-
Rezanje noktića kod skroz malih beba
svojoj pikulici sam počela rezati noktiće sa napuna 2 mjeseca dok je bila budna i dok jadna još nije svjesna što ju je snašlo u nadi da kasnije neće biti problema kad postane svjesna što to mama radi. i evo režemo ih svakih 4-5 dana, rastu ko iz vode. ili nakon presvlačenja dok lezi na komodi za previjanje ili je po novome stavim u krilo tako da gleda pred sebe i onda prstić po prstić uhvatim i cap i za sada je sve pet, ona to promatra i ništa se ne buni. za sada. sada je 3 i pol mj.
zanima me kakva su iskustva kasnije kada se bebama tako rano počnu rezati noktići dok su budne. da li kad postanu svjesniji što radimo s prstićima se ipak bune bez obzira što su to gledali još dok su bili skroz mali ili ipak bude lakše?
-
Od prvog dana noktiće režemo u budnom stanju i nikad nam to nije problem.
-
nama je bilo suprotno, prvo smo ih rezali dok je spavala, ali onda se s nekih 2mj počela buditi kad bi joj rezali i ne bi više dala, onda smo rezali dok je bila budna i jako jako je plakala, ali morali smo ih rezati jer bi se inače sva izgrebla, i onda ju je s nekih 5mj počelo zanimati rezanje noktiju i prestalo ju je smetati, sad sa zanimanjem prati
-
Dok je bio beba - rezali smo u budnom stanju, kad je porasao, onda na spavanju, pa opet malu u budnom,... Kakve je volje tako ih režemo.
-
Rezala sam i rezem dok su budni, za sad sa A. je sve ok, ne smeta joj
a S. mi sad sam dodje i trazi da mu rezem ako su malo porasli
-
Od 3 dana kad smo došli iz bolnice režem nokte dok je budna. Sve ok do prije cca mjesec dana kad ne želi sjedit na miru u krilu. Onda pustim onu "pametnu" pjesmu teletabisa i dijete miruje i pjevuši s pogledom na ekran(to je jedino što joj dam gledat i to samo kad režemo nokte). Iunače na rukama svaka 4 dana, a na nogicama 1 tjedno.
-
Režete li škaricama ili grickalicama? Ja se trudim pratiti liniju noktića (pazeći naravno na rubove), ali uvijek ostaju oštri i ona se zna očešati do krvi (još imamo i AD). Koristite li turpijice, razmišljala sam da ih kupim jer jedino s njima mi se čini da će noktići biti bezopasni...
-
skaricama i super se odreze...nikakvi rubovi ne ostaju...naravno dok je budan
na nogama neda pa tu treba malo vise muke
-
Mi režemo škaricama. Prvo smo čekali da zaspe, sad češće dok je budna. Najčešće dok jede (sisa) tad je najmirnija.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma