-
juneća koljenica???
poslala muž u mesnicu po komad mesa za bacit u pečnicu i on došao doma sa junećom koljenicom...zna da junetinu ne jedemo no dobro...
e sad, molim recepte kaj da s njom napravim...narezana je na deblje šnicle i bez kostiju je...
juha?
saft?
gulaš?
nemam pojma!!!
-
Iskuhati sa korjenasto zeleni u pretis loncu na lešo, kad je gotovo, od vode napraviti čorbu, a nešto ostaviti u loncu i na tome još izdinstati krompir.
Ili u celofanskoj vrečici sa povrćem staviti u pečnicu i peči na srednjoj vatri duže vremena.
-
zvuči dobro ali prekomplicirano....nemam pretis lonac, ne znam kako napravit čorbu tj što je to točno itd...jel mogu ja to nasjeckati na koskice i prodinstati u neki saft sa malo korjenastog povrća, luka...hoće li biti mekano meso??
-
Samo dovoljno dugo kuhaj na jako laganoj vatri, poklopljeno uz povremeno miješanje i bit će jako mekano. Gulaš od koljenice je super.
Važno ti je samo da meso isjeckaš na manje komade (npr. kockice ili tanje rezance) i kuhati dulje na laganoj vatri. Za juhu možeš kuhati u komadu.
Juha je isto fina - samo isto na laganoj vatri kuhati barem 2 sata. A kasnije i to kuhano meso iz juhe možeš jesti uz npr. rižu (ili restani krumpir ili pire krumpir) i umak (od kopra ili kakav god umak).
Nećeš pogriješiti što god da napraviš, i uvijek možeš još dokuhati ako ti se čini da meso nije dovoljno mekano.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma