MOja kćer će za 10-tak dana napuniti 13 god. Visoka je 158 cm, a teška 59kg. Već 2 god je u pubertetu, te se stoga, baš i ne slažemo."Bijelo pranje" ima oko 1,5 god, od kada joj se i grudi naziru. Ima stidne dlake. Jako je "dlakava" po rukama i nogama. Dlačice ispod pazuha su blijede i skoro neprimjetne. Akne su joj se pojavile prije 1god. Prije 3,5 mjeseca, po aknama sam posumnjala da je dobila 1. mengu, ali na njenim gaćicama nicam ništa primijetila, pa sam pomislila da je uzrok tome zapostavljanje higijene-opomenula sam je, a ona se malko zacrvenjela.... Mjesec dana kasnije, bili smo na selu, gdje, zbog njoj zastrašujućeg izgleda sobe spavamo u istom krevetu. Tu sam, jedno jutro, primijetila tačkicu krvi, no ovaj put nije bilo nikakvih drugih naznaka menge, te sam pomislila da je u pitanju neka ranica....Mjesec dana kasnije, ponovno sam primijetila promjenu na aknama, kao i to da su u korpi za vš ne pojavljuju njene gaćice. Tako sam malo prošnjuhala po njenoj sobi i u putnoj torbi, u ormaru pronašla njene prljave, tj. "krvave gaćice" od proteklih nekoliko dana, kao i improvizovane uloške-papirne maramice i toalet papir. Razgovarala sam sa njom, a ona mi je sve priznala...........

Sada vas molim za savijet: Koje uloške kupiti i na koji način obaviti tu kupovinu? Smije li koristiti tampone(mini)? Da li kupovati neka posebna srtedstva za ublažavanje bolova, te kako razgovarati sa mužem o tome, jer je naš planirani odmor upravo u vrijeme kada bi trebala dobiti, a sa mengom joj neće biti lijepo na moru, jer se ne može kupati..... Također želim pitati za prijedlog o tome kako izgladiti odnos sa kćerkom. Ukoliko će pomoći, reći ću nešto o mojoj kćerki: Ona je prilično stidljiva, voli red i disciplinu, ambiciozna je. Sa mnom ne razgovara o svojim intimnim problemima-nikada. Molim za pomoć!!!!!!!!!!!

Hvala unaprijed...