M. isto nije nikada voljela baby gym, osim majmuna koji svira kada ga lupiš i ribice koja vibrira kada ju potegne, ali to je skužila tek sa 7 mj.

Općenito gumene grickalice za zube baš i nije voljela. Ono, promulja u ustima i baci.

Plišanci joj ni sada nisu zanimljivi osim ako ne pravimo "igrokaze" s njima pa ja pričam umjesto njih, skrivam ih, poskakujem... Nadobudno smo joj za Božić (imala je 5 mj.) kupili medu. Bio je skoro veći od nje, a ni danas ga ne kuži.

Sa 7 mj. je općenito skužila igračke koje sviraju kada stisneš dugme. Ima nekakvu kućicu - farmu sa životinjama pa kad stisneš gumbiće, one se glasaju. Za Uskrs smo joj kupili klavijaturice s dodatnim gumbićima/životinjama koje pjevaju svoje pjesmice pa se s tim ujutro zabavlja kada odem u kupaonicu (visi joj u gajbi).

Slikovnice smo počeli "čitati" s 4 mjeseca i to one s tvrdim koricama gdje je jedan pojam na stranici, a onda joj je MM kupio nekakvu sa životinjama gdje isto sa strane ima tipke pa se životinje glasaju. SAd već ima pravu malu biblioteku, a favorit je Mišić Gricko, slikovnica s plišanom igračkom u koju staviš prstić pa ju mičeš i neka slikovnica s prozorčićima.

Eh da, na početku joj je bio fora Pepika (Hungry pelican) koji je sav u kričavim bojama, krila mu šuškaju, a redovito je u ustima imala onu zakačku za kolica.

Sad sa svojih 9 mj. voli lopticu, kutiju u koju se umeću oblici, one kolutove, šarene posudice, autiće, nekakve kutije - zvečke koje sam sama izradila. Eh da, i sada voli zvečke. Što god uhvati prvo protrese da vidi hoće li zveckati.

Od neigrački voli valjke od tijesta za štrudle, sav kuhinjski pribor, posude koje može otklapati i zaklapati (ujutro dok pravimo doručak, nosim ju u marami, a ona redovito prčka ili po jogurtu ili po kojoj posudi s pahuljicama ili krupicom, moram li reći da smo uvijek puni žitarica...)... No, stalno moramo mijenjati predmete jer joj brzo dosadi, a u gajbici se može sama igrati oko 15-ak min. i to ako je sita i naspavana. Sve drugo vrijeme se mi igramo s njom.