-
Ishrana dojenih jednogodišnjaka
Zanima me da li ste naišli na neki tekst koji se bavi problematikom iz naslova. Najveće nedoumice imam oko toga kolike su potrebe za mesom i mlečnim proizvodima. Moja mačka relativno dobro klopa voće, povrće i žitarice, ali su količine mesa koje pojede smešne, takođe ni žumancetom nije oduševljena. Hemoglobin joj je na granici, pa bih ja da ga malo popravim da ne sklizne u anemiju. Takođe kravlje mleko ne dajem, računam da nije ni potrebno, a što se tiče mlečnih prerađevina jogurt i sir joj serviram 1-2 nedeljno. Nije baš oduševljena time, pa ni ja ne nudim često. Možda bi trebalo? Čime ste se vi rukovodile pri sastavljanju jelovnika za malo veće sisavce?
Ukoliko tema nije na pravom podforumu, molim prebacite je.
-
mi isto još cikimo,a sa dohranom smo kako koji dan uspješni. Počeli smo sa kravljim mlijekom ono masno od 3,2mm, prokuhano kao obrok obično bude za večeru (griz,palenta,udrobljeni keksi itd),a jogurt i svježi sir češće za doručak i to u kombinaciji najčešće sa bananom i keksom ili jabukama,ili nekim trećim voćem. ponekad prođe i kombinacija palente i sira ili jogurta,to čak znam i kao ručak joj ponudit.
Sa mesom smo do nedavna imali drame al eto uspjelo je i to proć. Ručak sa mesom izgčeda otprilike ovako : riža sa tikvicama i kuhana puretina/piletina, juhica sa mrkvom krumpirom i mesom od kojeg se juha kuhala /teletina,junetina,piletina..onako ugušće. Konkretnu količinu koliko mesa bi dijete trebalo pojesti ne znam ,kod nas je u pitanju kolićina ajmo reć pol palca (mog)
-
Cijeli ovaj podforum je o prehrani djece, ima nekoliko topica o većoj djeci. Također, na forumu ima tekstova o prehrani.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma