-
prozirna stolica i gastroent. obrada
AA već 10 dana ima proljev koji se povremeno povuče (obično na 1 dan nakon davanja ****-ovog ors sokića ili mrkvice koja mu je već prisjela pa od nje sad radi grimase i povraća). Stolice su skroz vodenaste, od normalne zlatno žute do zelene sluzave... Maknula sam svu dohranu i samo ga dojila 4-5 dana - nije pomoglo. Jučer smo bili na cijepljenju i doc kaže da je u pitanju virus i da nastavimo davati ors sok i dapočnemo davati bananu. Sinoć je 1. put probao bananu, stolica mu je jutros bila kašasta, ali je ipak bilo par komadića sluzi. I sat vremena nakon toga (prije 15 minuta) se jako počeo mučiti i plakati, što inače ne čini, i pokakao se potpuno prozirno žuto (kao marmelada od naranče) sa tragovima crvene krvi. Zvala sam Zaraznu, kažu da nije viroza jer bi ona prošla za 4-5 dana pa da tražimo od pedijatra uputnicu za kompletnu gastroenterološku obradu.
Što ta obrada podrazumijeva? Grozno mi je vući ga po bolnicama.
-
Da li su na Zaraznoj mislili na gastroenterološku obradu kod njih ili u nekoj drugoj bolnici? Ako je kod njih onda su to analize stolice na bakterije, parazite, viruse, brisevi rektuma i sl. Ako je i to u redu, druge vrste obrade opet počinju analizom stolice (uglavnom na neprobavljene sastojke hrane i slično) tako da ne moraš odmah vidjeti dijete na nekim groznim pretragama.
Koliko je već dugo na dohrani, što mu daješ, da li se pojavilo nakon neke određene namirnice (žitarice, konkretno).
-
Na Zaraznoj su rekli da to nije slučaj za njih, a na pp sam upravo dobila opis obrade pa otprilike znam što očekivati.
Dohranu smo počeli sa 6 mjeseci, jeo je rižinu, prosenu i kukuruznu kašicu, jabuku, krušku i mrkvu, a proljev se pojavio nakon što je probao bundevu. Pedijatar kaže da je to koincidencija, a i meni je čudno da bi alergija trajala 10 dana i da se proljev malo poboljša, pa malo pogorša iako bundevu više ne jede. Inače, on od početka dohrane zna raditi grimase kad podrigne, kao da mu smeta kiselina - bez obzira što jede.
-
Mp...mi smo nakon bundeve imali izuzetno rijetke i "masne " stolice...po nekoliko njih dnevno. Mozda je koincidencija, ali ja vjerujem da su vlakna iz bundeve malo "pogurala" stvar.
-
mommy, pa kako je to doc cijepio bebaca dok se jos ne zna sto mu je i ima i dalje simptome?
-
Je li sad dobio oralni polio?
-
MP, nikad ne zovi telefonom.
Odi i odvedi dijete da ga netko pogleda, prepipa i uzme sve pretrage koje su potrebne.
AA, a proljevu iš, iš.
-
MammaJu, to je i meni palo na pamet, ali prekasno. Cijepili smo ga s drugom dozom 5u1 pa sad uz proljev ima i laganu temperaturu i otečenu nožicu. Idemo sutra na Zaraznu. Ovo s telefonima i zivkanjem je stvarno užas.
-
Vjerujem da je virus, prošla Lara prošli tjedan, uz nju ali naknadno i moja seka, nečak, šogorica je sad bolesna, dali smo stolicu na analizu i bio je u pitanju nekakav adeno virus, ali smo za to pili sinersul. Možda bi bilo bolje da odete sad, kažu cure da je navečer bez gužvi, a možda da se napraviš ble...., pa kažeš da te zabrinulo jer to dugo traje..a uz to sad ima laganu temperaturu, i otečenu nožicu, sumnjam da vas ne bi primili.
-
A izgleda i da su u Zaraznoj maheri koji raspetljavaju reakcije na cjepiva. Oni su ustanovili da je kod onih meningitisa uzročnik soj iz cjepiva. Vjerojatno znaju prepoznati i druge reakcije. I inače su super dijagnostičari.
-
-
Nakon što mi je 3 poznanika koji su liječnici rekli da pričekam preko vikenda, odlučila sam ne voditi ga u Zaraznu i proljev je stvarno prestao :jeeee: Izgleda da je ona grozna stolica s početka priče bila reakcija na cjepivo.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma