Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Folikuli koji ne rastu

LaFolie avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno Folikuli koji ne rastu

Zdravo svima

Juce mi je prekinuta stimulacija, bila sam malo sokirana pa nisam sve ni pitala doktorku, mozete li mozda dati par odgovora, ideja?

Stimulisana sam 11 dana gonalima: prvih 9 dana po 1 gonal, poslednja 2 dana po 2 gonala. Folikuli se od 8og do 11 dana nisu ni pomerili sa 11mm. Samo su stajali bez obzira na dupliranje gonala.

Pre 6 meseci sam stimulirana sa menopurima, 2 komada dnevno - hiperstimulacija i 17 JC. Kod nas je problem los spermogram.
    FSH mi je 3.2, lh 4.2, amh jako visok (nisam rezistentna na insulin), imam 27 godina

Doktorka mi je predlozila da biram da li zelim da nastavim sa terapijom ili da ovoga puta obustavimo, odabrala sam da odustanemo i pokusamo za mesec dana. Da li je moguce da sam kupila losu turu gonala, ili da ja na gonal ne reagujem??

Obrizom da su mi juce na folikulimortiji svi folikuli bili po 11mm, samo jedan od 13mm, kada mogu ocekivati ciklus? Totalno sam zaboravila da je pitam....

PUNO HVALA SVIMA!!!!!!!!!!!!!!!!!!

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

mozda da idete s dugim protokolom od 21dc sa supresijom da spustis LH ima dosta iskustava sporo rastućih folikula a neke cure koje su imale taj problem su već mame

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

javit će ti se cure, ja s gonalima imam bolja iskustva nego s menopurima, a možda je bio loš ciklus!?

koje su godine kod tebe?

Ima jedna cura s foruma (PCOS) koja je primala stimulaciju nisku - čini mi se 1 menopur, cijeli postupak otkazan zbog NEreagiranja, do tada uvijek hiperstimulacija, vratila se na gonale i opet sve ok, opet hiper - reagirala s čak 30ak jajnih stanica.

Možda da se ipak vratiš na menopure?

znam koliko smo sve nestrpljive, ali nakon što su folikuli ipak krenuli pa stali.............. ja bih pričekala bar 2-3mjeseca prije sljedeće stimulacije. Nemoj odmah sljedeći mjesec. I ja ne bih išla sa supresijom u tvom slučaju! Ti imaš PCOS i tad zna supresija prije stimulacije biti kontraproduktivna, kod tebe valjda bolje stimulacija plus cetrotidi!!!

Javit će ti se i cure s PCOS-om

LaFolie avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Hvala puno! mada sam i sada i prosli put imala dugi protokol (suprefact)! imam 27 godina ...

"Ima jedna cura s foruma (PCOS) koja je primala stimulaciju nisku - čini mi se 1 menopur, cijeli postupak otkazan zbog NEreagiranja, do tada uvijek hiperstimulacija, vratila se na gonale i opet sve ok, opet hiper - reagirala s čak 30ak jajnih stanica. " - ovaj mi slucaj na mene lici

Doktorka kaze da cemo sledeci put sa 2 menopura - to je kod mene bila dobitna kombinacija.

Sta mislite, kada cu dobiti menstruaciju?

LaFolie avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Dobila sam

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Podižem temu.
    Moji folikuli neće rasti. Tako je bilo i u prošlom stimuliranom i sada u polu stimuliranom. Krenu dobro, a onda stanu.
    Pila sam klomifene i trebala dobiti samo par injekcija. No, na kraju sam dobila 15 menopura. Imat ću samo jedan folikul, jer je jedini on krenuo kako treba.
    Cure, ima li koja iskustva s neposlušnim folikulima?

sildad avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam imala jedanput, isto tako krenuli sa Femarom, pa dodavali Menopure, a oni se nisu micali s mjesta, na kraju jedva izvukli jednog, ali to se rasteglo. U slijedećem pokušaju kombinirali gonal + cetrotide, super regirala.

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Očito da ćemo morati mjenjati terapiju. Izgubila sam 3 kile živaca i još ne znam šta će biti. Gonale još nismo probali. Valjda ću onda na njih reagirati.

Sildad
    vadiš betu sutra. Želim ti puno sreće!!!

Šiškica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

eva ja sam prošle godine imala slično iskustvo..
    Dr.A. odlučio da idemo u polustimulirani Klomifemi+Menopuri.. Ja sam bila 100% sigurna da ništ od te varijante( al eto nije mi se dalo raspravljat..)
    Nakon popijenih Klomifema 8dc imala sam samo jedan jedini folikul od 21mm dr. je odlučio ga punktirati i nastaviti s Menopurima i to po 3 ampule dnevno.. i tako 8, 9,10 ,11,12, po 3 ampule a folikulići na 13-14 mm i ni da bi, nikakvog pomaka.. tek 13 dc kad je dr. čini mi se prešao na 4 Menopura oni su se trgli i 16 dc sam imala punkciju..
    I dobili nevjerojatnih 9 js. Od toga jedna je bila niš koristi, 2 su išle u oplodnju i dobili smo 2 lijepa trodnevna embrija (al nažalost ništ od T) + 6 js je zamrznuto ( a ni od njih nije bilo ništa)..

meni je ta varijanta polustimuliranog koma živa i na nju uopće ne reagiram..
    Jako brzo naraste folikul koji redovno bude prazan..

sildad avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma da, i meni su polustimulirani uvijek bili koma, sad se sjetih i prvog pokušaja sa femarom, bila 3 folikula, a na kraju ništa za transferirat, dva nezrela i jedan prazan. Nemoj biti u komi, bitno je pogodit pravu stimulaciju za tebe. Nekad to ide iz prve, a nekad se moraš malo pomučit.
    Betu neću ni vadit, danas radila test i negativan je.

LaFolie avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Zdravo cure
    Evo mene posle skoro 6 meseci
    Upoznala sam danas profesora Veljka Vlaisavljevica i skroz nas je oraspolozio. Dao je predlog stimulacije: 2 menopura dnevno + 2 cetrotide od 5 dana stimulacije
    Kod mene ima jako jako puno antralnih folikula, visok AMH, a muz ima samo nekoliko miliona spermatozoida

Nadam se da ce ovog puta biti dobitna kombinacija

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •