Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: Dojenje i alergija - ambrozija

katrin23 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Post Dojenje i alergija - ambrozija

Cure,
    Lijepo Vas molim za Vaša iskustva. Naime, uskoro očekujemo bebicu i uz sve komplikacije kroz trudnoću nije mi ni na kraj pameti bilo da razmišljam o onome što slijedi poslije. Moja je želja naravno da dijete isključivo dojim. Tu bi mi planove mogla upropastiti jedino dosta ozbiljna alergija na ambroziju za koju bi svake godine već u ovo vrijeme uzimala lijekove - Flonidan tbl, Fixonaze sprej i Opatinol kapi. Moja doc je trenutno na go. naravno da ništa neću uzimati na svoju ruku, budem se posavjetovala sa divnim doktorima u VŽ rodilištu ali me interesiraju iskustva - da li ste uzimale bilo kakve lijekove, ako da koje ili ste jednostavno trpjele tu muku koja traje i duže od tri mjeseca?

jkitanov avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ja nisam lijekove uzimala već tri godine. (uzimam ih od svoje treče g života)
    Prvo zbog planiranja tr, pa zbog tr, pa zbog dojenja. Ovo mi je četvrta sezona bez lijekova.
    Jako sam alergočna i one prve dvije godine bez terapije sam u nekoliko navrata dobila dexa venski zbog gušenja.
    Prošle sezone sam dojila i bila uglavnom doma u klimatiziranom prostoru.
    Bilo mi je puno lakše nego prije, možda baš zbog dojenja. Šetali smo se puno na otvorenom, ali ujutro i kasnije popodne.
    Smiješno je jedino kad miš sisa ili spava, a ja kihnem. Tu muku ti nije teško podnjeti, a miš se smijao na moje kihanje.
    Ako si odlučila dojiti, neće ti to poremetiti planove.

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

osobnih iskustava nemam ali to, kao i svako liječenje zaista zahtjeva savjetovanje sa liječnikom.
    svakako naglasi da želiš dojiti pa će ti pronaći neku terapiju kompatibilnu sa dojenjem.
    možeš isprinati ovu brošuru zavoda za farmakologiju za pokazati liječnicima, te ponesti i njihov kontakt iz ove teme
    liječnici se mogu konzultirati sa zavodom i telefonski. svakako trebaju biti prodojeće raspoloženi da ti usklade terapiju sa dojenjem. ali vjerujem da će tvoja želja biti dovoljna da se portude.

sretno sa početkom majčinstva!

i javi se ako naiđeš na koji problem.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •