-
Kako volim taj CZSS grrrrrrrrrrrrrrrrrrr
1. odi na stranice HOK-a (odvjetnička komora) i vidi koje dokumente trebaš predati za dobivanje besplatne pravne pomoći
2. odvjetnika kojeg ti dodjele bar 2 x tjedno zovi telefonski i pitaj za status.
3. Odvjetnika traži da ti kopira svaki dopis, zapisnik, podnesak koji prođe preko njegovog stola - zakonski imaš na to pravo, istodobno ćeš učiti o svojim pravima čitajući citirane članke, a saznati ćeš po datumima dokumentata koliko brzo odvjetnik reagira.
4. BM u međuvremenu SMS-om pitaj kada će početi plaćati i koliko je spreman plaćati, da imaš pismen dokaz da je rekao da "neće nikad" - meni je taj odlično došao :D
5. čekaj još 3 mjeseca pa u CZSS zatraži privremenu alimentaciju (mora proci 6 mjeseci neplaćanja da ti je mogu odobriti) - to BM vodi ka dugovanju državi
6. pazi da ti u CZSS ne dodjele manji iznos nego što je zakonski propisan. Dakle moraju ti plaćati 50% minimalnih mjesečnih potreba - određuje Zavod za statistiku
7. kod javnog bilježnika neka ti napiše zahtjev za ovrhu (ne zaboraviti kamate) i to lijepo plati - to ga vodi na put ovrhe
8. Ako je prošlo 6 mjeseci, od na ODO i istodobno podnesi kaznenu prijavu - ta ga vodi put zatvora
ALI, put je malte ne kao put oko svijeta i još dodatno pun kamenja i rupa.
Moj univerzalni savjeti za rastavljene roditelje:
1. Naoružaj se čeličnim živcima,
2. imaj šalabahter u džepu s telefonskim brojevima, imenima, brojevima spisa, datumima i naravno radno vrijeme sa strankama, sljedećih ustanova:
ODO - općinsko državno odvjetništvo - drž.odvjenik, recepcija, pisarnica
OKS - Općinski kazeni sud - pisarnica, sudac, viši savjetnik
CZSS - tvoja ispostava - soc radnik, pravnik, centrala i obavezno računovodstvo :D
HOK ili tvoj odvjetnik - nabavi mu broj mobitela ali prije svega EMAIL - odvjetnici se boje emailova jer znaju da se često uvažavaju kao pismeni trag
Najbliži javni bilježnik
Škola/vrtić - nikad ne znaš kada ćeš ih trebati
3. NAoružaj se ponovno čeličnim živcima :D
Nema predaje. KAo oni nas ne štede, ne moramo ni mi njih