Citiraj Kadauna prvotno napisa Vidi poruku
ne znam na što točno ciljaš kad kažeš horuk? jeste stvarno sve cure skupa krenule u postupak i sve imale skupa punkciju? to nikada niije bilo tako... nikada na Vuku... uvijek se pratilo upravo na folikulometrijama razvoj situacije i sukladno tome i eventualno estradiola odlučivalo o danu punkcije.............

Kada si inače imala punkciju u ranijim postupcima?
Koliko si jajnih stanica dobivala?

Ja sam jednom išla u klomifenski postupak i dobili smo 2 j.s. i niti jedna se IVF-om nije oplodila. Zašto? E tad na Vuku biolozi nisu razgovarali s pacijentima, bar ne s Alebićevim pacijenticama............... ali su nakon takve nulte oplodnje na Vuku Mariborčani rekli da će obavezno raditi ICSI, ne IVF.
ma pratio je on mene, tri dana, ništa ja tu ne kažem, nisam imala sreće i gotovo, ali mi je čudno!
tri puta sam imala prirodnjak, svaki put mi se jajna stanica oplodila, tri stimulirana dosada, jednom od 12 jajnih stanica 10 olpođenih, to je bilo prije zakona, jednom 3 jajne stanice, dvije oplođene, prošle godine, jedan kolomifenski, jedna i oplođena, i to sve bez ICSI-ja, sve samo IVF.

Pod HORUK mislim, čemu žurba? šta je sa mjerenjima folikula svaki put kad sam na UZV, zar je sad estradiol jedini pokazatelj jesmo li spremni za punkciju?
mislim, koliko to može biti ispravno, opet, visina estradiola ipak se mora rasporedti po broju folikula..nije to neko mjerilo, ma ne znam, lupetam, ali sam ljuta..i jadna...
kažem, da sam došla do transfera, ne bih riječ rekla, nije mi bio dobitni, i gotovo, ali ovo, ne doći do transfera?! e to je prestrašno!

i da, još da ti odgovorim, imam jedan dobitni IVF, još davne 2004. ,punkcija mi je bila 17. dan, u prirodnjacima 14. ili 15. , a zadnja stimulacija 13. dan, kad sam dobila tri stanice i dvije se jedva oplodile, tj. početno...