Citiraj smrdljiva čarapa prvotno napisa Vidi poruku
Medicinska dokumentacija uopće ne utječe na odluku o primanju djeteta u vrtić. ...
Dojam roditelja je jedno - a stvarnost drugo.
Joj, draga, ja se s ovim uopće ne slažem. Upravo zbog te dokumentacije su nas promatrali pod povečalom. Razumljivo je da je potrebno obratiti posebnu pozornost na dijete s bilo kakvom potrebom, ali ono što se događalo u sjeni tih dokumenata je prestrašno.
Po pitanju prijema moje kćeri u jaslice nije bilo ama baš nikakvih problema, ali za nju nisam imala nikakav dodatni medicinski dokument osim potvrde pedijatra. Za sina sam predočila sve relevantne dokumente vezane uz njegovu dijagnozu i bila secirana uzduž i poprijeko. Na kraju je njegov prijam u jaslice završio prijamom na probni rok od 3 mjeseca nakon kojeg će vrtić razmatrati hoće li nam produžiti ugovor za sina ili ne. Kad sam se pobunila takvom načinu i tražila pojašnjenja svi s kojima sam razgovarala slijegali su ramenima i prepričavali priče o teškim invaliditetima, groznim alergijama, epi napadima i sl. Ne moram niti reći koliko sam se puta morala obraniti od takvih razgovora jer moj je sin zdrav!