Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: prozirna stolica i gastroent. obrada

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno prozirna stolica i gastroent. obrada

AA već 10 dana ima proljev koji se povremeno povuče (obično na 1 dan nakon davanja ****-ovog ors sokića ili mrkvice koja mu je već prisjela pa od nje sad radi grimase i povraća). Stolice su skroz vodenaste, od normalne zlatno žute do zelene sluzave... Maknula sam svu dohranu i samo ga dojila 4-5 dana - nije pomoglo. Jučer smo bili na cijepljenju i doc kaže da je u pitanju virus i da nastavimo davati ors sok i dapočnemo davati bananu. Sinoć je 1. put probao bananu, stolica mu je jutros bila kašasta, ali je ipak bilo par komadića sluzi. I sat vremena nakon toga (prije 15 minuta) se jako počeo mučiti i plakati, što inače ne čini, i pokakao se potpuno prozirno žuto (kao marmelada od naranče) sa tragovima crvene krvi. Zvala sam Zaraznu, kažu da nije viroza jer bi ona prošla za 4-5 dana pa da tražimo od pedijatra uputnicu za kompletnu gastroenterološku obradu.
    Što ta obrada podrazumijeva? Grozno mi je vući ga po bolnicama.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Da li su na Zaraznoj mislili na gastroenterološku obradu kod njih ili u nekoj drugoj bolnici? Ako je kod njih onda su to analize stolice na bakterije, parazite, viruse, brisevi rektuma i sl. Ako je i to u redu, druge vrste obrade opet počinju analizom stolice (uglavnom na neprobavljene sastojke hrane i slično) tako da ne moraš odmah vidjeti dijete na nekim groznim pretragama.
    Koliko je već dugo na dohrani, što mu daješ, da li se pojavilo nakon neke određene namirnice (žitarice, konkretno).

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Na Zaraznoj su rekli da to nije slučaj za njih, a na pp sam upravo dobila opis obrade pa otprilike znam što očekivati.
    Dohranu smo počeli sa 6 mjeseci, jeo je rižinu, prosenu i kukuruznu kašicu, jabuku, krušku i mrkvu, a proljev se pojavio nakon što je probao bundevu. Pedijatar kaže da je to koincidencija, a i meni je čudno da bi alergija trajala 10 dana i da se proljev malo poboljša, pa malo pogorša iako bundevu više ne jede. Inače, on od početka dohrane zna raditi grimase kad podrigne, kao da mu smeta kiselina - bez obzira što jede.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Mp...mi smo nakon bundeve imali izuzetno rijetke i "masne " stolice...po nekoliko njih dnevno. Mozda je koincidencija, ali ja vjerujem da su vlakna iz bundeve malo "pogurala" stvar.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mommy, pa kako je to doc cijepio bebaca dok se jos ne zna sto mu je i ima i dalje simptome?

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Je li sad dobio oralni polio?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

MP, nikad ne zovi telefonom.
    Odi i odvedi dijete da ga netko pogleda, prepipa i uzme sve pretrage koje su potrebne.
    AA, a proljevu iš, iš.

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

MammaJu, to je i meni palo na pamet, ali prekasno. Cijepili smo ga s drugom dozom 5u1 pa sad uz proljev ima i laganu temperaturu i otečenu nožicu. Idemo sutra na Zaraznu. Ovo s telefonima i zivkanjem je stvarno užas.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Vjerujem da je virus, prošla Lara prošli tjedan, uz nju ali naknadno i moja seka, nečak, šogorica je sad bolesna, dali smo stolicu na analizu i bio je u pitanju nekakav adeno virus, ali smo za to pili sinersul. Možda bi bilo bolje da odete sad, kažu cure da je navečer bez gužvi, a možda da se napraviš ble...., pa kažeš da te zabrinulo jer to dugo traje..a uz to sad ima laganu temperaturu, i otečenu nožicu, sumnjam da vas ne bi primili.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

A izgleda i da su u Zaraznoj maheri koji raspetljavaju reakcije na cjepiva. Oni su ustanovili da je kod onih meningitisa uzročnik soj iz cjepiva. Vjerojatno znaju prepoznati i druge reakcije. I inače su super dijagnostičari.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Kakva je situacija?

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Nakon što mi je 3 poznanika koji su liječnici rekli da pričekam preko vikenda, odlučila sam ne voditi ga u Zaraznu i proljev je stvarno prestao :jeeee: Izgleda da je ona grozna stolica s početka priče bila reakcija na cjepivo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •