-
Pretplate na časopise ?
Nemam pojma kako da pametno sročim naslov , ali radi se o sljedećem:
PLatila sam pretplatu na jedan stručni časopis za godinu dana.
U međuvremenu sam shvatila da sve to što tamo piše na netu nađem besplatno , a 1300 kn godišnje mi je puno. Moram napomenuti da nisam potpisala nikakv ugovor ni išta slično, samo platila po predračunu.
Prošla je godina dana , oni su meni nastavili slati časopis.
Sad traže da im platim .Moram li ?
Mogu li im vratiti neraspakirane časopise ?
-
Da li negdje na predracunu pise da ako ne odjavis pretplatu moras platiti nerednu godinu?
Do sad su ti vjerojatno poslali jedan ili dva broja iz tekuce godine i neces ih morati platit.
napisi im e-mail u kojem ces objasnit da vise ne zelis primati casopis i to je to.
-
Ne moraš.
Pošalji im pismo s obrazloženjem da nisi produljila pretplatu i s kojim razlozima. Možeš im vratiti časopise, ali ti nisi tražila da ih oni šalju. Ako budu izričito tražili, pošalji im ih natrag. Ne vidim razloga da trošiš i na poštarinu, ali ako želiš baš biti fer, možeš tako...
Mi smo imali sličnu situaciju prije koju godinu, u Hrvatskoj (nisu bili časopisi iz inozemstva) - mm je imao pretplatu na jedan časopis za svog nonića. Kad je nonoć preminuo, nismo produljili pretplatu, ali ih jesmo obavijestili. Ipak, trebalo im je neka 3 mjeseca da shvate da nismo produljili pretplatu i podsjećanje da smo je otkazali. Mislim da im nismo vraćali časopise koje su nam poslali (3 broja). Pitat ću muža da budem sigurna. Nismo ih platili.
-
Meni su napravili to isto (doduše za Cosmo).
I dok sam reagirala, pa mi oni odgovorili već sam dobila tri nova broja.
PA su rekli da ih moram platiti (po punoj cijeni, ne po pretplati), nema vraćanja. Nakraju sam platila pretplatu za cijelu godinu.
-
Evo, pitala ja muža - kaže da je ipak platio ta tri broja koje su nam poslali po isteku pretplate, ali samo to što smo dobili. Radilo se o časopisu "More".
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma