Pokazuje rezultate 1 do 2 od 2

Tema: pomoć trudnici

mamdy24

Početno pomoć trudnici

imam jedan jako veliki problem,trudnica sam i na bolovanju sam,odnosno komplikacije u trudnoći. 30.04.2010. firma mi je uručila izvanredan otkaz zbog,kako oni kažu teške povrede radnog odnosa. naime na inventuri je utvrđen manjak od 19 000kn što ga ja i moja radna kolegica nikako nismo napravile i nismo htijele potpisati taj manjak i oni su nam dali ultimatum,hoćemo li to platiti ili ćemo dobiti otkaz, kolegica je pristala ali ja nisam htijela jer nisam taj manjak napravila,i nadala sam se da sam kao trudnica zaštićena,što izgleda nije tako! pa molim nekoga tko zna što da radim dalje da mi pomogne! hitno, hvala

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Odmah napraviti prijavu Državnom inspektoratu i podnjeti tužbu protiv poslodavca na sudu.

prijava Državnom inspektoratu može ići i preko web stranica http://www.inspektorat.hr/DirhWeb/Pa...nePrijava.aspx

ali možeš i nazvati Odsjek za nadzor u području radnih odnosa, tel. 01/650 3014 http://www.inspektorat.hr/DirhWeb/Pages/Kontakt.aspx

Ono što je bitno za tužbu:
    - kad je utvrđen manjak
    - kako je utvrđen (inventura)
    - da li je inventura provedena u skladu sa zakonskim propisima
    - kakav manjak je utvrđen
    - kad je bila prethodna inventura
    - tko je mogao napraviti manjak
    - da li je bilo manjka po prethodnoj inventuri i ako je kako je nadoknađen
    - o kojoj vrsti posla se radi gdje je utvrđen manjak
    - da li je poslodavac učinio sve u okviru fizičke sigurnosti svojih prostorija kako bi onemogućio krađu (npr. postavio alarme, video i sl. u trgovine itd.)
    - da li su se i prije događale krađe
    - napraviti provjeru knjigovodstvenih analitičkih evidencija te utvrditi da li su proknjižene stvarno sve učinjene transakcije. (tražiti reviziju)

I na kraju, ne smije se potpisivati nikakav dokument kojim se preuzima odgovornost za nečije tuđe pronevjere.

I još nešto - manjak koji vodi krađi smatra se teškom povredom radnog odnosa te poslodavac ima čak i pravo podnjeti i prekršajnu / krivičnu prijavu protiv potencijalnog počinitelja.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •