Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Odbili pregledati bebu jer je roĐena kod kuĆe?!

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Odbili pregledati bebu jer je roĐena kod kuĆe?!

http://danas.net.hr/hrvatska/page/20...1/0480006.html
    VIJEST JE OD 01.02.2010.G. I ZANIMA ME ŠTO MISLITE, s stajališta roditelja, doktora....

Shvaćam u jednu ruku doktore koji se boje pregledati takvo djete, jer se boje odgovornosti ako nešto kreno po zlu. A kakava je njihova odgovornost ako odbiju pregledati dijete, ne krše li tako Hipokratovu zakletvu, ljudska prava, zakon, gjde je tu čovječnost itd. Javlja li se tu pitanje ega velikih doktora; ako si htijela roditi bez doktora, zašto sad ih želiš da ti pregledaju dijete- (ako nam ne vjeruješ).
    Što nije isto ako rodite kod kuće ili u autu na putu do bolnice, u oba slučaja doktor ni babica nisu bili prisutni?

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Meni ovaj članak nikako nije jasan :/ Kao prvo-zašto su uopće tražili da bebu pregleda ginekolog? Pa ni u rodilištu bebu ne gleda ginekolog :/ A koliko sam čitala na Rodi, bebe rođene kod kuće treba pregledati pedijatar pa da ih se prijavi.
    A gin nije trebao pregledati posteljicu, nego se mama jednostavno mogla naručiti na uzv i biti sigurna da je sve ok. To joj nitko ne bi mogao odbiti.

Što se tiče ovih doktora koji su odbili, naravno da su prekršili zakletvu. Ali opet mislim da tu nije razlog to da "kad vam do sad nisu trebali doktori, ne trebaju vam ni dalje", nego je tu prije razlog neupućenost, nesigurnost, možda i strah doktora....jer ne susreće se danas svaki dan žena koja je rodila kod kuće, pa vjerojatno mnogi liječnici ni ne znaju što sa takvim pacijentom...kako zakon gleda na to (to potvrđuje i ovaj doktor koji je pristao, ali uz policiju) i koja je procedura. Eto ne znam, bubam, ali prije mislim da su takvi razlozi, nego inat što žena nije rodila u bolnici.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ma policiju su valjda htjeli zvati da se ne dogodi da je dijete oteto, ukradeno ili slično.... Sve ima svoje razloge. Batina ima dva kraja.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ja znam djecu staru 8 i 4 godina rođeni doma, porodio ih je otac, čak kod manjeg bilo i manjih probloma, ali sve ok, Otišli sutradan kod pedijatra, platili pregled ( čini mi se 300 kn, ko i kod privatnika) i s tim papirima prijavili djecu. Kasnije djeca uredno išla kod te pedijatrice. Inače mama je strudirala veterinu, a tata nije nekaj bogznakaj.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Inače znam i drugi slučaj, dete se rodilo na naplatnim kućicama, ( na putu u bolnicu) i nazvali hitnu da je otpeljaju u bolnicu. Jedino kaj ovime piše mjeseto rođenja Zagreb (/ jer je išla u Petrovu) , a ne Ivanić grad.
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 05.05.2010. at 08:54

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Inače mama je strudirala veterinu, a tata nije nekaj bogznakaj.
    Daj pliz ovo preformuliraj jer koma zvuči

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Zvuči kao kad je moj nećak napisao: moja mama je logoped, a tata nije ništa

Inače, članak je nesuvisao i nejasan - zašto bi ginekolog pregledavao dijete ??
    I gdje je to ginekolog trebao pogledati posteljicu, ne razumijem ?
    Ako su oni zvali ginekologinju kući da pogleda bebu i posteljicu, jasno mi je da je ova to odbila jer to ne smije napraviti.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

autorica teme je napaljena na medicinare što je evidentno iz njenih i prijašnjih postova
    odbijanje njene ginekologice da u njenoj kući ( jer gdje bi drugdje mogla gledati posteljicu ) neposredno nakon poroda pregledava posteljicu, ne krši se nikakva zakletva, zakon, ljudska prava i bla bla bla bla
    da se žena nakon poroda dovela u bolnicu nijedan doktor bez obzira na svoj ego ju ne bi odbio
    zato oladi ivana zg od doktora

Datum pristupanja
    Mar 2008

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Hm, zanimljivo...

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj CEBELKA86 prvotno napisa Vidi poruku
    Hm, zanimljivo...
    a što ti je toliko zanimljivo?

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Žena je rodila doma i pretpostavljam da je išla dr da bi dobila papire s kojima će prijaviti dijete - a zašto nisu htjeli pregledati???? Po meni su trebali ali opet ko zna kak i kaj razmišljaju!
    U svakom slučaju moja šansa da "legalno" rodim doma otpada. Kažem namjerno pod navodnicima legalno jer ilegalno nije samo nije ni omogućeno da bude donekle bez rizika (dakle sa primaljom iz RH) i to mi je izuzetno žao jer smatram ako je žena višerotkinja, zdrava, sa školskom trudnoćom i pijašnjim školskim porodima (kao ja) da bi joj se trebalo omogućiti porod kod kuće - dakle uz dolazak primalje na teret zdravstva (ma ok nek se i plati neki dio..... ne znam koji i kolki al da nije boli glava - cca prosjećna plaća što ne bi bilo malo koliko god to mizeran iznos bio).
    Ja idem rodit u RI - Jelena.O - nadam se da ja ne budem rodila na naplatnoj! A imala sam zaista veliku želju za porodom kod kuće - no zbog našeg zakona o primaljama mm nije htio pristati - a sami se ne bi usudili, ja još i bi kad bi on bio podrška ali s obzirom da je protiv nisam htjela navaljivati.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Ninči prvotno napisa Vidi poruku
    Daj pliz ovo preformuliraj jer koma zvuči
    ma tata stvarno nije bog zna kaj , ali se jako dobro snašao u ulozi primalje.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

znate li da u pedijatrijskom kartonu ima na prvoj strani rubrika o porodu, pa ima osim ostalih podataka kućice gdje treba štrihati
    - rođeno u rodilištu
    -rođeno kod kuće uz stručnu pomoć

to mi je baš super, da l su to prastari kartoni, ili što? stručnu pomoć očito ne možeš dobiti (iako mislim da zakon predviđa i tu neke varijante), a bez pomoći nije ni predviđeno

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

inače moja baka ( dobro umrla već pred 30 godina) porodila više od pol sela, s time da su u toj priči bili i blizanci ( curu jedva spasila, jer su to bili prvi i jedini blizanci u selu u roku od nekih 70 godina)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •