Pokazuje rezultate 1 do 40 od 40

Tema: Utrogestan u trudnoći-kako ga maknuti iz uporabe

goa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno Utrogestan u trudnoći-kako ga maknuti iz uporabe

Pitanje za cure koje su ovo već prošle..Na utrogestanu sam od punkcije, moj dr. trudnoću broji od dana posljednje menstruacije, prema tome, ulazim u 12. tjedan. Na zadnjem pregledu mi je rekao da u tom tjednu počnem smanjivati dozu tako što ću jedan dan izbaciti jedan komad ujutro, 2. dan popodne itd. Inače, uzimam ga 3x2. Dalje je razgovor otišao u smjeru prenatalne dijagnostike pa sam ga neki dan nazvala da točno provjerim što i kako. Javila se sestra i kaže da je ovako u redu.Meni pak i nije neko smanjivanje sa šest na pet komada ?!
    Eto, molim cure s iskustvom da mi pomognu, kako je to kod njih išlo jer stalo mi je, naravno, da sve bude kako treba,da se ne zabrinjavam bezveze..

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Ja sam ti smanjila s 3x2 na 3x1 - tak sam uzimala tjedan dana, onda sam ih imala još pa sam uzimala 3 dana jedan ujutro i jedan navečer i onda sam još 2 dana uzela samo jedan navečer. A jesam napisala....

šniki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Meni ti je nakon 12tjedna potpuno ukinuo utrogestan, dakle nije bilo postepenog smanjivanja......

rozalija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ja sam koristila utrogestan 3*2 do ulaska u 14 tjedan i danas sam punih 14 tjedana i početkom 14 tjedna smanjila na 3*1 a dr je na kontroli prije 5 dana rekao da i dalje nastavim sa utrićima. Ali draga moja kod mene je u pitanju hematom koji je još prisutan pa možda zbog toga nastavak sa utrićima a i na zadnjem pregledu dr mi je rekao da još mrvica treba da mi posteljica bude potpuno formirana.
    Najbolje zovi Poljaka opet pa pitaj mada je meni jedna moja prijateljica rekla da je njoj dr Kuvačić rekao da se utrići 3*2 mogu uzimati do kraja 16 tjedna.

šniki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Ma baš tak,najbolje doktora pitati jer je sve to individualno......od slučaja do slučaja.......
    rozalija pusicu šaljem tebi i bebici da sve bude ok i da zločesti hematom ode ća!!!!

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Dobro pitanje..utrici me ubise zatvorom,moja snaha je u koristila utrice do 3eg mjeseca trudnoce,vjerujem da je meni jos rano pitati kad prestati, u Petak mi je bio 14dpt i beta 156,2. Goa kako to da racunas od zadnjeg dana M ako si radila ICSI kao i ja ? Kako onda ja da racunam ? Zadnja M mi je bila 01 Aprila, punkcija 20 Aprila, transfer 23 Aprila...od kojeg dana ja da racunam trudnocu ?

šniki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

diana ma od prvog dana zadnje menge računaj trudnoću......tako meni svugdje piše ( isto sam icsi radila)......znači po tome ti je sad 5+3( ak sam ja dobro zračunala)......sorry kaj upadam ovak
    a zatvor bu ti prošao......poslije buš ka.... ko grlica, ne brini......

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

diana, ako budes racunala trudnocu od 1. dana zadnje menstruacije onda ce ti plod, odnosno trudnoca prema UZ stalno kasniti 6 dana, jer si ocito toliko kasnije imala i punkciju (idealno bi bilo da je punkcija bila 14. dc). Zato bih ja od dana punkcije oduzela 14 dana i od tada racunala trudnoci.

rozalija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj šniki prvotno napisa Vidi poruku
    Ma baš tak,najbolje doktora pitati jer je sve to individualno......od slučaja do slučaja.......
    rozalija pusicu šaljem tebi i bebici da sve bude ok i da zločesti hematom ode ća!!!!
    Draga moja i ja tebi i tvojoj maloj princezi šaljem ogromn u pusicu i naravno pozdrav TM.Ti superrrrrrrrrrrr izgledaš ko trudnica, prekrasno.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

wow, stvarno pojma nemam...ja sam kontala da racunam trudnocu od dana punkcije, 20 April... hvala sniki i aurora znaci ja sam oko 5 tjedana...Utorak vadim drugu betu...18dpt

andreja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

ja sam utriće koristila do 20tt i prestala sam s njima odjednom,bez postepenog smanjivanja.

Kjara avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

uzimala do 13 tt i prestala bez postepenog smanjivanja, mislim da je tonili super napisala za postepeno smanjivanje

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Goa, prvo da cestitam (nikako da stignem do foruma...).
    Ja sam početkom 13tt uzela 3*1 dva dana i treci dan prekinula (tako sam shvatila dr.P kad mi je objasnio kako prestati).

Pozdrav...

goa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Cure, hvala na odgovorima, bila na putu pa tek sad vidim, zvala ja opet dr. i kaže do kraja 12. tjedna još 3x2, a onda svaki dan ukidati po jednu kapsulu dok napokon ne bude nula što jedva čekam, utrogestani su mi noćna mora!!
    Diana,meni dr. računa trudnoću od 1. dana zadnje menstruacije, to je , koliko sam shvatila, uobičajeno, mada mi je punkcija bila 15. dc.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Hvala goa, stvarno to nisam znala da se tako racuna, ja po mom racunam od dana punkcije...al dobro je imati vas curke ovdje U svakom slucaju zovem dr.p. sutra da mu prenesem novu betu (od danas), goa dali si ti vadila betu vise od dva puta? A kad se ide na prvi uzv ? Neplaniram ici u Split za uzv vec ovdje u Sa kod mog gineokologa, neznam sta ce dr. p. reci...

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj diana prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala goa, stvarno to nisam znala da se tako racuna, ja po mom racunam od dana punkcije...al dobro je imati vas curke ovdje U svakom slucaju zovem dr.p. sutra da mu prenesem novu betu (od danas), goa dali si ti vadila betu vise od dva puta? A kad se ide na prvi uzv ? Neplaniram ici u Split za uzv vec ovdje u Sa kod mog gineokologa, neznam sta ce dr. p. reci...
    ja sam isla na prvi UZV 14 dana poslije bete koju sam vadila 12. dnt. Kod mene se radilo o ET petodnevnih embrija.

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj goa prvotno napisa Vidi poruku
    Cure, hvala na odgovorima, bila na putu pa tek sad vidim, zvala ja opet dr. i kaže do kraja 12. tjedna još 3x2, a onda svaki dan ukidati po jednu kapsulu dok napokon ne bude nula što jedva čekam, utrogestani su mi noćna mora!!
    Diana,meni dr. računa trudnoću od 1. dana zadnje menstruacije, to je , koliko sam shvatila, uobičajeno, mada mi je punkcija bila 15. dc.
    Goa jel prestaješ kad taj dan napuniš 12 tjedan ili još ono 12+1,12+2...pa do 13???usput-meni je već muka od utrića-totalno te razumijem

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

meni niko nista ne govori o prestanku uzimanja utrica

MMK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

fato, ja sam 20+1 pa ih još pijem 3x1 ( imam lagane kontrakcije od početka i imala sukrvičast iscjedak od 6-10 sedmice)
    Divanović mi je čak rekao ( njemu odem sporadično na skrining) da bi ih on davao do 34-35 sedmice.

goa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj pčelica2009 prvotno napisa Vidi poruku
    Goa jel prestaješ kad taj dan napuniš 12 tjedan ili još ono 12+1,12+2...pa do 13???usput-meni je već muka od utrića-totalno te razumijem
    Evo ovako- trenutno sam 11+5, znači, u 12. tjednu. U subotu 12+1 izbacujem jednu kapsulu ujutro, u nedjelju jednu popodne, u ponedjeljak večernju, i onda opet okrećem na jutro do kraja. Znači, na 12+1 sam na pet komada, pa dan posli četiri, pa tri i tako dok ih više ne bude !!!
    Kad ovo pročitam, napisala sam kao da smo idioti , ali ja sam osobno prvi put dr. shvatila da onu kapsulu koju sam izbacila, vraćam opet u uporabu pa da ne zabrijete na isti način.
    I ono najvažnije- nisam imala krvarenja ni hematoma, znači, sve uredno pa mogu prestati!

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ne,ne...super si objasnila jer sam i ja u nedoumici kako prestati.Hvala

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj MMK prvotno napisa Vidi poruku
    fato, ja sam 20+1 pa ih još pijem 3x1 ( imam lagane kontrakcije od početka i imala sukrvičast iscjedak od 6-10 sedmice)
    Divanović mi je čak rekao ( njemu odem sporadično na skrining) da bi ih on davao do 34-35 sedmice.
    Kod tebe je slicno kao i kod mene. Od lijekova pijem 2x1 Apaurin 2mg, uzimam 3x2 vaginalno Utrogestan i jos uvijek uzimam i Dexametason 0,5mg, a Siofor se podrazumijeva u mom slucaju. Vjerovatno cu i ja jos dugo uzimati Utrogestan, samo ne znam hocu li vaginalno ili ce mi u neka doba reci da mogu i oralno. Moj dr. ionako meni nikad ne napise Utrogestan nego da uzimam Dabrostan 2x1 ali ja njemu uvijek kazem da uzimam Utrogestan. MMK kod kojeg si ti doktora inace, ja sam mislila kod Masica da idem, medjutim potrefilo se nekako pa idem gore na Ginekologiju kod dr. Basica, sutra cu otici i kod Jadranke Dizdarevic, da vidim kakva je i ona.

MMK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ja sam kod Mašića( otprilike svako 3 sed), bila sam kod Divanovića sa 13 sedmica, kada sam želila baš detaljan pregled, pa sam možda mislila otići ponovo oko 22 sedmice.

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Ja sam u ponedjeljak bila 10+6 tt i pitala doktora do kad s utrogestanima, rekao još tri tjedna do slijedeće kontrole, tad će biti nekih 14 tt!
    Pozdrav mojim proljetnim trudnicama!!!!! Pusa

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Znam da je malo off topic ali me zanima da li je vama koje ste trudne 3 mj. narastao stomak?Ja sam dobila oko2kg ali mi je narastao stomak i sve mislim da sam ustvari napuhana više od utrića jer mi sprječavaju probavu.
    Posljednje uređivanje od pčelica2009 : 14.05.2010. at 11:50

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

uh da vidis mene ja sam ti vec ko lopta medicinka. Dobila sam 2kg, ali mi je stomak ko da sam u 6. mjesecu. Nevjerovatno, ali ja vise nista ne mogu obuci od garderobe (btw u stimulaciji sam dobila 5-6 kg). Meni je dr rekla da jos mjesec daa uzimam utrice3x2, a onda jos 15 dana 3x1 i da pretsanem skroz. Helem, ispade to nekad u 5-6. mjesecu.

dorica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

meni je moj ginić objasnio ovako:
    "moraš postepeno smanjivati jer ako naglo prestaneš moglo bi doći do krvarenja a naravno to nikako ne želimo"
    tako da sam ja s 11 tj počela smanjivati sa 3x2 na 3x 1 i to svaki u razmaku od tj dana pa 2x1 i onda 1x1 potpuno sam prestala s 14 tj.
    naravno da svaka žena reagira drugačije i da to sve ovisi od slučaja do slučaja , čak sam čula da su neke žene do kraja trudnoće uzimale utriće ali ako nema potrebe ne znam zašto da ih dalje uzimaš

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj dorica prvotno napisa Vidi poruku
    meni je moj ginić objasnio ovako:
    "moraš postepeno smanjivati jer ako naglo prestaneš moglo bi doći do krvarenja a naravno to nikako ne želimo"
    tako da sam ja s 11 tj počela smanjivati sa 3x2 na 3x 1 i to svaki u razmaku od tj dana pa 2x1 i onda 1x1 potpuno sam prestala s 14 tj.
    naravno da svaka žena reagira drugačije i da to sve ovisi od slučaja do slučaja , čak sam čula da su neke žene do kraja trudnoće uzimale utriće ali ako nema potrebe ne znam zašto da ih dalje uzimaš
    dr. je rekla da utrici nece skoditi i da predostroznosti radi uzimam ih jos mjesec i po jer se radi o trudnoci iz ICSI postupka, blizanackoj i imala sam par puta krvarenja. Kaze radi sigurnosti, a rekla mi je da se inace oni pocinju iskljucivati pocetkom 11. tjedna trudnoce

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ja sam pila od 17tj do negdje 23tj
    prvo 3x2 pa 2x2 pa 1x2 i prekid...

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja sam utriće koristila 3x2 do 12. tj, IZmeđu 12 i 14 tjedna je išlo smanjivanje

prvih pet dana 2x2
    drugih pet dana 2x1
    završnih pet dana 1x1

Za računanje trudnoće svakako (barem za sebe) koristite kalendar IVF trudnoće a možete ga naći kad uguglate naslov BabyMed Pregnancy Calendar (dijete se lagano budi za jutarnji podaj i nemam vremena tražiti link)

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

ej curke.....da vas pitam sta mislite o uzimanju utrogestana na svoju ruku.....tj....poslije plodnih dana i obavljenog posla, zbog niskog progesterona koji je 22...da uzimam utrice do menge na svoju ruku ha? imam ih doma..........a posto kad dobijem mengu pocinjem sa pikanjem dep. i menopurima dali ce stetiti.....vase misljenje.....

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja vec mjesecima uzimam Utrogestan na svoju ruku i to zbog predmenstruacijskog spottinga. Obzirom da pratim BT tocno znam kad mi je ovulacija i utrice pocinjem uzimati 3. dpo. Uzimam ih 10 dana, 2x2. Menstruacija mi nakon toga stize uvijek vrlo uredno, bez ikakvog spottinga, nakon tocno 14 dana lutealne faze.

Iz mog iskustva dakle mogu reci da utrici ne stete, nego bas naprotiv. Pitanje je samo kada si ti mislila krenuti s njima (po meni je to najbolje upravo 3. dpo i u tvom slucaju zbog niskog progesterona), odnosno koji dan ciklusa, znas li kada ti je (bila) ovulacija i kada kreces u postupak?

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

pa danas mi je 16dc....LH trakica kaze 12 i 13 dc bile dvi crte....ako ne laze
    ..mogu od danas krenut onda sa utricima i to oralno? dovoljne 2 dnevno?....to ja eto bi cisto zbog niskog progesterona ........sa pikanjem krecem kad dobijem za 2 tj odprl..

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Pa ja bih... Kreni od sutra i to 2 puta po 2, znaci 4 dnevno. Mozes i oralno, samo vodi racuna da ce ti se vjerojatno malo vrtjeti u glavi nekih sat vremena nakon uzimanja. Ja sam iz tog razloga prije spavanja uzimala oralno, a ujutro vaginalno. 10 dana ih uzimaj i ako bude kao kod mene M mozes ocekivatii 3. dan nakon sto prestanes... Osim, ako ne ostanes trudna!

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

a sta ako mi odgodi malo mengu jel to ima veze onda sa mojim ivf i stimulacijom?...
    znam kako je kad uzimam oralno uh vrti mi se, spava mi se, hodam cik-cak.....ali stvarno,

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Meni je dr.P rekao da utrice i folnu uzimam do 12og tjedna, nista o nekom postepenom smanjivanju..a vidim ovdje da se ide postepeno ! ma mozda cu jos jedan tjedan vise bar 1x1 , onako na "svoju ruku", curke sta vi mislite ?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj diana prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je dr.P rekao da utrice i folnu uzimam do 12og tjedna, nista o nekom postepenom smanjivanju..a vidim ovdje da se ide postepeno ! ma mozda cu jos jedan tjedan vise bar 1x1 , onako na "svoju ruku", curke sta vi mislite ?
    ja mislim da slobodno mozes dozirati smanjivanje postepeno. Obzirom da je trudnoca mala (12 tjedana) ipak je bolje da postepeno iskljucujes. Ja bih postepeno iskljucivala.

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Meni je isto rekla do 12-a to je sutra i ja sam ovaj tjedan polako smanjivala i danas hvala Bogu-gotova!

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

evo cure molim jednu malu pomoć danas smo bili na kontroli hvala Bogu sve je ok i danas smo 12+1 (po onom istom računanju kao i kod vas iako je bio ICSI) e sad dr. je rekao ukidamo utrogestane, ali nije spominjao postepeno, ja bi ipak, a i imam ih još 17 komada probala bi postepeno ukidati, jutros je bilo x2 normalno, a popodne sam uzela x1 i mislila sam ove sljedeće dane x 1 ujutro, popodne i navečer znači još otprilike 5-6 dana, što mislite??

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Blekonja,tako i ja planiram,ja sam 10+2, dr.P mi je rekao da u 12toj nedelji prestanem s folacinom i utrogestanom, al ja cu jos jednu nedelju koristiti 1x1, i tako prestanem potpuno, iako mi dr. nista nije rekao o postepenom prestanku. A kada su vama rekli da prestanete s folacinom ? Ja sam imala uzv u 9toj nedelji i slijedeci uzv tek za 5 nedelja, dr. kaze nema potrebe za ceste preglede, iako sam se ja nadala da ce reci da dodjem u 12toj nedelji !?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •