Pokazuje rezultate 1 do 28 od 28

Tema: Farbanje ili pramići

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno Farbanje ili pramići

Da znam staviti anketu sad bih ju stavila. Zanima me koliko vas boji kosu bojom kod kuće, ili u salonu, a koliko ide na pramiće? Ja već nekih 14 god. idem na pramiće, (ponekad sam se zaigrala s bojom doma) i čini mi se da je to lakše za održavanje. ALI, jaaaako mi je to skupo, i sad sam doma neko vrijeme, i možda da probam s bojom za kosu, ne znam, eto tako, razmišljam, ne znam kako to ide, boji se samo izrast, jel to radite doma ili idete u salon, koliko često, koristite li one preljeve za kosu, i tak, pišite kako vi i što mislite, da mi pomognete donijeti odluku!

Gost

Početno

Sve ovosi o tome kakva ti je prirodna kosa, što sad imaš na glavi i što želiš ??

Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja sam prije išla kod jedne ženske ali je skupa za po....it.
    Tamo sam radila pramenove.

Sada sam se farbala i pramenovi kod jedne ženske u kvartu ali sam zaključila da me prošli put tak zeznula da nejdem više kod nje.

Evo prije tjedan dana, mama zamutila boju i stavila mi pramiće, pošto imam crveni pigment, hm, malo je ispalo crvenkasto ali dobro je.Zadovoljna sam s bojom.Sljedeći put će bolje zamiješati.

Mama se farba već prek 30 godina sama i fenomenalno joj ispadne plava boja.

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj kbegicsi prvotno napisa Vidi poruku
    Sve ovosi o tome kakva ti je prirodna kosa, što sad imaš na glavi i što želiš ??
    A oduvijek sam umjetna plavuša, tak da imam i plave pramiće, a dalje bi nastavila u otprilike istom tonu, samo kad bi znala kako je za održavati i da li se isplati više nego pramići, jerbo su mi u ovo recesijsko doba preskupi

Gost

Početno

Gle pramenove baš i ne možeš sama doma napraviti jedino da ti ih netko izvuče , a pofarbati se uvijek možeš sama (i ja sam umjetna plavuša, prirodna smeđa , jako sijeda , sa puuuuuno srvenog pigmenta, i sama se farbam ), pošto si već plava znači svaki mjesec farbaš izrast , i nakon 30 minuta razvučeš boju na ostatak kose kako bi osvježila boju držiš 5-10 minuta i opa . I to te mjesečno košta 20-40kn (ovisno o dužini kose , ako imaš kraću dovoljna ti je jedna tuba a ako imaš dužu trebaš dvije ).

Gost

Početno

Citiraj Cocolina prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam prije išla kod jedne ženske ali je skupa za po....it.
    Tamo sam radila pramenove.

Sada sam se farbala i pramenovi kod jedne ženske u kvartu ali sam zaključila da me prošli put tak zeznula da nejdem više kod nje.

Evo prije tjedan dana, mama zamutila boju i stavila mi pramiće, pošto imam crveni pigment, hm, malo je ispalo crvenkasto ali dobro je.Zadovoljna sam s bojom.Sljedeći put će bolje zamiješati.

Mama se farba već prek 30 godina sama i fenomenalno joj ispadne plava boja.
    Zamuti si sljedeći put keune 1517 jedna tuba boje i duplo hidrogena 9% (ta se boja tako miješa uvijek duplo više hidrogena od boje )i nećeš biti crvenkasta , to znam jer sam i sama krcata crvenim pigmentom .

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

idem na pramenove vec neke 4 god. nebi se vise pituravala sama, ovo mi je jednostavnije i lakse je za odrzavanje. idem svako 2-3 mj.

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

kad sam trudna i na porodiljnom onda sam sijeda, a inače idem na pramenove 2-3 x godišnje. ako se dobro sjećam frizerka mi izblajha parmenove (imam tamno smeđu kosu, malo crvenkastu), pofarba ih i onda mi tu farbu razmaže preko sve kose.nakon par mjeseci sestrična mi stavi neki od onih kolor šampona (mislim da se to tako zove) koje ona sama sebi stavlja ili odem frizerki koja me pofarba bez pramenova. to mi je najjednostavnije i zahtjeva najrijeđe odlaske frizeru (gdje za pramenove provedem cijelo popodne)

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja već godinama nosim pramenove (tanke, minimalno, svijetle na kestenjastu kosu). Razlog? Ne moram se farbati svaka 3 tjedna nego svaka 2-3 mjeseca. I to je to. Ljepše mi stoji jednolična boja (recimo, tizian) ali to je prevelika tlaka, pogotovo za ženu s djecom.

A pramenove imam samo iz jednog razloga - sijeda sam oko ušiju, pa se to manje vidi ako imam pramenove. Ne volim da mi se vidi izrast, pa su mi pramenovi dobar kompromis.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Farbam se kod frizera otprilike svaki drugi mjesec.

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

prosla sam sve faze
    farbanje doma, farbanje kod frizerke, pramenove (to ipak nikad ne doma)

sada idem na pramenove kod frizerke. moram dosta cesto ici (morala bih i cesce, al...) jer mi kosa raste ko suluda, ali pramenove radim po potrebi tj procjeni frizerke.
    idem kod kvartovske frizerke, dobra mi je i ima povoljne cijene

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja sam isto probala sve. Prirodna sam plavuša (sad već prosjeda, golublje siva s dosta crvenog pigmenta). Nakon što sam probala sve moguće boje ja ti mogu preporučiti subrinu koja mi jedina ne baca na žuto i crveno, potraga je doista bila duga i mukotrpna (meni je bacala na crveno čak i famozna keune 1517). Ja sam inače najzadovoljnija s pramenovima, ali s mojim malim stadom ja to vrijeme više nemogu odvojiti i zato se farbam doma, ali izbor između pramenova i kompletnog farbanja ja ću uvijek biti za pramenove. Nemoram se tako često farbati, kosa mi je manje oštećena, izgleda puno prirodnije i ljepše, ali ukusi se razlikuju.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I ja sam godinama imala pramenove- i stvarno svake godine sve manje i manje žživaca za provesti nekoliko sati kod frizera. I onda sam opet u našim dućanima pronašla sprej za posvjetljivanje, koji sam koristila davnih dana.

I baš mi je super- jedini je problem kaj nakon što ga pošpricam po glavi, moram kosu sušiti fenom. A njega inače ne koristim.
    Čak me i frizerka pohvalila. No ja imam frćkavu kosu, u stvari, možda više rasčupanu, tako da meni na mojoj kosi irazne nijanse izgledaju OK - htjela sam reći da ne koristim taj sprej često

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Pramenovi, nisam probala farbanje, čini mi se više radno intenzivno i da se to mora češće raditi da se prikrije izrast. Na dugu kosu pramenovi izdrže oko 3 mjeseca, tako da je odlazak frizeru otprilike svaka 3 mjeseca na prameniranje izrasta i stavi mi koji put i malo boje, u stvari - ful mu se prepustim i ne razmišljam što mi radi na glavi. Originalna boja je smeđa, pramenovi plavi, sad je počelo i malo sijedih na sljepoočnicama i gore pokoja strši. Skuplje je definitivno nego da se doma bojam sama, ali nisam baš dobra s rukama, kod mene bi to bio kaos, a boje posvukud, vjerojatno.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 07.05.2010. at 21:01

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Gle pramenove baš i ne možeš sama doma napraviti jedino da ti ih netko izvuče , a pofarbati se uvijek možeš sama (i ja sam umjetna plavuša, prirodna smeđa , jako sijeda , sa puuuuuno srvenog pigmenta, i sama se farbam ), pošto si već plava znači svaki mjesec farbaš izrast , i nakon 30 minuta razvučeš boju na ostatak kose kako bi osvježila boju držiš 5-10 minuta i opa . I to te mjesečno košta 20-40kn (ovisno o dužini kose , ako imaš kraću dovoljna ti je jedna tuba a ako imaš dužu trebaš dvije ).
    a s kojom se bojom farbaš i ispadne li ti žuto ili platinasto???

Gost

Početno

pirica , farbam se samo sa keune 1517 i nisam niti malo žuta , već skroz platinasta ...ni sama nisam mogla vjerovati .

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja se farbam sama. Inače sam bila prirodna plavuša do kraja srednje škole, dok se nisam ofarbala u crveno
    Uvijek mi je kosa bila ispod svijetlo smeđa a gore svijetlo plava, izgledalo je ko da imam pramenove. Tako da sad kad se ofarbam isto tako izgleda ko da ih imam jer je svijetlija kosa uhvati jednu nijansu a tamnija drugu. I ja zadovoljna. Duga je do ispod ramena i bude mi dovoljna jedna farba, razvučem ja to.

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    I ja sam godinama imala pramenove- i stvarno svake godine sve manje i manje žživaca za provesti nekoliko sati kod frizera. I onda sam opet u našim dućanima pronašla sprej za posvjetljivanje, koji sam koristila davnih dana.

I baš mi je super- jedini je problem kaj nakon što ga pošpricam po glavi, moram kosu sušiti fenom. A njega inače ne koristim.
    Čak me i frizerka pohvalila. No ja imam frćkavu kosu, u stvari, možda više rasčupanu, tako da meni na mojoj kosi irazne nijanse izgledaju OK - htjela sam reći da ne koristim taj sprej često
    molim te koji je to sprej i gdje ga ima za kupiti?
    ja se farbam doma a pramenove sam radila 2puta i nisam bila zadovoljna
    sijede su mi na sljepoočnicama i uvijek se vide nakon 7dana

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ako ima jako puno sijedihi ili pušleka sijedih onda samo pramenovi baš i nisu rješenje, jasno mi je da nisi zadovoljna.

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

pirica , farbam se samo sa keune 1517 i nisam niti malo žuta , već skroz platinasta ...ni sama nisam mogla vjerovati .
    ja od toga crvena

Gost

Početno

Jel ju dobro miješaš ? Ona se miješa 1 tuba boje i 2 boce hidrogena ??

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj pirica prvotno napisa Vidi poruku
    ja od toga crvena
    I meni je bacila na crveno. Ja sam uzela subrinu i to je nažalost ili na sreću prva boja koja mi nije bacila na crveno ili žuto. Ako te zanima pogledam točno koji je broj.

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj dani1 prvotno napisa Vidi poruku
    I meni je bacila na crveno. Ja sam uzela subrinu i to je nažalost ili na sreću prva boja koja mi nije bacila na crveno ili žuto. Ako te zanima pogledam točno koji je broj.
    ajde pliz pogledaj, već sam luda od crvenila, sreća šišam se mašinicom skroz kratko pa kad mi boja ne ispadne dobro kosa brzo izraste. inaće ja teško dobim baš platinastu moram se blajhat pa stavljat kuene 1517.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Arwen prvotno napisa Vidi poruku
    molim te koji je to sprej i gdje ga ima za kupiti?
    ja se farbam doma a pramenove sam radila 2puta i nisam bila zadovoljna
    sijede su mi na sljepoočnicama i uvijek se vide nakon 7dana
    Kupila u Mulleru u Zagrebu - bilo je dvije vrste - odnosno dav proizvođača. I ja imam sijedih i iako na spreju piše da nije za sijedu kosu, meni ispadne OK- inače i ja sam prirodno svijetlije kose

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj pirica prvotno napisa Vidi poruku
    ajde pliz pogledaj, već sam luda od crvenila, sreća šišam se mašinicom skroz kratko pa kad mi boja ne ispadne dobro kosa brzo izraste. inaće ja teško dobim baš platinastu moram se blajhat pa stavljat kuene 1517.
    Evo ja koristim Subrinu saten blondes 80/8, ledeno blond. Stavim boju i razvijač iz kutije u neku plastični posudu (mrzim one bočice za aplikaciju). Nakon toga dodam još malo Subrina razvijača s njegujućom emuzijom 12%, kako bih dobila rjeđu pastu, jer mi je inaće pregusta. To dodam onak po osjećaju, nekad više nekad manje. Držim na izrastu ukupno cca 45 min. Samo sam prvi puta farbala cijelu kosu. 15 min prije kraja prstima izmasiram cijelu kosu (kao kod šamponiranja). Eto nadam se da će ti uspjeti. Ja sam inače prirodno plava, ali imam crveni pigment i to je koma.

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Ne bih više nikada doma isprobavala s farbanjem, jer mi je puno puta ispalo loše. Em sam bila u bedu em sam opet morala frizeru da popravi
    Tako da bih za frizera dala i zadnji novčić.

Inače mislim da su pramenovi praktičniji jer izrast nije tako brzo vidljiv.

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ja sam ponosna što to konačno radim sama - inače sam tamnoplava a farbam se na jako svjetlo biserno plavo (Keune 10.21) i ispadne savršeno - nema žutila ni malo, doduše kupujem preljev od Schwarzkopfa (profesionalni - ima ga u specijaliziranim dućanima sa friz. opremom) i perem sa šamponom Keune protiv žutila.
    Inače sam se farbala i jedno vrijeme pramenovala kod frizera - meni je to bilo preskupo jer mi se izrast vidi za 10 dana (a to MRZIM i ne podnosim) a farbanje bi plaćala cca 350,00 kn a pramenove do 500,00 kn a nekad i više! Uglavnom ako sam htjela biti zadovoljna - trebala sam svaka 3 tjedna na popravni a to je koštalo i koštalo, malo sam čačkala po netu po raznim forumima specijaliziranim na KOSA I FARBANJE - i dobila super savjete. I super sam zadovoljna, zadovoljnija nego sa frizerkom - i financijski i izgledom kose! Tu i tamo odem na šišanje vrhova i to je to. Koristim i maske tak da kosu nahranim svaki puta i zaista sam sretna sa svojom odlukom. No sve ovisi - nema svatko takvu sreću - kose su različite, pigmenti kose znaju biti zafrknuti.
    A ako glasamo: PRAMENOVI ili FARBANJE - ja sam za farbanje, ne znam ali kod mene se izrast jednako brzo vidi i jednako me živcira (valjda sam i picajzla) a kosa mi se više petlja kod pramenova, ovako je ujednačeno, farbam samo izrast (ok - nakon nekog vremena treba preći cijelu kosu) i uvijek nanosim maske i razne druge preparate da nahranim kosu.

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

ja se farbam kod frizerke, odem jednom u 2-3 mjeseca, ne smeta me izrast (stavim kosu u rep pa tako podignuta ne pokazuje izrast).
    nije skupa, oko 150 kn šišanje i farbanje (imam kosu do ramena)
    ak te strah doma se farbat, i ako ti je skupo ić u frizerski salon, probaj naći neku frizerku koja radi u fušu doma. to ti ispadne taman cijena negdje na sredini između kućne radinosti i salona.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •