Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
Osobno mislim da to sto je netko nezaposlen i doma cuva djecu nije razlog da se ne zaposli. Otici na razgovor za posao je koliko - 2 sata koja netko mora pricuvati dijete? Zar je tesko reci na razgovoru da se moze poceti za 2-3 tjedna od trenutka kad se dogovorite? Pa to je najnormalniji zahtjev, koji svaki razuman poslodavac moze ocekivati (jer vecina ionako ima otkazni rok od mjesec dana). I onda fino u ta 2-3 tjedan se dijete upise u (privatni) vrtic, odradi adaptacije i krene na posao. Na jesen s malo (ili puno) srece mama dobije mjesto u gradskom vrticu (ako je u gradu gdje je jeftinije). Po meni je uvijek bolje raditi i zaradjivati, dugorocno se takve majke koje ostaju doma stavljaju u krajnje nepovoljan polozaj jer imaju pauzu u radnom odnosu od vise godina, poslodavcima postaju nezanimljive, a i sigurno je puno veci financijski gubitak biti vise godina nezaposlena nego izdrzati par mjeseca placanja privatnog vrtica.
nije to tako jednostavno - neki od nas nemaju 'nekoga' da pričuva dijete
npr. meni nema tko pričuvati dijete - sami smo u Zagrebu! susjede baš i ne poznamo a prijatelji rade. znači trebala mi neka studentica kojoj bi trebala platiti čuvanje dok ja idem nešto zaraditi ili tražiti stalniji posao! - i opet u krug!
a kad konačno pronađu posao mame ne žele čekati 2-3 tjedna , nego žele raditi i zarađivati odmah!

ne znam razdvojiti scitat pa copy paste -
I onda fino u ta 2-3 tjedan se dijete upise u (privatni) vrtic, odradi adaptacije i krene na posao.

ovo nije ni fino ni jednostavno, vjeruj mi! nitko ne kaže da će ta mama nakon godina nezaposlenosti moći platiti privatni vrtić - ma nije to lako! danas nam stvarno nikome nije lako!
ja samo kažem da razumijem ljude koji se kojekako snalaze da bi došli do tog dragocjenog mjesta u vrtiću/jaslicama. ne kažem d aih podržavam i d aim plješćem bravo bravo! nego mislim, maštam i sanjam o tome d aima mjesta za sve ali to nam nisu krivi oni drugi roditelji nego oni veliki čelnici koji su drugačije rasporedili novce!

i tu dolaze na temu i privatni vrtići, koji slažem se MarijaP nemaju dobar omjer cijene i kvalitete - oni su se jednostavno snašli i koriste očajne roditelje da im ponude mjesto i poberu novce - uz izuzetke naravno!