Htela sam pitati za savet... moja cerka je nedavno napunila 13 god. i jos nije dobila prvu menstruaciju , ona inace ima dijabet i ide na pola godine ide na pregled .. tamo se prati i njen pubertet .. ona je viskoka otp. 165-170 i ima 53kg .... doktorki je cudno sto jos nije dobila i njena doktorka kaze da je ranije prosek dobijanja bio sa 13 god sto mi je ok ali i da sad je prosek sa 11.5 god ... ja mislim da je ok sto jos nije dobila ali doktorka kaze da nije ok... jedna njena baka dobila je sa 13-14god a druga sa 12 a ja sam isto sa 13 uglavnom je takav porodicni prosek , sve njene drugarice su dobile, a ona ne i njena doktorka kaze da ako ne dobije za 6 meseci mora ici na neke preglede i mislim da se ona jos vise uplasila toga kao sto je i mene strah da nesto nije ok ...
primetila je da ima tragove tkz. 'sekreta' i to traje otprilike 3 meseca ... ona se izuzetno zdravo hrani sto me tera da mislim da je razlog ranog dobijanja brza hrana..
Ima li to kakve veze i ako ne dobije sad vec za 3 meseca kako da kaze dokrorki da ima taj takozvani 'sekret' ako moze nekako malo strucno posto ni njoj nije lako... inace na njenim nalazima pise da je velicina grudi B3-4 i ako se po malo pomera a sto se tice maljavosti nju je to krenulo pre oko 1 god dok je kod njenih drugarica bilo mnogo ranije kako ona kaze .. ako moze neko iskustvo isto mnogo bi mi znacilo ..
Hvala unapred..