Pokazuje rezultate 1 do 50 od 50

Tema: Rezanje noktića

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno rezanje noktića

moje zlato mi ne da rezati noktiće na nogama, sad su već pošteno narasli i krajnje je vrijeme da ih odrežem
    ali kako?
    nema šanse dok spava
    nema šanse da je čvrsto uhvatim jer ne mogu joj tako čvrsto držati nogu jer cuka (trzne) nogom
    :/
    imate koju ideju?

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Mi smo ovaj problemcic rijesavali u sudoperu pri kupanju. Das mu posudicu i par igracaka naka se brcka dok sijeces noktice. Nece ni primijetiti...

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

nama ne dolazi ništa u obzir oim spavanja...
    trzne se i ona... najprije joj uzmem nogicu i stavim je u ruku mekano neka se nogica navikne, kao da je to položaj za spavanje i onda nježno: cik-cak... sa grickalicom za bebe...

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

prvo smo imali posebnu pjesmicu o noktićima koju smo pjevali za vrijeme rezanja. onda to više nije bilo dovoljno da ga zabavi, ali je baš počeo gledati crtiće pa uz tv mirno režemo. najčešće je i cika u kombinaciji - cucla, gleda crtić i uživa.

nemamo ama baš nikakvih problema s rezanjem, kad sredimo ručice uvijek pita hoćemo li i noge.

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

i nama jedino pali za vrijeme spavanja i to ne uvijek. mora baš duboko utonuti u san.

inače se igramo tako da ona pokaže koji je prstić za 'cik', pa ja taj malo porežem, ali nije mirna ni ne drži dugo pa je to više onako, igranje nego rezanje.
    kad zaspi ja popravljam

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Mi kroz spavanje, ali obavezno nas mora biti dvoje, i MM i ja. Kako on ima sigurniju ruku, on reze, a ja drzim nogicu. Isto tako sa noktima na rukama.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ni moj P. nije dao rezati noktiće dok mu nisam dala njegove škarice u ruke (s tupim vrhom) da ih kao sam "reže", odonda ih režemo zajedno, malo ja, malo on i nekako uspijemo i na rukama i na nogama i sve manje vremena nam treba.
    Isto mislim da je jako važno (tako je bar bilo kod nas) ne odrezati prekratko jer mu to smeta (možda čak i zaboli), nego se više isplati odrezati manje, pa češće, ali onda ih bar da rezati jer ga ne smeta.

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Mi već dva mjeseca režemo noktiće bez problema odmah nakon kupanja, ali to nam je uspjelo tek kad smo počeli upotrebljavati grickalicu.

Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Mi isto nakon kupanja, pjevam pjesmicu, i reckamo. Kad trgne onda ga malo pustim, a onda opet probam. Malo dulje traje, al nakraju odrežemo sve. Ako je nemirniji onda mu dam neku inače zabranjenu bočicu u ruke, pa ga to malo zabavi. Po meni je bitno ne forsirati, nego pomalo.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Kad zaspe tek prvi san i prodje nekih pola sata onda pocne rezati nokte, jer tad je najmirniji... drugacije nikako ne djeluje...

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Do sada smo to rješavali samo na spavanju s time da nogice nije dala ni tada, skupila bi se kao pužić i ni makac. Zadnje šišanje noktića obavila sam po prvi put nakon kupanca, opet je bilo otimanja kod nogica ali smo nekako riješili a rukice je pružila kao da je na manikuri. Od sada dakle samo nakon kupanja i nikako više dok spava.

Mama Dada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno Re: rezanje noktića

2 i pol godine radimo to u dubokom snu...
    Nova fora je da skupa sve radimo pa i režemo nokte.
    Dakle gurne prstiće u škarice, ja nekak uvučem svoje tak da sam "in control" pa skupa režemo, s tim da on odlučuje koji prst ide po redu. Bira! I uživa!
    Sretno!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi reckamo po jedan-dva dnevno, toliko mi pusti i non-stop vice "gotojo".

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

hvala

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja se moram javit na ovaj topic kao totalni freak po ovom pitanju

nijedno od troje djece nije radilo probleme oko sisanja noktiju...

a leo (2god.) sad trazi da mu rezem noktice cim me vidi da imam skarice u rukama. nema veze sto prvo njemu odrezem, cim je netko drugi na redu - odmah se i on uvaljuje, pruza kaziprst i vice na nas da je on na redu

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi nožne noktiće režemo isključivo po noći. I vjerovatno ću tako do puberteta...

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ja pronađem reklame na televiziji i to ga hipnotizira :shock:

Lucky2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Donedavno sam mu rezala nokte isključivo dok bi spavao. Sad
    surađujemo i čak mi da "na živo" odrezati one na rukama,
    ali eto već ga više od 10 dana pokušavam na sve moguće načine
    pridobiti i za one na nogama (TV, drži tupe škarice, grickalicu, u snu...)
    ali napretka nema. Prije par dana me je čak ogrebao po nosu
    prilikom mijenjanja pelena :shock: - čisti rez... ima kanđe za
    vola ubit
    Znam da ga škaklja (prvo kaj sam ko mala naučila je kak se režu nokti)
    a s grickalicom nisam spretna, dogodilo mi se da sam mu i previše
    odrezala jedanput

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

nikada nismo sjekli noktice dok je spavao uvijek sam smatrala da se treba naviknuti na to i tako je i bilo, sada mirno sjedne i pruži mi nogicu da mu odrežem nokte, nekada se smije jer ga golica i to je sve...meni je puno lakše, a izgleda da je i njemu za sada zabavno

Lucky2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Probala sam kad je zaspao za popodnevno spavanje
    i opet nisam uspjela. Bacaka se ko riba u mreži.
    Probat ću danas nakon kupanja kad će i MM biti u blizini
    možda uspijemo

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Od prije par dana smo mogli otkinut par noktica dnevno a sad vise ne mozemo ni jedan. Ona totalno flipne kad me vidi s nozicama, place velikim krokodilskim suzama i zapomaze (ameeeeeeeeee, ameeeeeeeeeee). Sve smo probali, jucer dok je spavala, nocas, a jutros sam krenula u akciju u stilu, ja sam mama i to se mora odradit ali 0 bodova, i na posao sam zbog toga zakasnila. Samo mi nije jasno to sto spava ko top, moze joj orkestar svirat na uho a je li joj ja malo taknem stopalo, ona isti sekund reagira i pocne "vozit biciklu".

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Na rukama smo se nekako navikli i to relativno brzo obavim ali na nogama ....

nema šanse da joj režem dok spava jer ju to probudi

a da stvar bude gora, nokat na najmanjem nožnom prstu joj se niti neda normalno rezati jer nema ravnu površinu nego izgleda kao mala kanđica.

tješim se samo da je curica pa da će to sama relativno brzo početi raditi

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

prvo sam joj rezala dok je bila budna, bez po frke
    onda joj je obavezno morala rezat baka
    sad nikom ne da
    toleriram dok ne prijedu u kandze
    onda ju psihicki pripremam od dan prije (zgrazam se kolike kandzurine ima i govorim kako cemo ih odrezat, pa ona odbije, i tako par puta,pa najavim za sutra)
    ujutro opet otpor
    onda porezem nokte na nogama
    pa ruke ostavimo za kasnije...

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Sinoc smo uspjeli odrezati 6 noktica na nogama, ostale nije dala ni pod razno. A spavala je. Ja joj cini mi se niti ne dodirnem stopalo, a ona vec sklanja nogu pod jorgan. Na kraju smo odustali :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

MGrubi, imamo sličan problemčić s noktima koji je isti i kad treba popiti limun i med npr., pa sam ja probala pričati neke "strašne" momente iz priča ili filma, tipa ajme kako se Drizela i Anastazija tuku flautom po glavi, što misliš jel ih to boli ili kako se ono kraljica u Snjegi pretvori u vješticu (onda lutak odgovori:popije sok!)? Bitno je da postavim neko kao frkovito pitanje, a on onda odgovara i tsko nam uspije pažnja skrenuti na bad girls iz priča.
    Probaj!

zebra avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

mi nokte nožne uglavnom režemo utroje. "gle dok mi ovo složimo/pročitamo/pogledamo tata će malo nokte odrezat" uvijek mora bit nešto spektakularno i neodoljivo, ponekad se javi i kombinacija da on malo reže nokte nama na gore već spomenut način

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno Rezanje noktića

Zanima me kako vi svojoj djeci uspješno odrežete noktiće, naime za nas je to nemoguća misija bez suza, vriske, dreke... Tako je od samog početka, odnosno možda smo pogriješili što smo mu do godine dana rezali noktiće dok bi zaspao poslije kupanja, pa mu to sada vjerojatno izgleda kao sakačenje prstića... Zabavljamo ga na sto načina, čak i on sam "reže noktiće" svom medi, ali ništa od zabavljačkih metoda, pričanja, maženja... ne pomaže. Bojim se da ćemo ga istraumatizirati, šmrc.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Kod nas je slična situacija samo D. voli rezati nokte na rukama, ali zato kad mu želim rezati na nogama bude horor. Kad sam mu prošli put rezala MM je ušao u sobu i pitao šta mu to radim, a stvarno sam više morala !

Sad mu rezem kod svakog kupanja po jedan prstić ili dva da mu ne napravim traumu, pridobijem ga na foru da mu ima nešto prljavo na prstiću i napravim facu ko da se zgražam, a on je izraziti čistunac pa pretrpi ali isto negoduje.

Eto nama je lakše tako svaki dan po jedan

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Kod nas je slično. Najmlađem režem nokte samo kad je naspavan i dobre volje i nikada ih ne uspijem sve odrezati već na rate. Curka ima dvije godine i rezanje noktića je još uvjek borba. Kod nje ja proizvodim zvukove kao da režem nokte, pa i ona ponavlja zamnom. To je veseli, ali uspijemo odjednom odrezati recimo nokte samo na jednoj ruci, a nokti na nogama su trauma.

Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

U početku smo i mi rezali dok je Marko spavao.
    Onda sam mu rezala dok je bio budan i bilo je plača, trganja i svega.
    Evo sada sam pokaže na škarice i moram mu rezati noktiće .Ponekad hoće i par puta dnevno da mu režem noktiće.

Sve su to njihove faze.Proći će ih.
    Prošlo nas i vrištanje kod pranja kose.Hvala Bogu.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Jao, tako i mi, režemo svaki dan po jedan, dva.

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja sam svojoj curici (2 god.) oduvijek rezala nokte dok je bila budna. I kao beba nije voljela da joj režem nokte iz jednostavnog razloga- jer nije mogla ni sekunde držati ruke mirnima pa bi ju živciralo kad bih je ja čvrsto držala. Čim je počela razumjeti što joj govorimo, rezanje noktića je postalo čista zabava i gotovi smo za minutu. Redovno joj prodajem priču "Kako su ti ružni noktići...idemo ih odrezati pa da pokažemo tati kako je curica lijepa." I onda naravno demonstracija lijepih noktića svim prisutnima. Nekad čak zna sama doći i reći mi da joj režem noktiće.
    I još smo uz to prakticirali da uvijek u ruci drži neku stvarčicu koja je zanima dok joj ja režem noktiće na drugoj ruci. Onda dok se ona zabavlja, ja joj već odsjekla nokte

Sin (5mj.) se uopće ne buni kad mu režem. Ali sam promjenila taktiku pa mu režem dok mi je u krilu. Kćerki sam rezala dok je ležala pa je to bilo kud i kamo nezgodniji položaj. Sada mi je puno lakšte kontrolirati njegove pokrete pa se ni on ne buni. A i dok se snađe, već su svi noktići odrezani.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

spojit ću dvije iste teme

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa Vidi poruku
    prvo smo imali posebnu pjesmicu o noktićima koju smo pjevali za vrijeme rezanja. onda to više nije bilo dovoljno da ga zabavi, ali je baš počeo gledati crtiće pa uz tv mirno režemo. najčešće je i cika u kombinaciji - cucla, gleda crtić i uživa.

nemamo ama baš nikakvih problema s rezanjem, kad sredimo ručice uvijek pita hoćemo li i noge.
    kako uspijevas istovremeno dojiti i rezati noktice a mozda cak i gledati tv hahahaa to se zove suvremena zena danasnjice hahah

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Brojimo noktic po noktic i tako oduvijek. I naravno divimo se kako je sada lijep ovaj koji je odrezan.
    I mozda ono najbitnije, ako on u tom trenu nece rezat nokte ja ne ofrsiram, dogovorimo se da cemo nakon sto npr. popije mlijeko ili tako nesto. Bez pritiska i tako da on misli da upravo on odreduje kad ce se nokti rezat. Nikad nije bilo problema, evo i danas me sam podjestio da treba rezati noktice

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Mi s tim uopće nemamo frke. Pustim crtić i režem.... On pogleda tu i tam. Rijetko se zna pobunit, ali niš extra.

jella avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Jaoj poludit ću! M ima 13 mjeseci i otkako je napunio godinu dana ne da rezati nokte na nogama ni pod razno... Ma ne da ni na rukama ali njih uspijem odrezati kad mi zaspe u krilu. Prije sam na nogama rezala istom tehnikom, dok spava, ali sad ne uspjevam nikako već tjedan dana. Kao da ima senzore na nogama i čim se približim on trgne, ma koliko ja čekala da učvrsti san. Nešto je "poživčanio" zadnjih mjesec dana, sve aktivnosti vezane za higijenu postale su prava muka.
    Kako da mu objasnim, pa da pokušam te noktiće odrezati dok je budan? Mogu li mu to uopće objasniti?

vindira avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

mi režemo poslije kupanja.Dođe mišić Gricko ( grickalica) i onda slušamo kak ide gric gric po noktićima.

jella avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Eto odrezali smo ih sinoć... ali nažalost ne na lijep način. MM ga je držao jer se otimao,trgao i vrištao a ja pomalo rezala. Svi smo se preznojili ali drukčije jednostavno nije išlo...

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Ja svom upalim klauna Bumbu na laptopu i režem. Samo me pogleda, kao, šta mi smetaš, i nastavi gledat

sierra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Samo da prvo napomenem,da sam probala nukove škarice i užas su mi,najbolje su iz adaxa ,neznam ni kak se zovu...bar po meni ..a s rezanjem nemamo problem ,jer uvijek gledam da je dobre volje,a sad kad je veći zaokupim ga i crtićem,kolko god se to ne preporučalo )

jella avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Moj mali obožava klauna Bumbu, ne trepće dok ga gleda... ali kad treba odrezati noktiće, ni klaun ne pomaže

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Joj i kod nas vječito ta borba s noktima. Na rukama gricnemo kad koji ali na nogama
    Na kraju se svo troje preznojimo i uz puno suza i sile to obavimo. Grozim se, da me nije sramota teta u jaslicama pustila bih mu kanđe

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

u početku dok je spavao...a sad nakon buđenja dok je u mirnijoj fazi...ali koliko mu se hoće...obično nam ostanu dva prstića za kasnije

smrdljiva čarapa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

moj je dečko sada dvogodišnjak i nije nikad radio veći problem oko rezanja noktića. Nikad ih nisam grizla ili rezala na spavanju, već nakon tuširanja, kada su mekši i jako brzo. A u posljednje vrijeme mi to radimo tako da mu kažem da mi on pomogne, pa ja odrežem noktić skoro do kraja, onako da se još drži jedan milimetar i onda zamolim njega da ga otkine. I on je tada jako sretan. Probajte tako, oni vole biti važni i raditi ono što mogu sami. Tako da me čak svaki dan pita da režemo noktiće - a nemamo šta

juby avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Kada je M. bila manja onda smo rezanje noktića obavljali poslije kupanja tako da je sjedila kod tate u krilu a ja sam okolo baratala škaricama. Naravno, tata je zabavljao na razne načine
    Izgleda da se na taj način naučila i sada bez problema joj mogu ja sama odsjeći nokte na rukama. Ali zato na nogama nije tako jednostavno. Sjeckamo na rate...

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Ja bi pitala a kako se režu noktići? U kojem smjeru na prstićima na ruci, a na nogama? Ja na nogama ravno režem,ali sinu se zadebljala koža oko nokta tako da to grozno izgleda. A palac ima nokte uvrnute,da ne povjeruješ i nikako to nemogu ispraviti sa rezanjem da ide normalno nokat.
    Na rukama režem isto ravno i onda na kraju malo u koso,ali sve radim grickalicom jer se neda. Nisam zadovoljna,ali čini mi se premali da ga vodim pedikerki da to ispravi. Imam i mlađeg sina od 7 mj. i njemu su počeli loše rasti noktići zbog mojeg lošeg rezanja. Šta da radim?

Kupusic avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Evo baš sam joj sinoć odrezala sve noktiće dok je spavala (čim je zaspala). Drugačije ne ide!

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Mi smo sad ¸18 mj, i otkad moze protestira... opcije koje koristim su:
    1. spavanje..ali nekad to ne uspijemo
    2. Pije još mlijeko na bočicu, i onda je totalno koncentrirana na to..dam joj da drzi svoju bocicu i onda uspijem s noznim nogicama..ili mm drzi bocicu a ja hvatam rukice..dok ne skuzi što se zbiva
    3. Pristup to i mama radi..ostucam si sve noktice pred njom jedan, dan pa drugi i onda mi kao danas dopusti da joj odrezem dva noktica...
    4. Nakon kupanja dok ju tata drzi i npr se gledaju u ogledalo imam par sekundi da uhvatim i odrezem jedan ili dva nokta ovisno koliko brzo skuzi...

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj TIGRICA prvotno napisa Vidi poruku
    Ja bi pitala a kako se režu noktići? U kojem smjeru na prstićima na ruci, a na nogama? Ja na nogama ravno režem,ali sinu se zadebljala koža oko nokta tako da to grozno izgleda. A palac ima nokte uvrnute,da ne povjeruješ i nikako to nemogu ispraviti sa rezanjem da ide normalno nokat.
    Na rukama režem isto ravno i onda na kraju malo u koso,ali sve radim grickalicom jer se neda. Nisam zadovoljna,ali čini mi se premali da ga vodim pedikerki da to ispravi. Imam i mlađeg sina od 7 mj. i njemu su počeli loše rasti noktići zbog mojeg lošeg rezanja. Šta da radim?
    Ja joj oduvek sečem kao i sebi, zaobljeno.
    Nikad nikakvih problema nismo imali.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •