http://www.vecernji.hr/vijesti/sedam...-clanak-135540
Dragi svi,na VV-u „su zadovoljni“
u Rijeci „situacija nije ni katastrofalna ni izvanredna“
„na SD imaju 55 trudnoća nasuprot 59 godinu prije toga“
Apeliram na vas da dođete na Plitvice i pokažete da vam smeta lažiranje statistika koje će se tamo dogoditi.
Jer NITKO se neće zauzeti za vas. Doktori šute ko ribe – pogledajte što su samo izjavili za novine o rezultatima provedbe zakona. Nema TKO govoriti za vas ako se vi ne pojavite i ne pokažete da vas se zakon tiče. Nema tko reći
„A gdje sam ja, otkazani postupak jer nisam imala ništa za transfer a pikala sam se hormonima?“,
„A gdje sam ja, koka od 40 ali još uvijek nesem više od 3 jaja!“,
„A gdje sam ja, čovjek koji mora proći svaki put punkciju testisa, da bi mi šanse smanjili za pola jer se mogu iskoristiti samo 3 jajne stanice!“
„A gdje sam ja, s nekvalitetnim zamecima iz nepoznatih razloga – ja neću bit proglašena iznimkom jer ne spadam ni u jednu kategoriju, ali meni TREBA više od 3 j.s.!“
„A gdje smo mi, koji ni kod oplodnje SVIH jajnih stanica nismo došli do više od 2 zametka!“
„Ja sam ona kojoj ne treba promjena zakona, ali znam koliko neplodnost bori i protestiram protiv jednoumlja i političkih statistika!“
„Ja sam ona koja se boji trojki, jer ja i moja djeca će snositi posljedice a ne vi!“
„Ja sam ona koja zna koliko mojih suborki i suboraca pati zbog zakona!“
„Ja sam mogla biti jedna od pogođenih, ali nisam samo zato što sam imala sreće. “
„Ja idem van i masno plaćam zato da se ne moram mučit po ovom zakonu, ali što ako mi ne uspije? Morat ću se vratit ovdje.“
Ako ne dođete na Plitvice zbog inercije, nezainteresiranosti, lijenosti ili straha, onda ovakav zakon i zaslužujete.
Ako pacijente ovakav zakon ne smeta, zašto ga uopće mijenjati?
Ako 90% pacijenata šuti baš kao i njihovi doktori, zašutit će i onih 10% koji su se do sad usudili buniti u svoje ali i vaše ime.
Ako mislite da je novi zakon samo još jedan križ koji morate šutke podnijeti u ovoj borbi ili ako će vaše negodovanje biti izraženo samo unutar obitelji, svoja 4 zida, ili čak niti među svoja dva vlastita uha jer treba misliti pozitivno, onda se nosite s ovakvim zakonom sami i izolirani, ali to je vaš IZBOR a ne SUDBINA.
A ako želite biti tvorci vlastite sudbine, dođite na Plitvice i recite ministru „Ja tvoj zakon osjećam na vlastitoj koži – pogledaj me u oči dok lažeš – ja nisam statistika, ja sam osoba od krvi mesa boli i nadanja, ja PATIM zbog tvoje gluposti.“
To možete samo VI. Ne novinari, ne doktori, ne tamo neke rode ili babe. Samo VI, mali pogođeni ljudi bez predstavnika. Sad ili nikad.
U Plitvicama se odlučuje o sudbini zakona – o vama i vašoj djeci – ne tamo nečem dalekom i apstraktnom. Oni koji nešto mogu - Josipović, stranke koje se zalažu za promjene zakona i Ustavni sud čekaju samo statistike. Poslije Plitvica više nema plakanja. Poslije Plitvica postoji jedino Europski sud za ljudska prava na čiju se presudu čeka 7 godina. Možete li toliko čekati???
PS. Prozivanje nije moj stil. Duboko mi je odurno prozivati. Ali kažem vam, apatija je zarazna. Ako želite da vam netko pomogne, prvo morate pomoći sebi. Pokazati barem interes. Onda će vam se pridružiti i drugi.
A ako iz objektivnih razloga ne možete ići - posao, financije, mirovanje itd - onda možete poslati pismo medijima koji će tamo biti objašnjavajući zašto niste mogli biti tamo i reći svoje a) b) i c) protiv zakona i lažiranih statistika.
Možete se prije svega INFORMIRATI.
Možete se pridružiti akcijama u Zagrebu.
Možete aktivirati svoje bližnje koji vas podržavaju i proživljavaju vašu bol s vama.
Možete pričati s pacijenticama iz čekaonice i objasniti zašto je važno da se SVI dignemo.
Možete izaći iz ormara, napisati svoju priču, ogoliti svoju intimu.
Možete djelovati na tisuću raznih načina koji ne koštaju ništa osim malo vremena i dobre volje.