Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Plan poroda i izbjegavanje cjepljenja

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno Plan poroda i izbjegavanje cjepljenja

Često se spominje "plan poroda" a ja nemam pojma što je to? Kako se radi, dal zaista pomaže imati plan?
    Nadam se porodu u Austriji, međutim zanima me ako to ne bude moguće, kako mogu napraviti plan poroda za Petrovu? Jeli ima šanse da odbijem cjepljenje bebe? A ako se beba ne cijepi dal je u opasnosti od drugih beba na odjelu koja jesu cijepljena? Čitala sam da je to zapravo največa opasnost u rodilištima jer necjepljene bebe mogu dobiti zarazu od cjepljenih :?

Ako neka od vas ima primjer plana poroda, ili mi može to sve ljepo sažeti bila bi vam puno zahvalna. I isto, da li je neka od vas odbila cjepiti novorođenče?

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

RozaGroza evo linka sa portala Plan poroda
    a ovdje i topik sa foruma
    Plan poroda

Ja ti preporucujem da procitas i knjigu Pripremite se za porodaj M. Wagner

Sto se pak tice cjepljenja evo teme Izbjeci cjepljenje u rodilistu

Sto se pak tice izbora rodilista, po pisanju drugih korisnica ovog foruma porod u Austriji i porod u Petrovoj su dvije krajnosti.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Svjesna sam ja da je porod u Petrovoj "evil sister" poroda u Austriji, ali ne znam kako će teči trudnoča do kraja i dal ču biti u stanju putovati do Austrije. Trenutno me vodi dr. Ivanišević u Pronatalu i pretpostavljam da ako budem morala rađati u HR to če biti u Petrovoj :/

Hvala na linkovima, idem ih proučiti

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Thx Srečice, sve sam našla-pročitala...i naručit ču si ovu knjigu.
    Plan poroda je stvarno super stvar!

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa
    Trenutno me vodi dr. Ivanišević u Pronatalu i pretpostavljam da ako budem morala rađati u HR to če biti u Petrovoj
    Nista se ne mora, rekla bi moja pokojna baka, osim umrijeti ili kakati.
    Ako ces roditi u Hrvatskoj mozes odabrati rodiliste koje zelis, bilo u Zagrebu, Dubrovniku ili Varazdinu.

Draga RozaGroza tvoja trudnoca za sada ide svojim tokom i bez problema zar ne? Ostani lijepo u tom pozitivnom razmisljanju i nemoj niti zamisljati da ce nesto poci krivo ... sjeti se savjeta tvog lijecnika iz Graza, opusti se i pokusaj voditi trudnocu na sto starinskiji nacin ... kuhaj si finu klopicu, muza zaposli da ti masira nogice, sprema kupke, setajte po svjezem zraku, idite u prirodu, radi ono sto volis i sto i pase ... i ne daj se smesti

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

za sad to nekako tako i ide, a vjerujem da če i nastaviti tako, laganini.

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moguće je odbiti cijepljenje u Petrovoj, ali moraš biti jasna i glasna.

I opet, sve ovisi o puno faktora a najviše o tome u kojem ćeš tjednu roditi, hoće li beba biti u inkubatoru ili ne...

Po meni Petrova ima jedan veliki plus u odnosu na ostale bolnice, a to je jaka neonatologija i mogućnost da mama ostane u bolnici sve dok beba ne bude spremna ići kući.
    Ok, to su već dva plusa
    Ali zaista, u situaciji u kojoj sam bila masu mi je značilo to što sam mogla bii tamo, izdajati se i hraniti je svojim mlijekom jer je to bilo sve što sam tada mogla učiniti za nju.
    Bile smo u bolnici 2 tjedna. rođena je sa 34+1.
    Da sam morala ići kući bez nje umrla bih od tuge, ubio me osjećaj praznih ruku

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I zaboravih najbitnije

meni je bilo drago kad su mi u Petrovoj rekli da je D.cijepljenja jer znam da djecu sa velikim neurorizikom ne cijepe pa mi je to bio neki pokazatelj da će sve biti OK

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Snjeska prvotno napisa
    Po meni Petrova ima jedan veliki plus u odnosu na ostale bolnice, a to je jaka neonatologija i mogućnost da mama ostane u bolnici sve dok beba ne bude spremna ići kući.
    Ovako je i u Vinogradskoj.

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj srecica prvotno napisa
    Draga RozaGroza tvoja trudnoca za sada ide svojim tokom i bez problema zar ne? Ostani lijepo u tom pozitivnom razmisljanju i nemoj niti zamisljati da ce nesto poci krivo ... sjeti se savjeta tvog lijecnika iz Graza, opusti se i pokusaj voditi trudnocu na sto starinskiji nacin ... kuhaj si finu klopicu, muza zaposli da ti masira nogice, sprema kupke, setajte po svjezem zraku, idite u prirodu, radi ono sto volis i sto i pase ... i ne daj se smesti
    Veliki potpis

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vinogradska nema jaku neonatologiju. Djecu šalju na Rebro ako je neki teži problem.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Hvala cure
    Ako ispadne da i završim u Petrovoj, vjerujem da če sve biti OK. Samo se ja moram skulirat, i moram prestati misliti da je sve što doktori rade nekakva urota protiv mene i moje bebe. Nije lako nakon svega, ali to je ono što moram.

Iako, mm i ja još uvijek planiramo porod u Austriji. Sljedeći tjedan dolazi moj gin. iz Graza pa čemo razgovarati.

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj VedranaV prvotno napisa
    Vinogradska nema jaku neonatologiju. Djecu šalju na Rebro ako je neki teži problem.
    Tako je, nažalost.
    A na Rebru mama ne može biti smještena uz bebu.

2xmama avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Tako je, nažalost.
    može,može. A ako nema mjesta u tim sobama, može i u apartmanu. Istina da je to skuplja varijanta,ali pokrivaju je neka dodatna osiguranja.

Ja spadam u Petrovu po mjestu stanovanja, ali ako moram u rodilište, to sigurno neće biti Petrova!
    Svaka čast ekipi (navodno su zbilja ok), ali uvjeti rodilišta, odjel babinjača, pa bez rooming-in-a, pa ljetošnja epidemija upala pluća i meningitisa...... ne,hvala!
    Sestrična je ljetos nakon poroda tamo zbog te epidemije završila s bebom na rebru!
    U zg navodno samo sv.duh ima status"rodilište-prijatelj djece" i navodno poštuju sve potpisano, pa ako se mora,onda tamo.
    Kako god, RozaGroza, držim ti fige da stigneš do Austrije i da nam poslije ispričaš tu bajku koja će valjda jednom i ovdje postati stvarnost

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj 2xmama prvotno napisa
    Tako je, nažalost.
    može,može. A ako nema mjesta u tim sobama, može i u apartmanu. Istina da je to skuplja varijanta,ali pokrivaju je neka dodatna osiguranja.

:
    Na intezivnoj,postintenzivnoj i kardiologiji ne postoji nikakva mogućnost biti uz bebu.Ne postoje sobe za boravak sa bebom ,a niti apartman.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Što u Petrovoj pod normalno nema rooming-in??? :shock:
    If that's the case, radije ču doma!!! Nema šanse da mi Špiro ne bude uz mene nakon svega!!!

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno vidite ovo

http://www.youtube.com/watch?v=FzB1Kv5Hado
    ovo je prvi dio a ima ih 12

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

malabeba, puno ti hvala na ovom linku!

puno znam o razlozima za necijepljenje djeteta i o ostetnosti istog, te katastrofalnim opasnostima za cjelozivotno zdravlje djeteta koje moze donijeti, ali ipak sam ostala u soku pogledavsi ovaj film.
    toliko puno argumenata, potkrijepljeno tolikim dokazima.... nevjerojatno

ovo bi trebao pogledati svaki roditelj, bilo da imalo dvoji o cijepljenju, bilo da je siguran u svoj stav kako se cijepiti treba

film je malo dugacak, za pogledati ga do kraja traje 2 sata ali isplati se svaka sekunda

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •