-
povratak na posao
vracam se na posao kad mi mali navrši 9 mjeseci i planiram nastaviti dojiti pa me zanima koliko puta (otprilike) jedu bebe u tom razdoblju. moj sad jede nekih 7-8 puta u idealnom danu (i noći) i ima 4,5 mjeseca pa vjerujem da će se to prorijediti. svakako bih htjela nastaviti s dojenjem. imam mogućnost otići doma podojiti ga, ali ne baš 3 puta u radnom danu, nego jednom
-
Nama je bilo ovako:
Ja sam počela raditi kada je cicoljubac imao 8,5 mjeseci.
Ja sam ga ujutro nahranila.
Prije spavanja bi mu baka dala bočicu AD, a nakon spavanja dobio bi ručak.
Taman bi izdržao do pola pet kada bi ja došla doma i navalio na svoju sisi.
Kada je napunio godinu dana izbacili smo bočicu s AD i stavili ga na mlijeko s čokolinom.
U jaslicama najnormalnije zaspi bez ičega.
Ja sam dva tjedna prije nego ću, nemogu reći vratila se na posao jer mi je to bio novi posao, šetala sam po kvartu s malcem u kolicama i nisam mu dala da sisa, tako sam ja to riješila da mu nebude šok.
Malac je super prilagodio se na to što sam se ja vratila ranije na posao. A što će drugo nego prilagoditi se.
Ovo je naše iskustvo.
-
Moja je cura s 4 i pol mjeseca cicala 8-9 puta u 24 sata, a s 9 mjeseci 5-7 puta u 24 sata. Tako je bilo kod nas ali sve je to jaaaako individualno.
Meni se uglavnom čini, ako zaista budeš mogla izaći svaki dan jednom s posla da ga podojiš, da bi to sve moglo sasvim dobro funkcionirati. Kad budeš uvodila dohranu razmisli o dnevnom rasporedu koji želiš postići - na primjer ako bi beba trebala imati dva obroka dohrane dok si ti na poslu - u koliko bi to bilo sati, pa još dok si doma uvodiš te obroke u zacrtano vrijeme (ti ćeš najbolje znati u vašem konkretnom slučaju koliko često beba treba jesti) - na taj način ne bi bilo nikakvog velikog šoka što se tiče rasporeda obroka kad ti odeš na posao.
I naravno podojiš ga prije nego odeš na posao i čim se vratiš.
-
ja bih mu ostavljala izdojeno mlijeko i neku kašicu. prije toga smo puno puta na dan dojili,a kada sam počela raditi, ta dojenja su se preselila na noć
-
podižem malo temu opet. nije mi namjera uvoditi adaptirano pa me zanima i koliko vaša djeca u dobi od 9 mjeseci pa nadalje sisaju. znam da je stvar individualna, ali opet. mi smo zadnjih dana, valjda, uspjeli elimirati jedno dojenje. tako da između 12 i 4 nema sise, ali pojede svoj ručak i odspava rundu. vjerujem da će s vremenom 'ručak' biti malo obilniji od trenutnih 4-5 žlica pa da će se period nedojenja moći rastegnuti do pol 6 kad se vraćam s posla, a nahranila bih ga oko 12 zadnji put. kakva su vaša iskustva? koliko je dohrana uspjevala zamijeniti sisanje? sve ostale obroke na sisi mu ne mislim uskratiti već mislim sebe organizirati
-
Moje je iskustvo:
dojili se i po 10 puta/24h dohrana-par žlica jedva
Par puta od 6-10mj bio po 6 sati bez mene samo na vodi. (Neće izdojeno)
Pošli u jaslice pa polako po par sati bez mene- prošlo super
Sad se desi i po 18 sati da se ne vidimo- sve super(pije vodu+ par žlica dohrane)
Ali kad me se dohvati ne skida se sa sike. Nekad siki i pola sata u komadu.
Ne uskraćujem mu nijedan podoj. Kad smo skupa sisa i po 6 puta na dan + ???puta po noći.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma