Pokazuje rezultate 1 do 50 od 166

Tema: NeplaĆanje alimentacije - sud ili czss

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Samamama hvala ti na odgovoru
    problem mi je još jedan nastao...a to je da su mi iz centra rekli da on ima sve uvjete za ukidanje roditeljstva....zbog neviđanja i neplaćanja(zanemarivanje djeteta),ako možda znaš dali ga to oslobađa plaćanja alimentacije ili samo gubi pravo odlučivanja u vezi djeteta...hvala

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Citiraj Mami,mam prvotno napisa Vidi poruku
    problem mi je još jedan nastao...a to je da su mi iz centra rekli da on ima sve uvjete za ukidanje roditeljstva....zbog neviđanja i neplaćanja(zanemarivanje djeteta),ako možda znaš dali ga to oslobađa plaćanja alimentacije ili samo gubi pravo odlučivanja u vezi djeteta...hvala

Ja sam procitala na raznim forumima da i ako otac izgubi ocinstvo sto su rijetki slucajevi alimentaciju mora placati, sto meni nema logike. Tako da ako netko ima tocnu informaciju puno bi pomoga. Ja sam isto tako od socijalne radnice dobila savjet da trazim oduzimanje ocinstva jer mi dijete svakako nema oca i na dijete to nece utjecati.

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Citiraj Mami,mam prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam citala i raspitivala se i cula sam da alimentacija ostaje i nakon oduzimanja roditeljske skrbi ali neznam kako je to u praksi.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj mojadjevojcica prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam citala i raspitivala se i cula sam da alimentacija ostaje i nakon oduzimanja roditeljske skrbi ali neznam kako je to u praksi.
    dobro si cula.
    ako se nekome i oduzme pravo na roditeljsku skrb i dalje mu ostaje obaveza placanja alimentacije. nije ni meni bas logicno, ali je tako.

Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Molim odgovor. Djeca su mi bila sudski dodjeljena i bila su kod mene 3 godina.Majka nije niti kune dala za njih niti sam ja trazio.Prije godinu dana su djeca dodjeljena njoj posto sam ja ostao u to vrjeme bez posla i imali smo dogovor da na moram davati za njih alimentaciju kao sto nije ni ona davala predhodne tri godine iako je sud donio odluku o placanju alimentacije vec sam djeci kupio kako sam kada bio u mogucnosti.I ona i ja se sada nalazimo u braku sa drugim partnerima.Ne nalazim se u zemlji i koliko sam nacuo da je ona pokrenula neku tuzbu ili tako nesto zbog mog neplacanja.Znam da sam kriv za neplacanje i molim vas da mi navedete koliko me mogu teretiti za godinu dana da moram platiti iako ne radim i isto tako da li ja imam pravo pokrenuti tuzbu protiv supruge za one 3 godine dok su djeca bila kod mene.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

obzirom da je postojala sudska odluka o tome da su djeca dodjeljena tebi i da je majka duzna placati uzdrzavanje, imas osnove i jos uvijek vremena za potrazivati taj iznos ( zastara je nakon 5 godina ).

mogu te teretiti za ukupan iznos koji si bio duzan placati, a nisi ga platio plus zakonske zatezne kamate.

e sad, jedini problem sa tvojom eventualnom tužbom je sljedeci: djeca vise nisu kod tebe, pa nisam sigurna dali je sada moguce potrazivati zaostatke u njihovo ime., upravo zato jer se tuzba uvijek pokrece na zahtjev djeteta koje je onda zastupano po punomoćniku ( onom roditelju kojem je povjereno na cuvanje i odgoj ). u tvom slucaju to vise nisi ti.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

sve dodje na svoje.. kad tad

BM je napokon pravomoćno osuđen., doduse uvijetno, na 8 mjeseci zatvora uz uvijet da plati sve zaostatke.
    jos samo nekoliko mjeseci i uvijet istice, a on i dalje ne placa nista... a ja samo cekam dan kada ce povuci uvijetnu osudu i napokon ga poslati na mjesto koje zaslužuje: zatvor.

vise mi nije ni do novaca ni do nicega i neizmjerno me veseli ZATVOR

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj samamama prvotno napisa Vidi poruku
    sve dodje na svoje.. kad tad

BM je napokon pravomoćno osuđen., doduse uvijetno, na 8 mjeseci zatvora uz uvijet da plati sve zaostatke.
    jos samo nekoliko mjeseci i uvijet istice, a on i dalje ne placa nista... a ja samo cekam dan kada ce povuci uvijetnu osudu i napokon ga poslati na mjesto koje zaslužuje: zatvor.

vise mi nije ni do novaca ni do nicega i neizmjerno me veseli ZATVOR
    Samamama ,

uskoro idem na 3. ročište već u vezi ukidanja uvjetne radi neplaćanja aliment....iskreno, baš se ne nadam ničemu....provjeravalo se navodno u kakvim uvjetima živi otac od strane CZSS, on radi na crno što izjavio sam prošle god. i koliko zarađuje.....sad je tvrdio da je nezaposlen, ali gle čuda našao je posao tj.dana poslije 1. ročišta. Na 2. ročištu bila sam ja, on na 2. nije mogao jer je "radio"....ali kolko i poznato sutkinja nije dobila papire da je on zaposlen...štoviše, od mirovinskog ima potvrdu da nije zaposlen; na burzi izdržao 2 dana , mislim, pa ne bi valjda prihvatio kakav poslić ...i sa, što očekivati? baš nisam optimistična, opet bude dobio nekakav rok od neznam kolko mjeseci i tako se vrtimo u krug

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

gubi pravo na roditeljstvo, zadržava pravo plaćanja

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •