Kvržica u području aureole

Thread: Kvržica u području aureole

1. josipal said:

Default Kvržica u području aureole

Dakle, dojim dijete staro 7 dana i ide nam relativno dobro.
    Bradavice su lagano bolne, no to ce s vremenom proci. No ono sto me muci je postojanje kvrzice na aureoli koja je izrazito bolna. Nastaje nekih 3-4 dana, a danas je izvana pocrvenila. Svaki podoj na toj dojci je plakanje za mene, a nadam se da rjesenje postoji i da nije komplicirano. Pokusala sam istisnuti sadrzaj kvrzice jer sve skupa lici na pristic ili prepunjenu lojnu zlijezdu, no to mi nije uspjelo, cak ni uz relativno jak stisak.
    Sto mi je ciniti? Danas sam zvala patronaznu sestru koja nije vidjela nikada nista slicno!
    Zahvaljujem na svakoj pomoci.

2. tropical's Avatar

tropical said:

o ovome ne znam i nadam se da će ti se savjetnice javiti ovdje.
    još bolje- nazovi SOS telefon

01 61 77 520
    091 22 77 220

radnim danom od 15 do 21 vikendom i blagdanom od 9 do 21

3. tropical's Avatar

tropical said:

da, htjela sam ti reći da je možda blister ali ne znam točno.
    u svakom slučaju, to što patronažna nije vidjela takvo što ne znači da nije uobičajeno ili da je nerješivo.
    brzo ćeš dobiti pomoć a i zovi sos tako ćeš najbolje doći do rješenja

4. selena said:

stekla sam dojam da je kvržica na samoj površini. ja nisam imala sličan problem, ali, gle, možda ima veze. Moj sin se rodio sa sitnom prištiću sličnom bubuljicom na aureoli. rasla je cijelu godinu i konačno sama sljedeće ljeto oko rođendana pukla i iz nje je izašla gusta bijela tvar, vjerojatno loj. Odonda mu se svako malo puni i moj muž inzistira na pražnjenju stiskanjem iako ja baš nisam za, a izgleda da ga i boli kad se stišće. Kod tebe je vjerojatno sve još i naglašenije jer dojiš i tijelo je puno hormona. Mogu misliti kako boli kad dijete izvana pritisne tu bubuljicu, vjerojatno je od stalnog mehaničkog podraživanja i prepunjenosti i pocrvenjela. U svakom slučaju, potraži pomoć, nije rješenje da je pustiš čak i ako je posve bezopasno, jer te previše boli. Javi što je bilo.

5. josipal said:

Nikako se dokopati kompjutera a bez bebe, tako da smo sad narasli na 20 dana
    Zbog kvrzice sam bila u Petrovoj (hitna ambulanta) gdje mi je liječnik savjetovao antibiotike te prestanak dojenja (!!!!) kroz nekoliko dana pa će se vidjeti što dalje. Kako mi to nije bila prihvatljiva opcija samoinicijativno sam otišla u ambulantu za bolesti dojke (u zgradi poliklinike na katu) gdje mi je izuzetno ljubazna liječnica pregledala dojku (obje) i utvrdila kako je to upala lojnice (što sam i sama otprilike znala) koju ne treba dirati nego je dovoljno eventualno stavljati lokalno hladne obloge (oa je preporučila komadić leda).
    Kroz 4-5 dana stanje se smirilo, žlijezda "ozdravila" a mi veselo sisamo dalje
    Hvala na pomoći
    Last edited by josipal; 17.05.2010 at 14:15.