Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: Ideja za rižu?

  1. #1

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno Ideja za rižu?

    Dakle... uvjet je da je sa rižom i da se sve radi u jednoj posudi, najbolje (za)pečeno u pećnici...
    Ne treba biti ništa presvečano ali nije ni obični ručak...

  2. #2
    Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Bestovje
    Postovi
    6,890

    Početno

    mozda ovak nekaj: http://www.coolinarika.com/index.php...=recipe_cat_gj

    pa jos na kraju zalijes s vrhnjem i zapeces u pecnici???

  3. #3
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Nije niti u jednoj posudi, niti zapečeno u rolu, ali je zanimljivo i fino :D

    Rižine loptice u umaku od rajčica i paprike:
    slika:
    http://www.babababies.com/images/pic...192_9-3951.jpg


    Za okruglice:
    0,5 l povrtne juhe (1 povrtna kocka + pola litre vode)
    1 lovorov list
    17 dag riže
    6 dag cheddar sira ribanog (može i edamer)
    1 žumanjak
    1 žličica brašna
    2 žlice svježe nasjeckanog peršina
    sol, mljeveni crni papar, ribani parmezan

    Za umak od rajčica:
    1 žlica maslinovog ulja
    1 luk oguljen i tanko narezan
    1 režanj češnjaka, oguljen i tanko narezan
    1 mala žuta paprika bez sjemenki, nasjeckana na kockice
    40 dag pelata, nasjeckanih
    1 žlica svježe nasjeckanog bosiljka



    Ulijati juhu u veći lonac, dodati lovorov list, zakuhati, dodat6i rižu, promiješati, pokriti i lagano kuhati 15 minuta.


    Maknuti poklopac, smanjiti temperaturu na najmanje i kuhati daljnjih 5 minuta dok riža ne omekša i upije tekućinu, a pred kraj kuhanja stalno miješati. Ohladiti.

    Promiješati sir, žutanjak, brašno i peršin i u to dodati rižu. Začiniti po ukusu i oblikovati 20 malih loptica, veličine oraha. Pokriti i staviti u hladnjak.


    Za umaki zagrijati ulje u tavi i pržiti oko 5 minuta. Dodati češnjak i žutu papriku i pržiti još oko 5 minuta dok ne omekšaju.

    Umiješati nasjeckanu rajčicu i lagano kuhati oko 3 minute. Umiješati nasjeckani bosiljak i začiniti po ukusu.

    Dodati rižine loptice u umak i lagano kuhati oko 10 min, sve dok loptice ne budu kuhane, a umak se malo zgusnuo. Staviti u tanjure i poslužiti vruće, posipano ribanim parmezanom.

    Dobar tek!!

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •