Citiraj yin&yang prvotno napisa Vidi poruku
Molim Vas za pomoć. Zanima me koja je inspekcija odnosno služba nadležna za nadzor na regularnosti upisa djece u vrtiće.
Situacija je slijedeće: Moje dijete je rođeno u 12. mjesecu 2009. i ove godine po drugi put nije upisano u DV Malešnica. Lista bodova je izviješena, ali iz nje ne možete ništa zaključiti budući da velika većina djece ima isti broj bodova 10 (kao i mi) i neki su primljeni a neki ne. U konkretnom slučaju primljeno je mnogo djece rođene u 2010. g., a moje dijete rođeno u 2009. nije. Žalbu sam uložila, kao i Zahtjev za pravom na pristup informacijama Gradskom uredu za obrazovanje. Gradski ured se proglasio nenadležnim i moj Zahtjev je proslijedio Upravnom vijeću vrtića. Upravno vijeće vrtića je žalbu odbilo, a na zahtjev mi je odgovorilo da mi ne mogu pokazati dokumentaciju druge djece, već su samo nabrojali prednosti, koje nisu propisane, ali su ih oni uzimali u obzir prilikom odabira upisane djece. I sad ta lista prednosti naravno služi kao pokriće za upis djece preko veze, jer ja nikako ne mogu dokazati da sve nije bilo regularno.
I sada ja želim poslati inspekciju, pa neka oni utvrde je li sve bilo regularno. U međuvremenu sam saznala za dijete imenom i prezimenom koje je primljeno (naravno po vezi), rođeno je u kolovozu 2010. (pa zadovoljava uvjete upisa), ali nema nijednu od prednosti koje su meni navedene. Naravno, ravnateljica je ljuta na mene, pa ne želi sa mnom više ni razgovarati.
Ako znate, što bih još mogla napraviti i kome se obratiti, molim za pomoč.
isto situacija ko i s nama na jarunu, žalili se na sve strane i preporučili da se obratimo inspekciji za prosvjetu sa zahtjevom za ispitivanje regularnosti upisane djece pa sada idemo dalje