bodo - slažem se. Mito se daje unaprijed da bi se nešto dobilo (bolje, brže, više, bilo kako...). Ako po završetku bilo koje usluge/ posla daješ osobi koja je to nešto napravila poklon pa čak i novac - onda je to oblik zahvalnosti i mora biti od strane davatelja od srca, a od strane primatelja bilo bi lijepo da to nije zahtijevao ili čak očekivao (dakle isto da pokaže zahvalnost za taj dar - ne MITO). Obično se i ne zahvaljuje onima koji očekuju poklon/novac jer takvi obično i ne zaslužuju zahvalnost i to se vidi/osjeti....
Ja volim darivati - pogotovo one koji to ne očekuju i često naletim na takve u životu. Naletim i na neljubazne, ti dobe jedno "Doviđenja" i hladno "Hvala"!
Ne vidim ništa loše u zahvalnosti i poklanjanju po završetku usluge - to nije mito.
Nikad me nitko nije ništa tražio da donesem što se tiče doktora/ sestara a ni drugih zanimanja.
Moj muž je išao prije par godina na jako zahtjevnu operaciju koja se izvodi jako rijetko i izvodi je kirurg do kojeg je teško doći na red. Na kraju je mm došao čak i brzo na red (bez ikakve veze) i čak su mu govorili da bi trebalo nešto platiti. On se nije obazirao, imao je mišljenje da je to upravo MITO i zašto bi plaćao ako ta operacija možda i ne uspije??? Na kraju je operacija bila uspješna, on se odlično osjećao - i na kraju zahvalio kirurgu. To nije mito i ništa nije promijenilo između kirurga i mm. Sve bi bilo isto i da mu je samo rekao "Hvala" ili ništa.... mogo je i ništa reći jer mu je posao da operira jel?! Al eto - neki iskažu zahvalnost neki ne - kako ko može i želi.