-
Vidiš, mi bodove nikad nismo analizirali, pravilnik je takav kakav je, a sad ako neko radi zloće smanji nešto radi stopala, koljena..nek mu na dušu..ali u principu postoji kontrola koja se poziva ukoliko necija ocjena jaako odstupa od ostalih ocjena. To nam nikad nije bio fokus.. jer je to nešto što je.. Slaganje vježbe, težina vježbe je bitna i na koji način složena prema određenoj vježbačici a to radi trener (opet kako koji naravno)..a ne guranje vježbačice u zadani kalup i sl... znači u svemu u zivotu tako i u ovom sportu individualni pristup i izvlačenje najboljeg iz djeteta i postizanje maximuma za pojedinu osobu bi trebao biti cilj. A kada trener ima svoj kalup i gura djete u kalup i na taj način lomi dijete..e to ne da nema ni napretka..nego se radi steta djetetu u mnogo segmenata. Kad svemu tome kumuju i klupske "kolegice" čast iznimkama...pa se stvara i međusobno maltretiranje pred ocima trenera..svakog dana ..onda je razmjer štetnosti uzasno velik. Mislim kad ti dijete nakon sata i sata treniranja..dođe u auto i hlipta od stresa radi neke nepravde i sl..konkretno je bilo o trenerovoj zabrani prije zadanog cilja..ljubav prema određenom elementu...i kad unatoč svemu što muči to dijete na svakodnevnoj bazi..nastavlja boriti se..jer učiš svoje dijete da je život borba..i postiže rezultate..onda skidam kapu svakom takvom djetetu. Ali..posljedice ostaju...ali i pozitivne i negativne..
Da bi ponovili..niti ja niti ona.. ali sam sport i ljubav prema njemu je vječna..
Znači..kad pričamo o tim curkama..prolaze svakodnevno gomilu prepreka sa guštom, borbom, voljom i ljubavlju....ali postoje neke situacije koje nisu zdrave ni za odraslu osobu za probaviti a kamoli dijete.
Apsurd najveći..kad dijete odradi vjezbu..dogodi se kiks..i dijete osvoji prvo mjesto jer je daleko najbolje..ali dobije obrisač od trenera za sve greške...(ok teeneru je posao da ukaže..slažem se ali treneri radite to na human način!) I dijete umjesto da uživa na domjenku ponosno i sretno..sjedi u kutu tužno i psihički labilno jer su se i klupske prijateljice prodruzile trenerovoj strani...pa sad samuje i jaduje sama nad sobom..sa osjećajem manje vrijednoati.
Eto. To vam je to
Naravno..postoje treneri koji to ne rade..i svaka im čast.
Npr..najbolje u svijetu Ruskinje..one isto tako rade..to je njihov sistem..lome se i lome.. Ali jbt mi nismo Rusija koja ima svoju skolu, internat i sl..mi smo Hr i cure treniraju po cijele dane..i ljudi u 21 stoljeću smo.
Ne znam..ne znam i nikad neću to gledati na način da to tako treba biti. Ne mogu. Dal se to uči na Kineziloškom, dal se to uči na mentalnim trenizima..takav način? Ne znam..
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma