Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 129

Tema: davanje novca sestri koja iznosi bebu??

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno davanje novca sestri koja iznosi bebu??

zanima me jel ste svi dali novce sestri koja vam je donijela dijete? mislim čujem da to svi rade iako mi nije jasno zašto. obična sestra koja nije ni porodila ženu npr. samo se potrefila taj dan tu i donijela ti dijete da ideš kući. čemu onda pare? meni to strašno izgleda kao da joj plaćam što mi daje moje dijete. naime moj je tata prirpemio veliku svotu novca za sestru kad me iznjela i sestra se zaznula kad je rekla da kao tko se još raduje ženskom djetetu kao jel on lud? i moj me stari uzme i samo se okrene :D mislim ja ne vidim poantu u tome "običaju" davanja novca kad ti donose tvoje dijete. i koga god pitam svi su dali određene svote jer je "sramota" to ne napraviti. ja se baš mislim, kad budem još malo trebala rodit nisam u najboljoj financijskoj situaciji da guram pare po džepovima samo zato jer se to očekuje. šta vi kažete na to? jel to opravdano ili nije? i s kojom svotom se treba moj muž pojavit?
    Posljednje uređivanje od Frida : 13.05.2010. at 20:02 Razlog: korišnje riječi koje nisu primjerene forumu

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ne znam otkud si, nije ni važno
    ja sam slavonka i mi dajemo kapom i šakom, ne razmišljajući o nekoj logici
    i tetama u vrtiću (opirale se one ili ne ) i učiteljicama cvijet/će na kraju godine i tako.. svašta nešto
    kad sam rodila prije 7 godina muž je s pune dvije vrećice stvari počastio ekipu s poroda, a kad je došao po nas,
    meni je donio cvijeće, a sestri koja mi je šatro pokazivala kako se široko povija, presvlači, njeguje pupak (ukratko na odlasku)
    neku bombonjeru, kavu, što li..
    ne kao nagradu za njen trud (neš ti snijet 4 kile djeteta dolje )
    nego onako, dobio sam kćer, častim cijeli svijet!
    za lovu sestri ČAK ni ja nisam čula

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja to u životu nisam čula, niti da se radi, niti da to postoji, ma ništa slično.
    Ne kužim niš????!!!!

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Vidim da mi AdioMare uletila, ma drugo je ako netko želi počastiti osoblje bombonjerom, kavom, sokom,..., ali za nekakvo obavezno davanje novaca sestri stvarno nikad čula.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Bila je jednom slična tema.
    Nisam ni prvi, ni drugi put davala nikakve novce i ne namjeravam to ni treći put!
    Ja isto ne kužim ćemu to i zašto to ljudi rade. Te sestre rade svoj posao za koji su plaćene i ne vidim zašto bih ja sada njima još nešto trebala davati...
    Isto tako ni onima koji su me porodili jer i oni rade svoj posao. Ne kužim te balkanske fore!
    Posljednje uređivanje od ana.m : 07.05.2010. at 11:44

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ha?! Prvi glas!

Jedino sam u VŽ rodilištu vidjela da donesu kakvu slatku sitnicu. To mi je ok, onda si sestre na odjelu to podijele. Pretpostavljam.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Niti ja za ovo nisam čula i sad kad čujem zvuči mi koma.
    Ja se i inače ježim na takve priče kad se kao "mora" nešto davati doktorima, sestrama. Prihvatljivo mi je jedino kad nakon određenog postupka ili boravka u bolnici ili štogod ti odlučiš nekome dati neku sitnicu (tipa bombonjera ili slično) zato jer smatraš da se ta osoba posebno potrudila i zaslužuje mali znak pažnje.
    Moj je muž kad je došao po nas u rodilište dao toj sestri koja predaje bebu kavu i čokoladu - dao je njoj jer jednostavno ona je jedina bila tamo. Ja nisam ni znala da će on bilo kome bilo što donijeti i sjećam se da mi je na kraju bilo bez veze što je to završilo kod te sestre koju sam prvi put vidjela kad smo izlazili iz rodilišta - ako smo već nekome nešto davali rađe bih to bila dala sestrama koje su u toku prethodna tri dana stvarno brinule o nama i pomagale nam kad je trebalo.
    Ali davanje bilo kakvih plavih koverti sestrama ili doktorima - jao odmah sam se unervozila.

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

MM je pri izlasku iz rodilišta donio sestrama vrećicu s kavom, čokoladom i sl. U istoj bolnici sam i čuvala trudnoću, a sestre su bile i više nego ok.
    Sok iz vrećice je dao portiru koji ga je pustio s autom blizu rodilišta jer je portir rekao da je žedan
    Posljednje uređivanje od kajsa : 07.05.2010. at 12:28

boškarin avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

I ja pvi put čujem za takvo nešto.

.kala. avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

ne da nisam dala novac, nego mi niti na pamet nije palo takvo što...a i prvi put čujem za ovako nešto...

bit će da je ovo jedan novi model borbe protiv korupcije...

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Čula sam... i doživjela. Jedna od mojih cimerica iz rodilišta je baš na telefon pričala mužu kako neka ne zaboravi uzeti 'onih 200 Kn za sestru' kad bude dolazio po nju i bebu. Ajde, mislim, ok kava i čokolada ako si baš bila zadovoljna sestrama pa ih želiš počastiti, ali lova...

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Mi smo sva tri puta donjeli kavu i bombonjeru.

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ni ja nisam čula. mm donio, mislim malu bombonjericu ili kavu ili čoksu i to mi se čini samo drugi put. ne sjećam se! onda smo skužili da je i F i I donijela ista sestra, pa nam je bilo drago. meni je to glupost!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

I mm je donio slatkiše i kavu kad je došao po nas u rodilište. Novce nismo davali niti bi mi tako nešto palo na pamet...

Lucija_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

ja sam cula za taj obicaj jer mi netko iz obitelji radi u bolnici i jednom smo imali "raspravu" o tome kako mi mladje generacije ne postujemo obicaje, tipa to se daje za srecu, bolje da nestane selo nego obicaji i nesto u tom stilu itd....ja isto ne razumijem taj obicaj ali doticni stariji se tome cude.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

moj brat je u Šibeniku sestri koja je donijela dijete dao cvijeće i bombonjeru (možda i kavu, ne sićam se), MD je u ZG donio meni ruže i nikom više ništa.

acqua avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Mi nismo dali ništa! Zanimljivo je da sestru, koja je donjela mm dijete, ja u 4 dana boravka u bolnici nisam vidjela! Tko si ti i zašto bi se sad tebi davala čokolada/kava a kamoli novce?!

crnka84 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

za novce nisam cula, ali bombonjere, cvjeće, kava i sl. to je kod nas opod "normalno" iako meni je to bezveze....al eto MM je kad sam rodila donio mezu i piće za cijeli odjel ( tj. sestre i doktore ) i kad smo izlazili donio je sestri koja je iznjela malisu bombonjeru i kavu.......

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

ne pada mi na pamet nikakvo davanje novca niti sam kad čula za nešto slično

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Lucija_Zg prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam cula za taj obicaj jer mi netko iz obitelji radi u bolnici i jednom smo imali "raspravu" o tome kako mi mladje generacije ne postujemo obicaje, tipa to se daje za srecu, bolje da nestane selo nego obicaji i nesto u tom stilu itd....ja isto ne razumijem taj obicaj ali doticni stariji se tome cude.
    Ma nema frke, neka oni nama pri izlasku daju 100 eura "za sreću". Primam odmah.
    Ispada da je sestra koja "predaje bebe" najbolje plaćen posao. Koliko beba preda dnevno? Toliko niti kirurg ne dobije mita.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Ma nema frke, neka oni nama pri izlasku daju 100 eura "za sreću". Primam odmah.
    Ispada da je sestra koja "predaje bebe" najbolje plaćen posao. Koliko beba preda dnevno? Toliko niti kirurg ne dobije mita.
    Pa bit će istina, jer u toj sobici gdje se oblače bebe je jako puno poklona. Što je unutra, nemam pojma, ali ako je u pola lova, hej!

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja sam se u vinogradskoj toga nagledala
    bilo mi je donekle logično kada bi se dalo nešto sestrama kada izlazi žena koja je dugo čuvala trudnoću, praktički se sprijateljiš s njima, ali za ostale mi je skroz bezveze.
    ja sam dugo bila u bolnici, pa nisam ništa dala

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

hm, ne znam...mislim da se to jako preuveličava

da ih zbilja darivaju šakom i kapom tukle bi se oko toga koja će kada iznijeti bebu (karikiram ofkors)

mara68 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ne znam, možda sam ja čudna, ali meni su ti formalni pokloni totalna glupost. Zašto bi dala poklon sestri koja je moje dijete uzela na par minuta i zaboravila na njega i mene za isto toliko! Ja sam kupila dva poklona i dala ih curama koje su bile sa mnom u sobi jer su mi puno pomogle. Obje su rodile drugo dijete, ja sam bila totalno izgubljena prvorotkinja, a one su mi bile velika potpora oko dojenja. Sestre su samo ulazile u sobu kao furije, a dok su mi davale antibiotik u venu dogovarale se koja kuha kavu i slično. Da mi je neka od njih imalo bila draga i simpatična, da me pogledala u oči i pomogla mi oko bebe kupila bih poklon i njoj, ali nažalost ništa...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Meni je to totalno bezveze, ali kad su mi u bolnicu donijeli kavu ( jedan pakung) ja sam to dala teti kuharici koja je tjedan dana svako malo nama caricama donosila čaj i to onaj dan kad sam išla doma. Drugi nitko ništ nije dobio i nebu.

inikaaaaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

logičnije bi mibilo dati nekaj doktoru koji mi bude na porodu , ili primalji kad smo već kod nekih darivanja.. al pa ovo mi je malo stupid , ne?!

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

biće da je začetnica teme iz Bosne, jer je to u nas uobičajeno
    u HR izgleda nije (sudeći po začuđenim postovima)
    običaj je da se da neka manja svota, zarad zdravlja i sretnog početka
    koliko ja znam ne daju se veliki iznosi
    ko nema ili ne želi ne daje novac, niko ne uslovljava ništa

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mm je donio kavu i čokoladu .

no ja sam napomenula da je to za sve sestre s odjela. (ne nije bilo životinjsko carstvo i 10 dkg kave XD )

lillifee avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

ja sam prvi put primalji poklonila cvijet, jer mi je porod "ucinila" dobim provodom nasmijavala me, drzala za ruku, pricala....ma bila je super. jednostavno htjela sam joj pokazat nekom gestom da sam joj zahvalna na svemu. drugi put nisam i niti mi to nije palo napamet. bili su mi svi super i sve je bilo kako mora biti, ali nismo nosili nista. btw. NIKAD mi nije palo napamet da nekom ljecniku, sestri...dajem novac, to im je posao koji su odabrali i za to su placeni.

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

mm donio košaru sa slatkišima. Lova ne, baš bezveze. Ali košara je bila za cijeli odjel a ne za jednu sestru koja nam je predala dijete - pa nisam je ni vidjela dok mi nije dijete predala. Šta ja znam.... nije mi to baš neka fora, da imam puno love možda bi i bila ali ovako....

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Hej ljudi vidim da se rasprava rasplamsala. nisam iz Bosne iz Hrvatske sam. ma radi se o tome da su svi koje ja poznajem u mojoj okolini davali novce sestrama negdje oko 500kn minimalno. sad , ne govorim ja o darežljivim poklonima koje ti želiš nekome uručiti iz neke zahvalnosti il tome slično. jer recimo događalo se da te kasnije ogovaraju i poprijeko gledaju ako ne ne vide neku vrećicu u ruci ili im ništa ne doneseš. znam to iz iskustva. pa pitam jel ste se i vi s time srele jer ne želim ispast neka sad škrtica jer se ne radi ni o čokoladi ni cvijeću ako treba već čisto ne razumijem zašto su ljudi navikli sestre na to da je to sad postalo očekivano? i ja bih bez razmišljanja nekome nešto poklonila tko je to zaslužio i pomogao mi. i te kako, ali da dajem novce i neke skupe poklone ženi koja mi iznosi dijete da ga mogu nosit kući mi je idiotizam. eto sorry ako se netko uvrijedio al jednostavno to ne razumijem .

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

e da još nešto, ne mogu se one tući oko toga niti ne moraju. znam da imaju neki svoj "dogovor". nijedna ne ostane uskraćena pa se ne brinete za njih:D i naravno da ti ništa ne moraš ako nećeš al eto ako se slučajno opet tamo porodiš jao si ga tebi :D šala mala. ja sam samo ostala paf kad sam pitala ljude u vezi toga i svi se čude pa šta je meni kako ja to ne znam? i kakvo je to pitanje uopće i da je to sasvim normalno. e sad te gluposti kao za sreću mi ne idu u glavu isto? ma meni ništa nije jasno:D u biti jasno mi je. ako ne budem dala budu mi rekli dabogda ovo il dabogda ono pa sam nadrapala...:D ima i tu neke logike:D

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Neila prvotno napisa Vidi poruku
    jer recimo događalo se da te kasnije ogovaraju i poprijeko gledaju ako ne ne vide neku vrećicu u ruci ili im ništa ne doneseš. znam to iz iskustva.
    Pa kaj te boli briga tko te ogovara ili ne u trenutku kad izlaziš iz bolnice?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ha, nek meni daju 500 kuna za srecu! Koje gluposti i kao sto sam vec rekla, glupe balkanske fore!! Pa svi ti ljudi su tamo placeni za to sto rade. Kao i uciteljica u skoli, sluzbenik u banci, na posti, teta frizerka, serviser bilo koje vrste. Je li mi placamo zdravstveno, dopunsko zdravstveno? Sve mi to debelo placamo, uzimaju na gdje stignu i jos bi trebalo davati ovak neke nebuloze. Kaj je ona napravila da zaradi 500 kuna? Obukla je moje dijete, ma daj? Pa mogu si ja sama obuci bebu i uzeti je i odvesti doma. Jos djele i glupe savjete u vezi AS a mi bi to trebali nagradtiti. Cast iznimkama, ali i ne samo rade svoj posao, mozda malo bolje nego neka njena kolegica. Neka se nitko ne uvrijedi, ali ja to ne mogu shvatiti. Po meni je to cisti debilizam!

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

I fakat, zaboli me uvo sta ce netko misliti! Nije me briga kaj mi susjeda misli, a kamoli neka sestra koju mozda vise nikada necu vidjeti. Neka misli kak je recesija i kak ljudi nemaju love za takve bedastoce iz proslog stoljeca.
    Posljednje uređivanje od ana.m : 07.05.2010. at 21:57

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Pa kaj te boli briga tko te ogovara ili ne u trenutku kad izlaziš iz bolnice?
    x

500 kn

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

nikad cula. nisam sve citala... ja sam sestra i vise puta su mi gurani novci u džep, al nikad nisam uzela, samo su me doveli u neugodnu situaciju. ne volim bas ni ostalo djeljenje sakom i kapom jer je onda bed ovim siromasnima koji nemogu dat pa daju valjda zadnje novce za kavu.. a onima koji vole davati nama, izbacite bajadere em su skupe i bezveze. imate pametnije stvar za trosit, mi dobijemo placu kao i svi ostali.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

e, i da, ja sam prvi put dala, tj mm je donio sltkise sestri koja me porađala, jer mi je bila predivna - Karmela -. a drugi put nismo nista cini mi se.

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je dijete iznijela sestra koja se sprdala mojim pokušajima da dojim svoje dijete, mogla je dobiti samo batina, novaca nikako

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja sam čula (štoviše moja baka je duboko uvjerena da "je to red" i nekoliko puta je to pripomenula MM-u, da ne zaboravi).

Mi smo ovaj put nosili sestrama tortu (jer je slučajno tako ispalo), kavu i bombonjere. Jer su bile prekrasne i pune podrške, ne jer smo "morali".
    Prvi put na SD nisam ništa nosila, jedva sam čekala da uteknemo.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Za davanje novaca nisam čula, barem ne sestri koja iznosi dijete. MM i moji roditelji su nešto pripremili za sestru, mislim kava, bombonijera, uglavnom sitnice. Nisam dopustila da u rodilištu ostave jedan jedini bombon. Nisam ni ja uzimala baš ništa što me je dočekalo u bolničkoj sobi u ladici za rodilje (gačice, ulošci). Jedva sam čekala da odande uteknem, baš kao i Icyoh. Da su se ljepše odnosili prema meni, počastili bi ih kolačima, kavom ili nekakvom sitnicom, no budući da sam prošla pakao, nikome ništa!!! Mislim da inače u životu nisam škrtica, dapače, uvijek od srca počastim, ali u slučaju rodilišta bila sam ogavna. Vaše neću, a svoje ne dam.... samo me pustite da uzmem dijete i da odem svojim putem....

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Jao što ja mrzim tu rečenicu "Red je!". Mislim di to stoji da je bilo što red?????? UH! I obično se upotrebljava taj izraz baš za neke nebulozne primitivne radnje koje nijedna logika ni intelekt ne može objasniti, onda se bubne: "Pa red je!". Red je da ja na lotu dobijem 7! E onda bi bome i sestri dala lovu koja će mi bebicu predati.
    Nije red - i lovu ne bi trebalo davati, poklon da - ako je zasluženo, ako je sestra bila mrzovoljna, kritična i nestručna - nek bude sretna da niš ne dobije! Ali davanje poklona ne smije ići u pravilo jer ko što kaže mihim - neki nemaju pa im je neugodno, ali da to bude pravilo i da me poprijeko gledaju ak niš nemam u ruci - pa njih onda sram a ne mene!!! I što to mihim imaš protiv bajadera???? Šala - ali meni je to najbolji hrvatski proizvod! U prošloj trudnoći sam ih pojela sigurno 5 kg ako ne i više.
    ana.m - a kakve to glupe savjete znaju dijeliti u vezi AS? Baš me zanima - nije valjda da kažu da nije potrebna ili nešto u tom stilu?? Baš me zanima.

mara68 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    Ha, nek meni daju 500 kuna za srecu! Koje gluposti i kao sto sam vec rekla, glupe balkanske fore!! Pa svi ti ljudi su tamo placeni za to sto rade. Kao i uciteljica u skoli, sluzbenik u banci, na posti, teta frizerka, serviser bilo koje vrste. Je li mi placamo zdravstveno, dopunsko zdravstveno? Sve mi to debelo placamo, uzimaju na gdje stignu i jos bi trebalo davati ovak neke nebuloze. Kaj je ona napravila da zaradi 500 kuna? Obukla je moje dijete, ma daj? Pa mogu si ja sama obuci bebu i uzeti je i odvesti doma. Jos djele i glupe savjete u vezi AS a mi bi to trebali nagradtiti. Cast iznimkama, ali i ne samo rade svoj posao, mozda malo bolje nego neka njena kolegica. Neka se nitko ne uvrijedi, ali ja to ne mogu shvatiti. Po meni je to cisti debilizam!

Ne znam zašto postoje određena zanimanja za koja se podrazumijeva zahvaljivanje novcem. Ja radim u školi i roditelji mi broje kada idemo s klincima u kazalište i moraju (za svoje dijete!!!) platiti 35 kn, a ne da mi još daju lovu što sam dnevno 6 sati s njihovim djetetom ili da mi, ne daj bože, zahvale za to

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

A meni nije jasno ni zasto bi se poklono davali?

Ajd neko ko je dugo bio u bolnici, pa se sprijateljis sa osobljem.... Ali ovako, tri dana tamo, sve sestre sam uglavnom videla po jednom. Pa sta sad, kad mi prodavacica vrati kusur ja joj kupim poklon jer je lepo zbrojila? Ili da u banku nosim poklone jer mi uvek kazu stanje na racunu kad pitam?

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

A pa čovjek bi onda zaista na lotu morao dobiti zgoditak kad bi trebalo namiriti sva zanimanja - tete u vrtiću, učitelji, prodavači, konobari, frizeri, majstori, doktori......... svi su oni za nešto zaslužni.
    Ja dajem uvijek konobaru i frizeru - i to je to. Zašto njima dajem? Hmmmm, ne mogu objasniti, to su takva zanimanja- uslužna - no to budu mali iznosi a i rijetko idem i jednom i drugom tak da....

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj vissnja prvotno napisa Vidi poruku
    A meni nije jasno ni zasto bi se poklono davali?

Ajd neko ko je dugo bio u bolnici, pa se sprijateljis sa osobljem.... Ali ovako, tri dana tamo, sve sestre sam uglavnom videla po jednom. Pa sta sad, kad mi prodavacica vrati kusur ja joj kupim poklon jer je lepo zbrojila? Ili da u banku nosim poklone jer mi uvek kazu stanje na racunu kad pitam?
    Po meni pokloni - po zasluzi, meni je prvi porod bio koma i niš nisam davala (i to je bilo nešto jer da sam se zainatila išla bi do ravnatelja zbog životinjskog postupanja i dovođenja života-mog-u opasnost- iskrvarila sam na stolu a na moje vapaje sestra se derala na mene, dr je slučajno još jednom išao u vizitu - a nije trebao jer mu je smjena davno gotova bila - i hitno me operirao- već sam u komu pala, to je bilo 1997.g - Merkur), prije 3 god sam imala prelijep porod u Rijeci, postupali su sa mnom ko da imam debelu veze (a nismo nikoga poznavali i nemamo nikakvo zvučno prezime ni niš) i ja sam gotovo time bila šokirana - ono - došlo mi da im kažem:" Ej ljudi ja nisam ta za koju me smatrate!", imala sam osjećaj ko da kradem nekome identitet pa me tretiraju ko kraljicu - njima smo na kraju dali košaru sa poklonima. Ali sestri na izlasku nismo. I da - rekli su da to nismo trebali davati, da je previše. Uglavnom bili smo šokirani ljubaznošću i poniznošću! Takvi zaslužuju poklone a da zaista imamo veliku lovu ja bi i donirala njima da mogu kupiti...... štogod. Jer zaista zaslužuju.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja bih sve te poklone ukinula.

tj ja sam ih ukinula. ne prmam ništa, ostavljam ... pa su i onda naučili tom metodom. ( nije po knjigama, alo je učinkovito )

ne primam ni cvijeće ( nisam umrla)

ni cvijeće u teglama ( ne treba mi , krepat će )

a sad za kraj 4 srednje sam izrijekom zabranila bilo što materijalno, novčano, itd.

pa nek takakv običaj krene od mene... ježim se ogromnih buketa i naprđivanja koji je razred dao veći poklon, to mi je odvratno

a bome ne dam ni za poklon tetama u vrtiću

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

uuuu maria71 - al si stroga, ja ne - ja volim poklone i davati i primati, ali ne volim ni primat od bilo koga a ni davati bilo kome. A najviše mrzim poklone tipa "Red je" pa ti reda radi uvali neko smeće koje njemu ne treba, bolje je onda niš ne davati, ja kad dajem - dajem najbolje (što bi i ja poželjela) ali reda radi ne volim davati.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ma meni je to bezveze, gle prije je to bila knjiga i djeca su se potpisala i neki cvijetak utegli ( mama mi radi u školi- tegli ima za izvoz XD- cijeće je pokrepalo )

sad to stvarno postaje pretjerivanje... oni su mene pitali jel bih ja na 7 dnevno putovanje ?????????? ( ili što volim od nakita ?????? )

u ovoj krizi ? a znam da neki od njih nemaju novaca ... pa sam ja to lijepo zabranila , isto tako se ježim nošenja poklona doktorima.

u biti sam apsolutno protiv bilo kakvih poklona ( mmm je samoinicijativno odnio kavu i čokoladu sestrama, jer je znao da se mene pita da ne bi dobile ništa )

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •