Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: netko tko se kuži u kompjuter help

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno netko tko se kuži u kompjuter help

Radi se o tome da sam danas opet bila na UZV i dobila cd gdje ima snimka i slikice. Ne znam kako da ju otvorim na laptopu. Požalila sam se giniću danas da mi nije dao snimku, nego samo slikice i onda mi on seljači kaže da se snimka može gledati samo na kompu a ne na dvd i da prvo sve sa cd prebacim na desktop i onda gledam. Eto ja opet danas ubacila, i nemam pojma kud i kako da krenem. Kad ubacim cd kompjuter kaže ovako

BURN AN AUDIO CD
    BURN FILES TO DISC
    BURN CD

? Što ja trebam napravit? Pomoć molim i hvala puno

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ne piše nešto kao Open .. to view files ?

ako ne, zgasi to što se pokazuje (Cancel), odi na My Computer i tamo otvori CD (ili DVD), ikonica koja izgleda kao DVD
    I onda ćeš vidjeti fajlove koji su snimljeni

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Prvo trebaš vidjeti da li imaš program za gledanje filmiča. Po meni ništa netrebaš prebacivati na desktop. Dakle probaj ovako ubaci cd, možda počne sam vrtiti film, ako ne: u exploreru ili my computer moraš otvoriti cd (da vidiš njegov sadržaj, kao da otvaraš disketu ili neki direktorij). Sad ako prepoznaješ koji je file filmič, morao bi imati pored sebe neku ikonu tj. kao ikonu programa koji otvara taj filmič i samo dva puta klikni na njega i film bi trebao početi, ako imaš jednu čudnu ikonu poput nekakvog praznog lista papira onda nemaš na kompu instaliran program za gledanje filmova ili ga imaš, ali program ne podržava vrstu zapisa u kojem je film na cd-u. Onda treba prvo skinuti, nabaviti program za gledanje.

BURN AN AUDIO CD
    BURN FILES TO DISC
    BURN CD
    A ovo mi baš nije jasno. Ako se to desi čim ubaciš cd u komp, znači odmah ti se pokreče program za prženje cd-a. Dakle to ugasi jer ne želiš ništa pržiti. E sad moguće je da ili na cd-u nema ništa ili nije pravilno zatvorena sesija, vrag bi ga znao ovako na daljinu. U svakom slučaju provjeri da li na cd-u uopće nešto ima.

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Meni se to o čemu Anima govori otvara samo kad ubacim prazan CD. Kad ubacim CD na kojem je nešta snimljeno, otvore mi se opcije za otvaranje sadržaja. :/

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ali nije prazan kad na dvd mogu gledati slike s tog istog cd-a, nemam pojma, moram probat kod brata to otvorit, možda mi nemamo to nekaj instalirano

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ugasi to sto si se otvara uz autoplay

dodji na ikonu od dvd-a/cd-a i klikni desnom tipkom
    odi na explore na padajucem izborniku

dobit ces pregled svih fajlova koji su na dvd-u

sve ih oznaci i presnimi na svoj hd

onda probaj pokrenut s nekim od programa za video
    ako ne uspijes, javi nam koji je tip fajla

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

s.... sad mi više neće niti na dvd, ziher sam nekaj zeznula, što ću sad? jel to možda što mi se radio formating???
    Posljednje uređivanje od anima : 05.05.2010. at 19:07

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ups...Da li je cd-r ili cd-rw.

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ivarica, kad odem na ikonu, desni klik i onda explore, onda mi kaže ovo prepare this blank disc i kad stisnem next ide mi na formating?

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj dani1 prvotno napisa Vidi poruku
    Ups...Da li je cd-r ili cd-rw.
    piše CD-R? Kad ga stavim unutra vrti ko lud???

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Onda nisi mogla pobrisati ništa što je bilo na njemu, ako tako vrti ko lud nešto ne štima ili s cd-om ili s cd-playerom. Izvadi cd i pogledaj da nije zmazan ili ogreban.

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

uf, odmah mi je laknulo što se ne može izbrisati, ali zašto mi neće sad na dvd a htjelo je? koliko ja vidim nije ogreban i čist je? joj valjda ćemo uspjeti to riješiti, hvala vam na trudu

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Neznam, možda će netko imati neku ideju, moje znanje je na kraju. Ja sam zbunjena jer ti je komp htio formatirati cd, dakle to se može samo onda kada ubaciš potpuno novi prazni cd koji igrom slučaja nije tvornički formatiran. Sve to kod tebe nemože biti jer si gledala slike koje su bile na njemu.

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Danas sam probala na susjedov komp i na njega očitava prošli cd, ali ovaj od jučer ne, uopće ga neće otvoriti, neće meni niti na dvd u a htjelo je, bit će da je nekako uništen, a ne znam kako, trebala bi nekom stručnjaku da mi pomogne, ako se ičega sjetite, javite, tnx

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

mm kaže da ili ne valja cd ili čitač diska na kompu, treba očistit glavu ili ima za kupit onaj cd za čišćenje
    ako ne čita ni na drugom kompu, vjerojatno je oštećen ili prazan cd
    jesi nosila možda cd u torbici s magnetom, mi smo tako u hotelu poništili karticu za otključavanje i nismo mogli u sobu

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

koliko je meni poznato CD nema magnetni zapis

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj anima prvotno napisa Vidi poruku
    kad odem na ikonu, desni klik i onda explore, onda mi kaže ovo prepare this blank disc i kad stisnem next ide mi na formating?
    Ovo zvuci kao da ti je CD-R potpuno prazan.

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

dok. mi je ponovo snimio cd, tako da sam riješila problem, hvala svima još jednom

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •