ja pod obavezno moram naučit šivat dok mi ljubica malo poraste da možemo skupa svašta radit
još kad vidim stvari za izradu poput doll house...
ja pod obavezno moram naučit šivat dok mi ljubica malo poraste da možemo skupa svašta radit
još kad vidim stvari za izradu poput doll house...
Hvala na pohvalama. Ovanam je kuhinjica kasnije bila prevelika,pa je završila u vrtiću, i tamo se djeca non stop igraju.Mi smo napravili poslije te još jednu drvenu,od starog ormarića,ali nemam na ovom kompu fotke.Čim dođem do njih, dodat ću ih pa možda nekome još koja ideja pomogne.
kuhinjica je izvandredna! sjajno!
joj, mi imamo tako malo prostora... šator? gdje bih ga stavila! al opet, vjerojatno su lakosklopivi pa kad se riješimo gajbe ubacit ćemo šator!
kuhinjica je izvandredna! sjajno!
joj, mi imamo tako malo prostora... šator? gdje bih ga stavila! al opet, vjerojatno su lakosklopivi pa kad se riješimo gajbe ubacit ćemo šator!
kad izradjujete platnene igrackice - tipa ove kucice za lutkice i slicno - pokusajte ubaciti detalje koji ce djetetu pomoci pri vjezbanju fine motorike.
sasijte nekakav stari patent (zip, slic...), sasijte par gumbica razlicitih oblika koji se "kopcaju" omcama ili pravim rupicama (napr. prozorsko okno se moze zakaciti gumbicem). druker je isto dobar za vjezbanje. razlicite teksture materijala koje sijete isto su dobre. pod neku "zakrpu" mozete ubaciti malo celofana - to ce dodat suskanje... mozete unutar nekog "viseceg elementa" ubaciti najlon vrecicu s razlicitim zrnjem... trakice koje su pricvrscene s dvije strane a na njima nanizane perlice - isto pomaze finoj motorici...
samo masti na volju i od raznih se "nepotrebnih" sitnica svasta da izraditi![]()
bravo svima - kuhinjica, kućica, okrenuti vrtić - da ne fulam imena nabrajam radove!![]()
![]()
![]()
(bila sam na stick-internetu prošli tjedan pa nisam mogla slikice proučavati do sada)
ja totalno zabušavam - već dugo nisam ništa proizvela ali skupljam ideje i smišljam plan za jesen! kćer nije doma pa joj sada ni ne trebaju igračke!
počela sam oslikavati bijele bodije - kod nas je Kiki (Hello Kitty) glavna faca! pa kad mi ponestane bodija prelazim na tajice - to se zove obnova garderobe!![]()
Kiki na bodiju
ej stella - padam u nesvjest - jesu ono tvoje torte?? wow!super izgledaju!!!
thnx - samo mislim da ne spadam pod home-made igračke pa ću morati seliti na neku drugu temu - hihih
crtala sam onom svojom marabo gumenom crnom obrub a običnim bojama za tkanine popunila!
Je, to su moji pokušaji s ticino masom. Hvala na pohvalama.Ja sam amater u svemu tome, ali imam veliku volju,pa što i ne ispadne baš savršeno, sretna sam da je uopće nekako ispalo.
A kakve si to "obične" boje kupila za oslikavanje platna? jel to u tubi ili kako? jel se to ispere kasnije???
ma to mi forsiramo savršenstvo - ali mislim da nije nitko sretniji od tvojih klinaca kad vide svoje super torte!mi smo nakeljili pokrivku od Fifi i mala je bila super zadovoljna!
![]()
boja u tubi je 3Dliner - marabu
liner
a u malim teglicama su boje za tekstil i nanose se kistom
boje
kad se naslika onda se pegla i može se prati na 60 u mašini!
još ne znam koliko pranja će izdržati ali već sad je malena van sebe od sreće jer voli Kiki pa je vrijedilo! nakupovala sam bijelih bodija pa ću slikati svaki tjedan ako treba - nema problema!
Evo, moja prva torta je bila Pony http://public.fotki.com/MalaJana/ i Jana je bila presretna. Istina, ako su djeca sretna, ne trebamo mi odrasli patit na neko savršenstvo.
Super su mi informacije ovako za boje, baš bih i ja voljela nešto crtat po majicama,ili klincima dat da si sami to naprave.
Super tema, ja se ovih dana spremam napraviti mačkicu po ovom tutorialu.
http://dollmaker.nunodoll.com/cat/terrycats.html
kad budu djeca crtala nek crtaju na neke 'čvrste' majice - ja sad slikam na pamučnim bodijima pa se upija i bježala bi mi boja da nemam konturu neku - a klinci to neće skužiti pa bi ih moglo bedirati
ili
sad mi pade na pamet - možda bi se moglo dječji crtež precrtati djetetu na majicu ili torbu?!?!znači klinac+mama = jack pot!
![]()
stella - ovo sam danas našla i tebe sam se sjetila - sretno!![]()
torte
Evo još jedna zgodna stranica sa idejama!
jeiii sandra - obožavam Family stranicu - ali nikako da nađem Family vremena da se bacim u akciju - možda će biti lakše kad Buba naraste pa ćemo zajedno reciklirati i proizvoditi!
jesi nešto novo napravila? obožavam tvoje 'proizvode' - ti si baš vrijedna!![]()
jeiii sandra - obožavam Family stranicu - ali nikako da nađem Family vremena da se bacim u akciju - možda će biti lakše kad Buba naraste pa ćemo zajedno reciklirati i proizvoditi!
jesi nešto novo napravila? obožavam tvoje 'proizvode' - ti si baš vrijedna!![]()
upravo završavam kuhinju, ali sad je predah za klopanje dok V. spava. Sliknem kad bu gotovo.
sad sam skužila da sam tu stranicu već stavila ili netko drugi, ali već je bila. Vrijeme je da malo prestanem surfati. Gubim se!![]()
Materijal: kutija, špaga,neslušljivi cd-i, sprejlak kakav imaš, slučajno nađena stara samoljepljiva tapeta, čepovi, zdjelica koju ne koristiš i nije ti žao dati da se igra i sl.
Farbanje i postavljanje pločica
Vrijeme izrade, ako je brzosušivi sprej, 1,5 h. S prekidima kad je dijete budno tj, jede,piški,kaki i sl.
Kad sam instalirala struju i dovela vodu kuhanje je odmah počelo.
Detalji: Sudoper sa toplom i hladnom vodom. Upotrijebila sam čepove od pitajbogačega koje skupljam za ovakve situacije. I baš se poklopilo da sam imala jednog crvenog i nekoliko plavih tak da ima pipu kak se šika. Pipa je izrezana od kartona tj. dijela koji je izrezan za rupu za sudoper. Izbliza
Ploče za kuhanje su cd-i - Hvala Stela na ideji! A gumbi su od čepova.
Kad se otvore vrata pečnice unutra je mali stolček koji se s vremenom mora promjeniti jer mu je inače namjena druga, ali trebao mi je za stabilizaciju konstrukcije. Sa desne strane kuhinje je "smočnica" u kojoj je "zaboravljena košara" koja je opet našla smisao. To će biti spremište igračaka. Prvobitno sam bila zamislila da joj to bude sklonište, ali sam odustala jer je premaleno pa je super ispalo kao po mjeri za ovu košaru.
"Prednjica i zadnjica" kuhinje su na dnu povezane špagom kako se konstrukcija ne bi razdvojila i spljoštila kao palačinka, a onaj stolček je da radi kontra napetost pa je kuhinja čvršća. Rađeno je po mjeri da se uglavi u nekadašnji "muzički kutak" koji nam više nije interesantan.
Svi čepovi su pričvršćeni špagom tak da se mogu vrtiti tj- otvorit vodu i upalit kolo na štednjaku! Neko je spominjao finu motoriku! Valentina nije prestala vrtiti crveni čep! Baš joj je to bilo guba.
I to je to. Kad nam dosadi maknemo stolček i sklopimo ju i spremimo iza ormara, samo prije izvadimo instalacije![]()
Posljednje uređivanje od sandra-zvrk : 20.08.2010. at 22:50
wow!
wow!
wow!
bravo Sandra!
blago Valentini!
![]()
![]()
![]()
Sandra-zvrk, kuhinjica je prekrasna, zapravo kakva kuhinjica, to je prava kuhinja!![]()
meni se sviđa ova igra
http://www.mojapatkica.net/ecom/inde...a_farme&cat=3#
ali mi je preskupa pa bih sama napravila čunjeve, zveckajuću lopticu već imamo od jedne druge igračke
pa da pitam ovdje mame kreativke koje vole reciklirati: od čega da naravim čunjeve?
moja ideja je slijedeća: male flašice od bioaktiva bi mi bile tijelo čunja, obukla bih ih u neki fora materijal, oči bi im bili gumbići, kosa raščupana vuna, usta, nos i sl. nacrtam gumirajućim bojicama
ali problem mi prestavlja glava? što bih mogla staviti okruglo da se da probušiti i nabosti na flašicu?
imate kakvu ideju?
Posljednje uređivanje od tina55 : 21.08.2010. at 16:18
razmatrala sam ping pong lopticu, no ima li kakva nepravaod gume, jer na ovoj pravoj tvrdoj ću teško izrezati rupu da ju nataknem na flašicu
mislim da ti ne bi trebao biti problem probusiti pingpong lopticu - jako su tanke... ja ne bi ni busila - zalijepila bih je na grlo bocice - bez cepa, po mogucnosti sa silikonom...
al mozda mozes u nekom hobi ducanu naci lopte od stiropora odgovarajuce velicine?
Tina imam viziju- rola od potrošenog toalet papira , nabiješ unutra ping pong lopticu da bude lagano ljuljuškavo,na to natefteriš papira da loptica ostane na dnu nategnuta, umotaš u stare čarape na koje naljepiš/nacrtaš noge-rep-ruke-šape-cvjetiće, gore zavežeš sa gumicom ili napraviš čvor pa ostatak napuniš papirom i nacrtaš glavu zaljepiš na glavu uši od papira i voila!
Loptica isto može biti čarapa. E sad - neznam dal imaš šarenih čarapa. Meni je pun ormar i baš sam razmišljala kaj s njima! Sad znam - idem odmah isprobati![]()
Evo vizija poboljšana. materijal: rola od potrošenog toalet papira,stara čarapa,vata,igla i konac u bojama.
Rola u čarapi
Vata u čarapi iznad čvora
Sad zamisli da je samo lagano sašiveno tak da se čvor ne vidi kad je "čunj" uspravno tj.da je glava spojena sa tijelom, sašiješ procjep gdje je moj prst da dobiješ uši natefteriš nekim koncem njuškicu i eto jednog dalmatinera! Od druge čarape bi napravila rogove kao da je kravica. Da čunj bude malo stabilniji ispuniti s nečim, ali i ovako je dosta stabilan jer je vata glava. Taman se potrefilo da je peta na mjestu njuške pa sam dobila i profil glave od cucka![]()
Posljednje uređivanje od sandra-zvrk : 21.08.2010. at 22:20
Sori, zaboravila sam okrenuti fotku, ali kuži se i ovak nahero. Sutra i ja radim čunjeve i lopticu.Hvala na ideji!
evo zgodan recept za boju s kojom bebači mogu crtati - za one koji imaju balkon ili dvorište!!
ja ću se upucat'
Sandra, ljubomorna sam do neba i nazad!
šalim se naravno
čekaj, stvarno curi voda na pipu?
al ja stvarno nemam vremena za takve stvari jer je Maša počela spavati jednom dnevno po tri sata što znači dai ja s njom "spavam" 3 sata (dobro, pusti me prvih pola sata, ali nakon toga ne ispušta sisu)
i po noći se sad često budi... uh, baš sam otišla u oftopičarenje... opravdavam se za nerad i nekreativnost
zato sam joj napravila homemade pekmez i homemade sok od paradajza![]()
Ma neee! VOdu ja imitiram
A kaj se spavanja skupa tiče znam kak ti je. Eto sad sam provela 20 minuta ležeći i ponovno uspavljujuć V. naravno s cicom u ustima. I taman zaspi i okrene mi leđa ja se dignem i krenem i pod počne pucati - i ona opet u dreku, ajmo jovo nanovo 20 minuta. DOšlo mi da skočim kroz prozor! A nabrala punu vreću šljiva koje želim u pekmez,kompot i knedle. Kad ? neznam i ne pitaj. Danas očistit , sutra u pekmez i knedle, a zakompot bum mislim još jednom morala u berbu.
A jučer dok smo dremale popodne sam opet dobila ideju pa sam sinoć rezbarila karton i farbala ga. Danas je već dobio oblik , ali treba ga još ušminkati. V. mi je pomogla tak da je dobila flomaster u ruku i crtala po preostalom kartonu. Eto opet se budi- by
Predomislila se i zaspala![]()
Uglavnom - napravila sam autić guralicu, ali nisam zadovoljna sa kotačima- kak je karton jako tvrd ispali su malo čoškasti jer mi je skalpel već otupio, ali tata je rekao da bu skinuo sa stare kosilice pa bumo stavili prave kotače. no meni se ta ideja baš ne sviđa.
Idem poslikat pa da vidite. možda netko ima neku ideju. To nije autić za sjedenje već samo za guranje, ali ipak se može sjesti na njega ali ne i voziti na njemu. Još moram složiti volan i rukohvat-sve pripremljeno, ali nisam uspjela završit, poljepit rubove sa selotepom da nisu oštri. V se jako sviđa i već pokazuje kako je to veeeelikkiii auto. Odmah je skužila kaj je kad sam stavila kotače. Ma sunce moje malo!
Evo slikica. I vozi kaj je najbolje. Pičila V. danas po terasi i s ovako nezavršenom verzijom
Kotači su spojeni sa "karoserijom" vezicama i imaju ratkapu-čep od pl.boce.
Planiram napraviti i masku sa svjetlima.Cijela karoserija je iz jednom komada spojena kao puzzle (recimo) i povezana špagom. Radi stabilnosti napravila sam "spojlere" - šminkerski ha!!![]()
nije mi puno trebalo za konstrukciju, ali zato su kotači koma heeebeeenica. Još smišljam kak bu volan spojen (okrugli karton i rola od papirnatih ručnika) - mora se moć vrtit,a ručkohvat/guralica/naslon mora biti čvrst i bit će spojen na karoseriju isto kao puzzle + špaga.
Kad V. nauči hodati samostalno, od milja "figuar" bude dobio špagu pa bu ga mogla vleći po dvorištu, a na njemu recimo zekupeku (najomiljeniju igračku). Nek se i on malo vozi!![]()
Dajte ideje za kotače?!
imaš neke stare rolšuhe?
od onih plastičnih polica na kotače - ajme znaš onu plavu što imaš u kuhinjici - ima takvih i sa kotačima
možda ima bauhaus, baumaks ili netko za kupiti kotačiće za namještaj!?!?
Možda poklopci od staklenki iste veličine?
Hmm, ili stare kutije od CDa/DVDa (tzv. spindleovi) - donji dijelovi... Ako se sjetim još što, javim.
Inače, divim se tvojoj kreativnosti, želji i volji da izrealiziraš ono što zamisliš! Heh, također i sjajnim rezultatima tih realizacija!![]()
svaka čast Sandra! kreativnost na djelu! mislim da bi trebala neke radionice organizirati jer ovo je stvarno super!![]()
![]()
Hvala cure.Ma ja to moram svoju frustraciju izbacit. A frustrirana sam što nemrem tak namještaj napravit, a volim i razmještat namještaj po kući pa zgleda ko da sam nekaj novo kupila, ali od kad sam se udala to ne prakticiram jer se mm kosa diže na glavi kad se ja zamislim i velim "a kaj misliš...". Upravo sam mm neki dan predložila da naparvimo novu kutnu garnituru , koju btw kupujemo već 10 godina i nemožemo se složiti ni oko dezena ni oko veličine ni oko... i svidjela mu se ideja
Napokon ću dobit garnituru po svojoj mjeri
. No to je druga tema. Vratimo se na kotače. Nemam rolšuhe, a ono plavo, Bobica, koje je zelene boje
je imalo kotače , ali neznam di su završili. Ma tlaka mi je ići kupovati za takve stvari i tražit po dućanima. Onda mi to nije reciklaža, a ja volim improvizirat od onog kaj imam doma na licu mjesta.Poklopci su dobra ideja samo kaj sam već sve teglice iskoristila za zimnicu. A i nisam ziher da bi izdržali, kad se V. sjedne na autić. Ma smislit ću ja nekaj. U utorak idemo u vrtić na dane otvorenih vrata pa možda dobijem tamo kakvu ideju kad vidim igračke na hrpi. A danas nisam stigla razmišljati o tome jer sam radila pemkez od kupina. mMMMM što je dobro ispao!
V. je bila sva musava po nogama , licu, rukama do lakta- no da ne odem u OT idem dalje.
I meni je boljka razmještanje namještaja, jer nemrem kupit novo a staro mi dosadi.. a MM ne da mu se diže kosa na glavi nego je počeo čelavit kad ja nešto spomenem
Sandra, svaka ti čast.. Radionice uopće nisu loša ideja, ja se prva upisujem ako započneš s tim..
Gdje si nabavila onaj debeli karton za autić? moja kuhinjica je i dalje samo ideja (ne znam od kud da krenem), a taj karton mi se čini dosta čvrst za kuhinjicu, bolji od obične kutije...
Posljednje uređivanje od klaudija : 28.08.2010. at 01:01
Karton je mm donio s posla. To je ogromna kutija koja je stavljena na paletu, a u njoj su dobili materijal za proizvodnju. Debljina skoro centimetar , dvaput duplo ljepljena. Ma kutija je boli glava.ostao mi još mali dio od kojeg će već jednom nešto nastati.Samo kad me PMS ulovi.Onda sam najkreativnija![]()
Samo da zahvalim litali na izvrsnom receptu, uspjelo je iz prve i stvarno sam odusevljena smjesom, taman glatka, nije ljepljiva, cvrsta (a i okus nije los - morala sam malo probati)...
Ja sam se super zabavila igrajuci se, mrvici ce izgleda trebati malo vise da se ufura u modeliranje![]()