Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: povratak na posao

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno povratak na posao

vracam se na posao kad mi mali navrši 9 mjeseci i planiram nastaviti dojiti pa me zanima koliko puta (otprilike) jedu bebe u tom razdoblju. moj sad jede nekih 7-8 puta u idealnom danu (i noći) i ima 4,5 mjeseca pa vjerujem da će se to prorijediti. svakako bih htjela nastaviti s dojenjem. imam mogućnost otići doma podojiti ga, ali ne baš 3 puta u radnom danu, nego jednom

Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Nama je bilo ovako:
    Ja sam počela raditi kada je cicoljubac imao 8,5 mjeseci.
    Ja sam ga ujutro nahranila.
    Prije spavanja bi mu baka dala bočicu AD, a nakon spavanja dobio bi ručak.
    Taman bi izdržao do pola pet kada bi ja došla doma i navalio na svoju sisi.
    Kada je napunio godinu dana izbacili smo bočicu s AD i stavili ga na mlijeko s čokolinom.
    U jaslicama najnormalnije zaspi bez ičega.

Ja sam dva tjedna prije nego ću, nemogu reći vratila se na posao jer mi je to bio novi posao, šetala sam po kvartu s malcem u kolicama i nisam mu dala da sisa, tako sam ja to riješila da mu nebude šok.

Malac je super prilagodio se na to što sam se ja vratila ranije na posao. A što će drugo nego prilagoditi se.

Ovo je naše iskustvo.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Moja je cura s 4 i pol mjeseca cicala 8-9 puta u 24 sata, a s 9 mjeseci 5-7 puta u 24 sata. Tako je bilo kod nas ali sve je to jaaaako individualno.
    Meni se uglavnom čini, ako zaista budeš mogla izaći svaki dan jednom s posla da ga podojiš, da bi to sve moglo sasvim dobro funkcionirati. Kad budeš uvodila dohranu razmisli o dnevnom rasporedu koji želiš postići - na primjer ako bi beba trebala imati dva obroka dohrane dok si ti na poslu - u koliko bi to bilo sati, pa još dok si doma uvodiš te obroke u zacrtano vrijeme (ti ćeš najbolje znati u vašem konkretnom slučaju koliko često beba treba jesti) - na taj način ne bi bilo nikakvog velikog šoka što se tiče rasporeda obroka kad ti odeš na posao.
    I naravno podojiš ga prije nego odeš na posao i čim se vratiš.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja bih mu ostavljala izdojeno mlijeko i neku kašicu. prije toga smo puno puta na dan dojili,a kada sam počela raditi, ta dojenja su se preselila na noć

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

podižem malo temu opet. nije mi namjera uvoditi adaptirano pa me zanima i koliko vaša djeca u dobi od 9 mjeseci pa nadalje sisaju. znam da je stvar individualna, ali opet. mi smo zadnjih dana, valjda, uspjeli elimirati jedno dojenje. tako da između 12 i 4 nema sise, ali pojede svoj ručak i odspava rundu. vjerujem da će s vremenom 'ručak' biti malo obilniji od trenutnih 4-5 žlica pa da će se period nedojenja moći rastegnuti do pol 6 kad se vraćam s posla, a nahranila bih ga oko 12 zadnji put. kakva su vaša iskustva? koliko je dohrana uspjevala zamijeniti sisanje? sve ostale obroke na sisi mu ne mislim uskratiti već mislim sebe organizirati

jkitanov avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Moje je iskustvo:
    dojili se i po 10 puta/24h dohrana-par žlica jedva
    Par puta od 6-10mj bio po 6 sati bez mene samo na vodi. (Neće izdojeno)
    Pošli u jaslice pa polako po par sati bez mene- prošlo super
    Sad se desi i po 18 sati da se ne vidimo- sve super(pije vodu+ par žlica dohrane)
    Ali kad me se dohvati ne skida se sa sike. Nekad siki i pola sata u komadu.
    Ne uskraćujem mu nijedan podoj. Kad smo skupa sisa i po 6 puta na dan + ???puta po noći.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •