Pokazuje rezultate 1 do 50 od 166

Tema: NeplaĆanje alimentacije - sud ili czss

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    s3ja avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Zaposlen je, prima plaću...

Ne znam postupak.
    Nisam sigurna da li se ta dva posupka uvjetuju, ili možda pak isključuju.

čitam da negdje Centar uvjetuje da se pokreme ovrha i da tek onda oni djeluju. Ili se uvjetuje pokretanjem postupka pred državnim odvjetnikom. možda su to zastarjele inf....

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj s3ja prvotno napisa Vidi poruku
    Zaposlen je, prima plaću...

Ne znam postupak.
    Nisam sigurna da li se ta dva posupka uvjetuju, ili možda pak isključuju.

čitam da negdje Centar uvjetuje da se pokreme ovrha i da tek onda oni djeluju. Ili se uvjetuje pokretanjem postupka pred državnim odvjetnikom. možda su to zastarjele inf....
    nema uvijeta, jedini uvijet je da mozes dokazati ( bankovnim izvodima ) da nisi primila uplate i da imas rjesenje u kojem pise iznos koji je drugi roditelj duzan uplatiti. to su jedina dva papira koja su ti potrebna.

s3ja avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mislim da mi je sad sve jasno.
    Hvala!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Najbolje je ovrha na temelju pravomoćne presude na plaći. Napravi se prijedlog za ovrhu, priloži original presuda ili ovjerena kopija (ako je ovrha na istom sudu koji je donio i presudu ne treba original, već samo kopija).
    Sud kada zaprimi prijedlog, ukoliko je isti sastavljen sukladno Ovršnom zakonu, samo stavlja pečat i time je rješenje doneseno. Zato je dobro napraviti prijedlog sukladno Ovršnom zakonu.
    U prijedlogu se mogu tražiti i svi zaostaci i to sa kamatom za svaki mjesečni iznos počev od dospijeća, pa do isplate.

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Citiraj sani1 prvotno napisa Vidi poruku
    Najbolje je ovrha na temelju pravomoćne presude na plaći. Napravi se prijedlog za ovrhu, priloži original presuda ili ovjerena kopija (ako je ovrha na istom sudu koji je donio i presudu ne treba original, već samo kopija).
    Sud kada zaprimi prijedlog, ukoliko je isti sastavljen sukladno Ovršnom zakonu, samo stavlja pečat i time je rješenje doneseno. Zato je dobro napraviti prijedlog sukladno Ovršnom zakonu.
    U prijedlogu se mogu tražiti i svi zaostaci i to sa kamatom za svaki mjesečni iznos počev od dospijeća, pa do isplate.

MIslim da bi ja ovo tribala napraviti ali mi bas i nije jasno kako. Ako moze malo bolje objasnjenje.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •