Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Heparinska trudnoća i porod

LO avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno Heparinska trudnoća i porod

bok bok, kako naslov kaže trudnica sam na heparinu, doduše nisu to terapijske doze, već preventivne pa me samo zanima kako se vrši porod takvih trudnica, a posebno ako je riječ o KBC Rijeka. Čitam po forumima da se zna raditi carski ili inducirani, ali isto tako moguće je i prirodni ako je riječ o malim dozama. Ako koja riječka trudnica ima koju informaciju da podijeli bila bi zahvalna.
    Pozz

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

a u zg, petrova?

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ja sam zadnja dva mjeseca trudnoce uzimala hparin radi dobivene tromboze (jos uvijek ga uzimam, 6 i pol mj nakon poroda). Porod je protekao najnormalnije, nije bilo nikakvih posebnih tretmana radi heparina (KBC Rijeka). O carskom nije bilo ni govora, tako da mislim da te samo radi heparina sigurno nece poslati na carski.
    Dan nakon poroda sam nastavila uzimati inekcije i to je to. Ako planiras dojiti, samo za informaciju, heparin ne smeta. (provjereno iz vise izvora, naravno).
    Sretno!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

bila je indukcija? navodno dan prije poroda obustavljamo heparin.

LO avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

hvala mimi na informaciji. zvala sam doca u Rijeci koji me prije bio liječio od steriliteta (ovo je prirodna trudnoća) i rekao je da nema potrebe za ničim drugim osim najormalnijeg prirodnog poroda, naravno treba vidjeti sve moje nalaze jer ovako preko telefona ne želi predviđati, tako da sljedeći petak ću saznat sve.
    mimi, kolika ti je bila doza heparina? ja sam na clexanu 0.4.
    kejt, čitala sam i po stranim forumima da je najbolje da se obustavi heparin dan prije al ako se ide na prirodni porod to ne možeš tempirati, ma ne znam. vidjeću u petak 21. šta će mi doc reći. Njemu u potpunosti vjerujem.
    pozz

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

svakako javi

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ja san bila na Clivarinu 5141, ali sam imala duboku vensku trombozu, pa zato tako velika doza. Na dan poroda sam si isto dala injekciju jer nisam ni znala da cu tu vecer roditi.
    I sve proslo ok. Ma neces imati problema radi heparina!
    Sretno!

LO avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Evo, bila na kontroli i razgovoru s doktorom, heparin ne predstavlja nikakav problem za prirodan porod, niti za stolčić. To je što se tiče KBC Rijeka.

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Eto vidis Lo, bez brige ti kreni po svoju bebicu kad dojde vrijeme.
    Sto si ti cijelo vrijeme trudnoce uzimala heparin? Kad si pocela?
    Pitam jer cu najvjerojatnije i ja morati u drugoj trudnoci biti na terapiji cijelo vrijeme, a ne znam kada se to onda pocne, da li postoji pravilo od kojeg tjedna trudnoce ili dok saznas da si trudna?
    Zasto si ti na heparinu?
    Veliki pozdrav!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Post Ipak inducirani

I ja sam na Clexanu 0,4 i ovaj tjedan bi trebala na inducirani.I bojim se, mada mi je to 2.porod.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja sam na fragminu od dana embrio transfera, ne znam kako je sa prirodnim trudnoćama.

nisam znala da imam mutacije na 3 gena naslijednih faktora trombofilije, tako da je ovo prvi put da idem sa fragminom.
    i bas mi je drago čitati vaša iskustva.

sretno!!!

LO avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Evo mene da ubacim nove vijesti na ovaj topić. Dakle, raspitivala sam se o prirodnom porodu unatoč heparinu, u dogovoru sa svojim doktorom kojem beskrajno vjerujem i iz želje da me on porodi odlučili smo se na inducirani porod. Clexane smo obustavili 24h prije, čak sam dobila i epiduralnu a mislila sam da ne mogu zbog heparina. Porod je prošao okej (bogu hvala na epiduralnoj), moja ljubovica se rodila 31.05.

LO avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj mimi 25 prvotno napisa Vidi poruku
    Eto vidis Lo, bez brige ti kreni po svoju bebicu kad dojde vrijeme.
    Sto si ti cijelo vrijeme trudnoce uzimala heparin? Kad si pocela?
    Pitam jer cu najvjerojatnije i ja morati u drugoj trudnoci biti na terapiji cijelo vrijeme, a ne znam kada se to onda pocne, da li postoji pravilo od kojeg tjedna trudnoce ili dok saznas da si trudna?
    Zasto si ti na heparinu?
    Veliki pozdrav!
    Ja sam ti na heparinu bila zbog sumnje na antifosfolipidni sindrom, odnosno u više navrata antikardiolipinska tijela su mi bila povišena što utječe na zgrušavanje krvi. Nije rečeno da bi se nešto desilo, a čisto iz preventivnih razloga stavljena sam na heparin u 20 tjednu trudnoće. Inače kad je riječ o trudnicama koje su uspjele zatrudnit potpomognutim metodama oplodnje, obično nakon pozitivne bete kreću s heparinom. Ja sam morala ganjati doktore, uputnice, nalaze i tako se to oteglo do 20 tt.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

čestitam lo! baš mi je drago da je sve prošlo ok

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •