Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: PRESTAJEMO. pomoć

Macak2

Početno PRESTAJEMO. pomoć

Od jutra sam u šoku! Zbog pojačanog rada štitne žlijezde moram početi uzimati tablete i prestati dojiti. Nemam prijelazni, rok, ne mogu čekati, jednostavno jutros dojili, nočas ništa. Beba ima skoro 9 mjeseci, ali ja ne znam što ću, tužna sam. No evo i pitanja. Kako zaustaviti dotok mlijeka, a da ne pijem tablete. Ginekolog mi je propisao Bromergon, ali kad sam pročitala nuspojave, prvi poriv je da ja to neću piti. Mogu li ja to regulirati izdajanjem, ono malo izdojim da popusti pritisak pa će se samo smanjiti. Ili baš moram to piti?
    Ne znam ni kako ćemo preživjeti noć bez cice. Mislim da ona voli jesti, nebitno cicu ili nešto drugo, bitno da nije gladna. Do sad smo samo jednu noć bili bec cice i nije bilo strašno, čak smo ju nahranili na žlicu. Tješim se, tješim, a plakala bih. Pomozite mi bar s odgovorom na pitanje. Hvala!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

najbolje je tako kako si i sama rekla, izdojiti tek toliko da popusti pritisak, stavljati hladne obloge, obloge od kupusa, paziti na eventualne kvrge...

mlijeko sigurno nece naglo nestati, nego malo po malo. ali ako nema potraznje, nece dugo ni ponuda.

no za problem sa stitnjacom mislim da mozes potraziti drugo misljenje, da cak i na ovom forumu ima cura koje su imale slican problem i nisu prestale dojiti jer su naisle na dobrog i informiranog lijecnika koji je imao na umu i dobrobit za pacijenticu i njezinu bebu.

ako pak stvarno nema druge mogucnosti, hej, nije ni to najgore, super da si lijepo i uspjesno dojila 9 mjeseci, to ti nitko ne moze oduzeti

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa zar je poremećaj uistinu tako strašan??

naime, i ja imam poremećaj štitnjače koji mi je dijagnosticiran kad je zara imala samo 3 mjeseca. također mi je bilo rečeno da od sutra moram piti lijek, što znači odmah prestati s dojenjem.

ja sam prvo sat vremena plakala, a onda se primila telefona i našla drugog endokrinologa - a kod njega je priča bila potpuno drukčija, tako da ja još uvijek dojim svoju dvogodišnju curicu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

no za problem sa stitnjacom mislim da mozes potraziti drugo misljenje, da cak i na ovom forumu ima cura koje su imale slican problem i nisu prestale dojiti jer su naisle na dobrog i informiranog lijecnika koji je imao na umu i dobrobit za pacijenticu i njezinu bebu
    evo pisale smo u isto vrijeme

potpisujem.

ja sam definitivno našla takvog liječnika i neizmjerno sam mu zahvalna.

bez njega, moja zara bi vjerojatno bila otkinuta s cice s 3 mjeseca, a i ja bih bila potpuno krivo liječena :/

Macak2

Početno

Meni štitna previše radi, tj. imam pojačan rad štitne žlijezde. Dobila sam piti athyrazol, a on se apsorbira u mlijeku. To mi je sve dala dr. opće prakse, kod endokrinologa nisam ni bila. Surfala sam po internetu i za moj poremećaj propisuju ovakav tretman. Pa sad više nisam sigurna. Meni to stvara teškoće u životu, premršava sam, stalno umorna, živčana...
    Tako da bih ja to liječila i popravila stanje prije nego se vratim na posao.
    Sinoć smo pregrmile bez cice. Kad se probudila popila je sok, bez plakanja i odbijanja, ko' da se ništa nije promjenilo. Kasnije je završila kod mene u krevetu i nije ništa tražila. Ona već neko vrijeme ne pokazuje zanimanje za cicu preko dana. Uzme, povuče dva puta i pljune van, ako ju pokušam vratiti otima se koliko god može. Ali ja sam u šoku, juče sam se isplakala ko kišna godina, pa me danas mama zivka svakih 5min: jesi dobro?
    Izdajanje mi nije problem, pa bih pokušala bar bez tih tableta. Evo desnu dojku nisam dirala 24h i još nije puna, lijevu sam izdojila i sad je ok. Jedino ne kužim kupus?

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj ijelic prvotno napisa
    Jedino ne kužim kupus?
    Oprosti, znam da ti nije lako, ali recenica ti legendarna... Kupus se (po narodnoj medicini, a cula da funkcionira) kao oblog koristi kod prestanka dojenja, da bi sprijecio stvaranje mlijeka, upale i ostale popratne efekte.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

To mi je sve dala dr. opće prakse, kod endokrinologa nisam ni bila.
    hej, pa nije to za zezati se!!!

obavezno idi endokrinologu na pregled, ne možeš tako nešto liječiti kod liječnika opće prakse!

(btw, i meni je u početku dijagnosticiran pojačan rad, da bi se nakon nekoliko mjeseci vidjelo da se ustvari radi o preslabom radu štitnjače...)

Macak2

Početno

Kazu da je moguća nuspojava uzimanja lijekova za zaustavljanje rada štitne njen preslab rad. Kako da dođem kod endokrinologa?

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

traži od dr. opće prakse uputnicu za pregled kod specijalista endokrinologa.
    stvarno je nesmotreno od doca da te već na to nije sam(a) uputio(la).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kazu da je moguća nuspojava uzimanja lijekova za zaustavljanje rada štitne njen preslab rad
    kod mene to nije bio slučaj jer nikad nisam ni počela uzimati lijekove za hipertireozu.

išla sam svakih mjesec dana na kontrolu kod endokrinologa, bez da sam pila lijekove, jer smo željeli što duže održati dojenje (a ja, srećom, nisam imala nikakvih poteškoća).

priča je kod mene tekla tako da sam vjerojatno godinama imala vrlo blagu hipotireozu koja nikad nije bila dijagnosticirana. trudnoća i porod izazvali su jednu veliku zbrku hormona koja je u početku izgledala kao hipertireoza, ali kad se organizam malo smirio, opet je do izražaja došla hipotireoza.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa

obavezno idi endokrinologu na pregled, ne možeš tako nešto liječiti kod liječnika opće prakse!
    Apsolutno!!!

dorena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

slazem se!!! lijecnik opce prakse nije kompetentan uopce propisivati tu terapiju bez nalaza specijaliste!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •