko poslije, a palac je tu... moja mlađa seka je sisala palac a vec je skoro u skolu kretala i zubici su joj otisli prema van pa je morala nosit aparatic. a mislim da je duda i ajmo rec cisca, ne znam, uvijek svi love bebe za ruke, pa poslije sami svasta diraju, tak da je po meni bolji izbor duda, makar moram priznat da me iritira sto maleni jos sa skoro 2,5 god ima dudu, al valjda cemo se rijesit skoro..
-
neće dudu pa to nije opcija. baš nikako je nije prihvatiti pa sam se ja pomirila s palcem i počinjem štedjeti za aparatić za zube
-
Moje obje ( Sara 3 god i Lucija 6 mj.) sisaju palac.. Palac ili duda je djeci utjeha i mislim da nije u redu to im oduzimati. Sami će se s vremenom od toga odviknuti. Sara (3god) je bila u depresiji kada su joj u bolnici nakon operacije vezali ruke i nije mogla do palca. to je bilo strašno.. Kad su je odvezali nije nitko bio sretniji od nje.. Nemojte ih forsirati, djeca su pametna i samo će shvatiti da im palac ne treba.. Upotreba palca se ionako s vremenom smanjuje( Sara samo prije spavanja)..
Nema mi ništa gore nego kad moja mama Sari govori da mora maknuti palac jer će joj se djeca smijati.. To je problem te djece i njihovih roditelja jer ih oni tome uče..
Što se tiče zubi, ni to me ne opterećuje jer koliko sam ja čula iskrivljeni zubi nemaju veze sa dudama ili palcima.. Ako baš i bude problema, postoje zubari pa će ih riješiti.. Meni osobno je bitno da su moja djeca zadovoljna.. Ako ih veseli palac nek ga sišu.. Zašto im oduzimati nešto u čemu nema apsolutno ničeg lošeg?!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma