Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Rezanje noktića kod skroz malih beba

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno Rezanje noktića kod skroz malih beba

svojoj pikulici sam počela rezati noktiće sa napuna 2 mjeseca dok je bila budna i dok jadna još nije svjesna što ju je snašlo u nadi da kasnije neće biti problema kad postane svjesna što to mama radi. i evo režemo ih svakih 4-5 dana, rastu ko iz vode. ili nakon presvlačenja dok lezi na komodi za previjanje ili je po novome stavim u krilo tako da gleda pred sebe i onda prstić po prstić uhvatim i cap i za sada je sve pet, ona to promatra i ništa se ne buni. za sada. sada je 3 i pol mj.

zanima me kakva su iskustva kasnije kada se bebama tako rano počnu rezati noktići dok su budne. da li kad postanu svjesniji što radimo s prstićima se ipak bune bez obzira što su to gledali još dok su bili skroz mali ili ipak bude lakše?

oriel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Od prvog dana noktiće režemo u budnom stanju i nikad nam to nije problem.

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

nama je bilo suprotno, prvo smo ih rezali dok je spavala, ali onda se s nekih 2mj počela buditi kad bi joj rezali i ne bi više dala, onda smo rezali dok je bila budna i jako jako je plakala, ali morali smo ih rezati jer bi se inače sva izgrebla, i onda ju je s nekih 5mj počelo zanimati rezanje noktiju i prestalo ju je smetati, sad sa zanimanjem prati

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Dok je bio beba - rezali smo u budnom stanju, kad je porasao, onda na spavanju, pa opet malu u budnom,... Kakve je volje tako ih režemo.

kole avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Rezala sam i rezem dok su budni, za sad sa A. je sve ok, ne smeta joj
    a S. mi sad sam dodje i trazi da mu rezem ako su malo porasli

sandra-zvrk avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Od 3 dana kad smo došli iz bolnice režem nokte dok je budna. Sve ok do prije cca mjesec dana kad ne želi sjedit na miru u krilu. Onda pustim onu "pametnu" pjesmu teletabisa i dijete miruje i pjevuši s pogledom na ekran(to je jedino što joj dam gledat i to samo kad režemo nokte). Iunače na rukama svaka 4 dana, a na nogicama 1 tjedno.

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Režete li škaricama ili grickalicama? Ja se trudim pratiti liniju noktića (pazeći naravno na rubove), ali uvijek ostaju oštri i ona se zna očešati do krvi (još imamo i AD). Koristite li turpijice, razmišljala sam da ih kupim jer jedino s njima mi se čini da će noktići biti bezopasni...

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

skaricama i super se odreze...nikakvi rubovi ne ostaju...naravno dok je budan
    na nogama neda pa tu treba malo vise muke

acqua avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Mi režemo škaricama. Prvo smo čekali da zaspe, sad češće dok je budna. Najčešće dok jede (sisa) tad je najmirnija.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •