Quote Originally Posted by olja View Post
Ako se vec zubi pecate, to bi trebalo obaviti odmah po nicanju, cim potpuno iznikne grizna povrsina. Zalivaci se u tankom sloju nalaze na povrsini zuba, ali vazno je znati da se i oni vremenom trose i po rubovima razviju mikropukotine. Zbog toga su bitni redovni pregledi zalivaca, jer se moze desiti da zalivac ima ostecen rub ispod koga se formira kariozni proces.

Ja se ovog jako bojim, zato nismo dali pečatiti zube iako je zubarka preporučila. Meni se dogodilo na 2 donje šestice da sam imala mali karijes na zubu koji je popravljen i s vremenom mi se ispod plombe razvila upala u unutrašnjosti zuba pa mi je u oba zuba izvadila živce, a jedan zub sam izvadila cijeli jer mu nije bilo spasa. Zubarka veli da kako god se zub izliječi i zatvori plombom uvijek bakterije mogu naći put. Prema tome mi je logično i da se i kod pečaćenja može dogoditi isto.

Starija cura ima 7,5 , prvu minijaturnu plombicu je dobila na četvorki s 4,5 godina, i s 6 još jednu, ostalo sve je super. Mala ima skoro 5 i zubi su svi besprijekorni. Bojim se da bi pečaćenje moglo izazvati probleme na zdravim zubima.