-
Zubi ili nesto trece?
Pojavio nam se jedan fenomen kojemu ne znam niti razlog niti uzrok. Pocinjem si misliti da je u pitanju bebino zubno meso ali tko ce ga znati...vi mi recite ako ste imali nesto slicno.
Ovako....
Do prije 3 dana mali je normalno pio za veceru rizine pahuljice sa AD na (kršitelj koda)ovu bocicu sa sisacem 3-2-1 (valjda znate na koji mislim).
Tada pocinje problem.
Dva puta povuce iz bocice i onda plac, pa opet povuce pa plac....i tako dok se u potpunosti ne rasplace. Onda ga smirujem sa cajem/vodom na bocicu od tommy tip (ona koja se dobija sa izdajalicom). I onda opet probam dati da jede ali opet povuce pa place....
Danas si mislim da je do rizinih pahuljica, pa mu napravim cisti ad koji dadem u baby born bocicu (kojom ga i inace hranim) i opet isto:povuce 2x, plac, povuce, plac....
E onda prebacim to mlijeko u tommy tip bocicu i odjednom pojede bez problema.
Problem se javlja samo kod zadnje bocice pred spavanje.
I sada si razmisljam. Sisac od tommy tip bocice je siri (ako me niste shvatile pogledajte negdje na netu takvu bocicu, na zalost ne mogu sada kopirati link jer sam preko moba i to jos na TapaTalku), dok od baby born i (kršitelj koda)a uzi zbog cega cijeli udje u usta.
E sada ako cijeli udje u usta moguce je da mu vrijedja zubno meso koje ga mozda boli jer ipak polako bi trebali poceti vec nicati prvi zubi. Sisac od Tommy tip je siri i ne ulazi u usta nego se zadrzava na usnama.
Pitanje:
Da li je moguce da zubno meso boli pred spavanje, ali ne i preko dana te da zbog toga ne moze papati?
Ne znam koji drugi razlog bi bio odbijanju bocice koju smo inace do sada normalno koristili.
-
Ja bih rekla da se radi o večernjoj nervozi koja se zna javljat kod djece. Kod mojih svih troje. O bočicama ne znam ništa jer ne koristimo. Jedino što sam primijetila da si možda rano počela sa dohranom, pahuljicama i čajem. Ako je dijete na AD-u, neka samo na tome i bude do 6.mj. Ako se ne varam sad ima 5 mj?
Eto, samo dobronamjeran savjet.
-
Koristimo rizine pahuljice od (kršitelj koda)a na kojima pise da su od 4mj. Koristimo ih vec mjesec dana i nije bilo nikakvih problema.
Caj koristimo isto od (kršitelj koda)a na kojem pise od 2mj. To je onaj od komoraca koji je dobar za probavu.
-
Koristimo rizine pahuljice od (kršitelj koda)a na kojima pise da su od 4mj. Koristimo ih vec mjesec dana i nije bilo nikakvih problema.
Caj koristimo isto od (kršitelj koda)a na kojem pise od 2mj. To je onaj od komoraca koji je dobar za probavu.
Dohranu smo ukinuli jer mi je odbijao povrce pa smo to sve stopirali do 6.mj.
Pije samo AD i 1x na dan rizine pahuljice.
Nocna nervoza?
Zar se to javlja u toj dobi? Jel takvo sta postoji? Do prije 3 dana sve bilo savrseno a i preko dana normalno jede.
-
Nina, moja beba ti se tako ponašala od cca 3 mjeseca do sad... sad retrogradno mogu reći da su to bili zubići. Hodala sam držala u jednoj ruci bebu, a u drugoj bočicu i treskala je da se smiri i hranila je na etape.
Jela je sam dok bi hodala i treskala je. Sad je malo lakše
-
Ok....znaci ipak zubi+nocna nervoza od zubica.
Preko dana normalno popije mlijeko, ali ta zadnja bocica u 19h nam zadaje glavobolje :/
Sada sam pametnija za informaciju vise.
Hvala! :D
-
Ipak bili zubi....na povrsini zubnog mesa se vidi vrh zubica na donjem zubnom mesu. :D
Ako ce tako biti sa svim zubima onda cemo biti postedjeni agonije bebinog plakanja, jer nikada nihe plakao radi toga, samo malo netvozan pa je ponekad cendrao...ali to je sve.
-
moj je imao večernju nervozu od rođenja, inače mirna beba, bio bi cendrav od cca 17 do 19 sati, maknula bih ga od ljudi i buke i nosala po sobi.
meni se čini, ako je to moguće da mi sad zbog zubića imamo problema s dojenjem, bezveze navlači pa pusti, točno kao da si olakšava bol, očnjaci mu izbijaju,
a ja već na rubu živaca..
-
anasti, tako je i mom, ista stvar. s tim da mu je tek godina, a očnjaci su svi probili, samo još jedan treba izbit.. već dva dana je nemoguč, non-stop na cici..
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma